![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Rıza Zelyut
Ben kendisini tanımıyorum kım oldugu hakkında hiç bir fikrim yok ama yazılarını hergün okuyorum hoşumada gidiyor çünkü benim gibi düşünüp benim gibi konusuyor.sayın yöneticilerime sormak istiyorum Türkçümüdür herhangi bir bilginiz varmı?
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bildiğim kadarıyla alevi bir yazar.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Merhaba irkdas
Evet alevi yzari, bende düsüncelerine katiliyorum, ayrica Bektasiligi, Bektasiligin anadoluyu Türklestirmesinde önemli büyük rol oynadigna dayali demecleri ve arastirmalari var!
Kendisi Erzincanli yanilmiyorsam! |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Aleviliğin esas olarak Türk kültürünün bir ifade biçimi olduğunu Rıza Zelyut un tarihsel süreç içinde araştırmalarina baktigimizda goruruz..Kendisinin fikirlerine buyuk bir oranda katiliyorum.Dusunceme gore kendisi bir Turkcudur.
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
DÜN (14 ARALIK) YENİÇAĞ TV'DE AÇILIN KAPILAR DİYE BİR PROGRAM VARDI PROGRAMI SUNAN KİŞİLER İSE CEMAL ŞENER VE RIZA ZELYUT'TU ADAMLAR SÜPER KONUŞUYORLAR RIZA ZELYUT; BU ÜLKEDE YAŞIYORSAK GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ALDIĞI NEFES VE KURDUĞU CUMHURİYET SAYESİNDE YAŞIYORUZ DEDİ CEMAL ŞENER İSE; ALEVİLERİN NİÇİN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE LAİK CUMHURİYET'İ BENİMSEDİKLERİNİ ANLATTI. İKİSİ DE ERZİNCANLIDIR. HATTA CEMAL ŞENER KENDİLERİNİN TÜRKMEN ALEVİSİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ. CEMAL ŞENER VE RIZA ZELYUT'UN YAYINLANMIŞ KİTAPLARI DA VARDIR. HATTA VE HATTA RIZA ZELYUT'UN OKUDUĞUM BİR YAZISINDA ALEVİLERİN k..t OLMADIĞINI AÇIK AÇIK BELİRTİYOR. YANİ KISACASI CEMAL ŞENER VE RIZA ZELYUT TÜRKMEN ALEVİSİDİRLER TÜRKÇÜDÜRLER ATATÜRKÇÜDÜRLER ÇOK BEĞENDİĞİM ŞAHSİYETLERDİR.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Evet, bende izledim o programi! Acikcasi Yenicagtv tam bana hitap eden bir kanal, Türklük, Türkcülük ve Atatürkcülük anlayisiyla! Örnegin Güneydogu`da sehit verdigimiz gün, bir cok kanal duyarsiz davrandigi yetmiyormus gibi, o kanallar dansözlü eglence programlarini, dini sohbet, eglenceli film dizilerini koymayi tercih ettiler! |
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Yeniçağ çapulcuları sizin gibi deneyimsiz Türkçülere mavi boncuk dağıtmak amacıyla o tip programlar yapıyorlar. Yoksa karısı Türbanlı olan Ramiz Ongun'u Mhp Genel Başkanlığı için destekleyen ve ümmetçilik yapıp yıllarca kürtlerin hamiliğine soyunmuş olan ümmetin sentezci çapulcuları kim, Atatürk kim, Atsız kim; Türkçülük kim, Türklük kim?
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Kusura kalma kardes ben Türk kanallarini daha yeni yeni izleyip takip ediyorum yaklasik 2 aydan beri! Malum yurt disinda yasadigimiz icin pek fazla da medya nin arkasinda olan kuruluslarini takip edemiyoruz,amaclarini göremeyip zor secebiliyoruz! Isin dogrusu Türk medyasinin satilmis olduguna inanip insanlara birsey vermedigi gibi, cikarcilik ugruna türlü türlü oyunlar oynandigindan türksata ihtiyac duymadim bugüne kadar! Ülkemin durumunu sanal alemden vatandaslarimizin düsüncelerini okuyup, degerlendirmeyi calistim simdiye kadar! Daha cok youtube portalinde Türkiye insaninin yapisini, karakterini ve düsüncelerini en iyi sekilde ögrenebilecegim`in kanisindayim! Cünkü her insan klavier`in arkasinda icinden geldigi gibi anlatiyor! Günlük yasaminda hic agzindan düsmeyen kelimeleri ve yorumlarini o portalda rahatca aciklayabiliyor! Örnegin, daha bir hafta öncesine kadar Nihal Atsiz i daha ilk defa duydum! Atsiz otagin´la yeni yeni tanisiyorum! Yillardan beri icimde bir Türklük sevdasi var di ki, o sevdayi ülkücülerle paylasamadim! Bana ya dinsiz suclamasi yapildi ya da Darwin´ci denildi! Bunlari ben hep elestirdim icimden! Ya ben Türk´üm, bunlar niye beni Türklükten saymazlar anlamam!!! Bu konuda benim le ayni düsünceleri paylastiginizi biliyorum! Acikcasi ümmetci ülküceler hakkinda dalga gecmeniz yaralarima melhem oluyor! Düsünün, o soysuz Osmanli hanedanini ne kadar da seviyorlar Türk diye! Osmanli hanedani oldugu gibi hep türk olmayan Natasalarla evlendigini biliyormuydunuz! Bende arsivlerimde bir liste olacak ti Padisahlar´in kimlerle düsüpkalkip evlendikleriyle ilgili! Yani Osman Pasa dan sonra ki besinci nesil tam anlamiyla Türk genlerini kaybetmis durumda! Onun icin Yavuz Sultan Selim onbinlerce Türkmeni katletdi, soysuz kani bozuk oldugu icin! Onun icin Pir Sultan astirildi! Onun Icin Seyh Bedrettin katledildi! Onun icin Fatih Sultan Mehmed bizim Cepni boyunu Karadeniz bölgesinde dagitti! Düsünün, bugün bana Karadeniz Cepnisi (sünni inancli) bana sicak bakmiyor alevi oldugum icin! Birbirmizden kiz alip veremiyoruz! Atalarim Alevilik ten vazgecmeyip Güneydogu da magaralara siginip 4 asir daglar da yasamis 19. yy. da Antep den Balikesir´e yerlesmisler! Elbet bir gün laik Turan devletini kurup dini 2. plana atip birbirimizle kaynasacagiz! Ben eminim benden sonraki neslim, en az 200. yil sonra hic inanmaycak Alevilige ve Sünnülüye! Din gelici gecici! Önemli olan Türk omak tir! Simdiden ben atayim temelini de artik "Tanri Türkü korusun" diyeyim! Saygilarimla! |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Sayın yöneticimizin RızaZelyut hakkındaki düşüncesini merak ediyordum ben aslında ama bi yorum yapmmamış kendisi ayrıca yeniçagın çapulcu oldugunu yinelemiş bu sahısta o kanala çıkıp görüşlerini dile getirmiş ne anlamam gerektigini anlamadım ben. Biraz açrsanız yada bana biraz bilgi verirseniz sevinicen. Şimdidien teşekkür ederim...
TTK |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türkçülük bir gökdelense; Bunun binlerce yıllık tarihin yoğrulmasıyla oluşmuş temeli Ziya Gökalp, kolonu Atatürk, zırhı Nihal Atsız Atadır. Bize düşen gökdelenin merdivenlerini tırmanırken önümüze çıkacak olan içteki ve dışataki bedbahlara, çirkeflere rağman çıkabildiğimiz kadar en yükseğine çıkmaktır.
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bence Rıza Zelyut Türkçü değildir , bazı yazılarını bende beğenerek okuyorum kendisi vatansever bir kişiliktir ama tam anlamıyla Türk Irkçısı diyemeyiz örneğin ; Yılmaz Özdilin ve Emin çölaşanında yazılarını okurum ve birçoğuda hoşuma gider ama Türkçümüdürler dersen kesinlikle Türkçü değillerdir zaten olsalar bile Hürriyet Sabah gibi gazetelerde yazamazlar o gazetelerde eskinin sosyal demokratı şimdinin ulusalcı olanlarına bile zor sabrediyorlar yani Rıza Zelyut Türkçü değildir ama okunmasında fayda vardır diyebilirim...
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Rıza Zelyut, ırkçı değildir fakat laik bir Türk milliyetçisidir. Bunu kendisi söylemiştir. Irkçı olduğuna dair somut bir yazısını görmedim. Kendisi alevidir ve aleviliğin Türk kültürü olduğuna dair araştırmaları bulunmaktadır. Son çıkardığı Türk kimliği kitabında da Türklük konusunda hassas olduğunu göstermiştir. Her ne kadar Türkçü bir görüşe sahip olmasa da islamın Türk kültürü üzerine etkileri bakımından yaptığı açıklamaların dikkate alınması gerekir. Laiklik konusunda duyarlı ve tutarlı bir yazardır. Kestirip atılacak bir kişi değildir. Herkesin görüşü bize yakın olacak diye bir kural yok faydalanmasını bilmeliyiz.
|
![]() |
| Etiketler |
| rıza , zelyut |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|