![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sadri Alışık
Çoğumuzun oyuncu olarak tanıdığı Sadri Alışık oyunculuğunun yanında şairdir, ses sanatçısıdır(45 lik plakları vardır), resimle uğraşmıştır. Özetle çok yönlüdür, üretkendir.
Bir İstanbul'a bir sinemaya bir de Çolpan İlhan'a aşıktı. Kendisi gibi sinema sanatçısı olan Çolpan İlhan ile örnek bir çift oldu. Hem ağlatan hem güldüren büyük oyuncu Sadri Alışık Yeşilçamın kilometre taşlarındandır. Turist Ömer serisiyle Türk sinemasının emektarı meşhur selamıylada gönlümüze taht kurdu. Doğal oyunculuğuyla iyilerin, garibanlarında kazandığını, arkadaş sevgisi uğruna yapılabileceklerini gördük. Şahsen filmlerini seyrettikçe dünyaya geç geldiğimi düşünüyorum. Ben filmlerinde onun gibi sigara ve içki içen oyuncu görmedim. Gidenin ardından meyhanede mahsun bakışıyla Gökyüzünde yalnız gezen yıldızları benim diyen ses sanatçısından yorum dinlemedim. Efkarlı havada gözyaşlarıyla seslendirdiği şarkısına izleyicilerde eşlik ederdi. Hani çıkardığı kasete katkı olsun diye dizi çeken sözde oyuncuları gördükçe Sadri Alışık gibi sanatçıları daha çok arıyoruz. Onlar senede bir gün ise Sadri Alışık ömür boyudur. Yeşilçam sizler gibisini görmedi. Hani bir filminde söylüyordu ya Yeşilçam da aynı şarkıyı söylüyor: 'Kimseye etmem şikayet ağlarım ben halime.' |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| alışık , sadri |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|