![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Azerbaycan Türkü
|
Rottweiler hakkinda
Esenlikler. Ben Almanyada yasiyorum, buradan bir Rott alacagim (Safkan ve SCRli (Kagitli). Sizden ögrenmek istediklerim, eger yavru bir Rott (13 Haftalik) alirsam Bahce de (Yaz ve Kis) besleyebilirmiyim (Köpek klubesi olabilir)? Günde kac saat disari cikmasi gerektigini ve nasil egitim verecegimi bilmiyorum. Ilk defa köpek besliyecegim. Benim Italyan bir komsum var Almanca konusmam gerektigini ve disarida besliyebilecegimi söylüyor, oysaki ben Türkce egitmek istiyorum. Evimiz gerci müsait 115 qm² ama Ailemden annemin alerjisi oldugu icin bahcede besliyebilirmiyim diye sorma geregi duydum. Rottu iyi egitemezsem sahibine yani bana saldirma olasiligi varmi ve diger insanlara saldirirmi? Rott'u alamiyacak olursam, Alman coban köpegi (Alman kurdu) alacagim bunlar hakkinda bilgi verebilirmisiniz. Bu Konularda baya Tecrübeli olan Dulkadiroglu Hakan beg ve IRKCI begin yorumlarina ayrica önem veririm. Esen Kalin.
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Rottweiler ve alman kurdu hakkında yeterince bilgi verdik arkadaşım. Özelliklede IRKÇI bey çok ayrıntılı bilgiler verdi. Foruma biraz bakarsan kolayca bulabilirsin.
İtalyan komşun tam anlamıyla saçmalamış. Köpek her dilde eğitilebilir. Hatta kendi uydurduğun ve herhangi bir anlam içermeyen kelimeleri komut olarak kullanabilirsin. Mesela benim köpeklerim "iys" deyince saldırıyorlar "je" deyincede saldırıyı kesiyorlar. Bu kelimelerin hiç bir anlamı yok. Köpeğe saldırı komutu verdiğimi kimse anlamasın diye kendi kafamdan kelime uydurup ona göre eğittim. Rottweileri bahçede besleyebilirsin. Soğuğa dayanıklıdır. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Azerbaycan Türkü
|
Verdiginiz Bilgiler icin minnetdarim. Otagi daha detayli arastiracagim.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
İtalyan komşun seninle dalga geçmiş olmalı çünkü söylediği şey cidden komik...
Köpekler insanların konuştukları dilleri ayırd edemezler, ağzımızdan çıkan kelimelerin yarattığı ses titreşimlerini algılayarak tepki verirler. Mesela eğitim sırasında saldırı komutu olarak "pillow" (ingilizce, yastık) kelimesini bile kullanmak mümkündür, bu kelimenin yarattığı ses titreşimlerini ezberleyen köpek "pillow" kelimesini duyduğu anda saldırır. http://www.atsizcilar.com/forum/rottweiler-t9546.html sayfasında Rottweiler cinsi köpekler hakkında yeterince bilgi verdim; sorduğun soruların cevaplarını o sayfada bulabilirsin. Seni koruması için bir köpek almak istiyorsan, Alman kurdunu tavsiye etmem. Alman kurdu zeki bir köpektir, kolay eğitilir ama yakın koruma köpeği özelliklerine sahip değildir, sadece alan koruması yapabilir. İyi bir yakın koruma köpeği istiyorsan Rottweiler, Bull Mastiff, Dogo Argentino veya Cane Corso al. Başka köpeklerle hiç ilgilenme. Fakat bunlar sert karakterli köpeklerdir, yavruluktan itibaren çok iyi bir şekilde eğitilmeleri gerekir. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hakkinda , rottweiler |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|