![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Panik atak
Sevgili,soydaşlarım;
Şu son bir ay içerisinde zaman zaman streslendiğimde ve heyecanlandığımda kalp'e bir ağrı giriyor ve geçtiği zaman ağrıda geçiyor.Artık kalp rahatsızlığı ve ölen insan duyduğum zaman ''bendemi ölücem herhangi bir kriz geçirirmiyim acaba?'' diye sorular soruyorum kendimde de bazen gizli kalp olduğumu düşünüyorum işin açıkçası doktora gitmeye biraz çekiniyorum.Kimisi panik ataksın diyor.kimisi başka bir şey gerçi sigara ve alkol kullanmıyorum eğer bu konuda bir bilgisi olan bir açıklama yapıp beni bilgilendirebilirmi. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Çaşıt olduğu için atılmıştır
|
Soydaşım Alp Türk,
Öncelikle, geçmiş olsun dileklerimi sunarım. "Ben de mi öleceğim? Herhangi bir kriz geçirir miyim acaba?" içsel sorularının Psikoloji'deki karşılığı Panik Atak'tır mâlesef. Kalp çarpıntısıyla birlikte nefes darlığı, bayılacak gibi olma hissî, sürekli bir endişe hâli, özellikle ellerde terleme, titreme, mide ve göğüs'te rahatsızlıklık gibi durumlardan en az bir kaçını da yaşıyorsan, doktora gitmeni salık veririm, çekinmen için de hiç; ama hiçbir sebep yok. Senin son aylar içerisinde yaşadıklarını günün herhangi bir vakti herhangi bir insan da yaşayabilir; çünkü normaldir bu. Ama belirtiler çoğaldıkça ve gerçekleşme süreleri arttıkça, bir ân önce profesyonel yardım almalıyız. Panik Atağın sigara ve alkol kullanmakla ve ya başka başka sebeplerle hiçbir alâkası yok, asıl sebebi anca psikolog ve kendi yardımınla bulabilirsin ve tiz kellesini vurabilirsin. Doğal hayatın içinde yaşayan ve sadece doğal kaynaklarla beslenen bir insan bile durduk yere Panik Atak olabilir tabir-i câizse. Birkaç cümle önce doktor'a gitmeni tavsiye ettim; ama öncesinde söyleyeceklerim var. Kesinlikle dengeli beslenmeli, öğünlerini atlamamalısın. Özellikle de ricâ ediyorum, uyku düzenin fevkalâde olmalı. Sabah erken kalkmalı, gece erken yatmalısın. Eğer ki uykun dediğim gibi düzenli olur ve bunun yanında günün sabah, öğlen ve akşam vakitlerinde kendini rahat hissettiğin bir koltuğa oturup başını yaslar ve gözlerini kapatıp en az bir kaç dakika Ötüken Bozkırlarındaki o kutlu vuruşmalarda yer alırsan ki bunu yaparken derin nefes alıp vereceksin yavaşçana ve takribi 15 saniyede bir yenileyeceksin, emin ol ki başlangıcında olduğun, bir Türkçü'nün "Davran bre Panik Atak" nidâsıyla kısa sürede yere devirebileceği bu rahatsızlığı atlatacaksın. Sabah erken kalkıyor, akşam erken yatıyoruz ve nefes egzersizlerini unutmuyoruz. E ne de olsa sağlıklı yaşam kuralları bunlar, asi de olsak söz dinlemek lâzım. Tekrar geçmiş olsun diler, kılıcın ile Deyyuz Atağın kellesini uçurduğun vaktin haberini beklerim. Hoşça kalasın. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Gerçek kalp ağrısı orta bölgede hissedilir, sol tarafta hissedilen ise genelde psikolojik veya kas ağrısıdır.
Bende 1 yıl boyunca, abartmıyorum günde 20 saat kalbimin üzerinde şiddetli baskı hissediyordum. Her an kalp krizinden ölecekmiş gibi hissediyordum. Hastanede EKG, efor testi, kan testi, akciğer grafisi yaptılar hiçbirşey çıkmadı. İçim rahat olmayınca başka bir hastanenin aciline gittim. Oradaki doktorda turp gibisin dedi. Psikiyatri servisine yolladılar. Ağır depresyon teşhisi koyuldu, 5 aydır 3 tane hap alıyorum. Bol bol yürüyüş yap dedi. Kalp ağrısı felan tamamiyle geçti. Oldukça rahatladım. Kas ağrısı da olabilir. Ergenlikle beraber kas, eklem ağrıları artar. Doktora söylersin kas gevşetici krem verir. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Anti depresan ilaçların birçoğu hastanın psikolojisini daha da bozuyor maalesef. Tabiki ilk önce bir psikiyatra, sonra da psikologa gitmen iyi olur. Bunun dışında iyileşmek kişinin kendi elinde. Doktorun vereceği anti depresan ilaçların birçok yan etkisi var. Kilo aldırıyor, uykuyu arttırıyor, titreme, bulantı, kabızlık gibi birçok yan etki görülüyor. Ayrıca bazı anti depresan ilaçlar hastayı intihara sürüklüyor. Bu ağır ilaçların zaten doktor kontrolünde alınması çok önemli. Kendi başınıza kullanacağınız ilaçlar sizde onarılamaz yaralar açabilir. Öncelikle hastalığınıza olumlu yaklaşmanız ve olabildiğince hayata iyi bakmanız gerekir. Çevrenizde size destek olacak kişilerin vermiş olduğu moralle bu hastalığın başından rahatlıkla gelebilirsiniz. En iyisini yine doktorlar bilir.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sn.ATA BARIŞ MANÇO kesinlikle bir doktora başvurmanızda fayda var.Sanırım panik atak teşhisini de kendiniz koydunuz. Öncelikle bir kardiyoloji uzmanına başvurun. O tetkikler sonucunda sizi gereken bölüme yönlendirir.Panik atak ise tedavi ile kontrol altına alınır. Benim de arkadaşlarımdan birisi bu hastalıkla yaşıyor. Sizin durumunuz onun yanında çok iyi!Deprem yada kalp krizi gibi nedenlerle onu teskin edip duruyoruz. Havanın kapalı olmasından bile etkileniyor.Teşhisiniz ne olursa olsun, TÜRK hekimlerine güvenin.Çünkü dünyanının hekimiyle,ebesiyle, hemşiresi ile en iyi sağlık ekibi TÜRK'lerdir. Geçmiş olsun.
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Çok,t.ederim soydaşlarım en azından içimi rahatlattınız.Kısa süre içerisinde bir Kardiyoloji uzmanına görüneceğim.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Çaşıt olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
İşinin ehli olan doktorlara başvurmadan önce, bir süre, meselâ 15 gün yukarıda belirttiklerimi yapar ve durumunda düzelme görürsen uzman yardım almana hiç gerek kalmaz. Sonuçta psikolojik hastalıkların tümünde tedaviyi, kişi "kendi içinde" yapıyor. Sağlıcakla kalasın... |
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Panik Atak, başta Panik bozukluk olmak üzere birçok psikiyatrik bozuklukta ve bazı fiziksel hastalıklarda görülen yoğun korku, kaygı, yoğun endişe karışımı bir nöbettir.
Günümüzün değişken, oynak yaşam ortamlarında, yaşam kaygılarının artması, maddi ve manevi kaos ile belirsizlik durumunun yarattığı “hiçlik duygusu”nun çoğalmasıyla paralellik gösteren panik atak, tüm dünyada toplum sağlığını tehdit eder boyuta gelmiş durumdadır. Uzmanlar tarafından “psikolojik bir sendrom” olarak tarif edilmesine karşın, hasta, çoğunlukla yaşadıklarının gerçekten fiziksel kaynaklı sorunlar olduğunu ama kimsenin hastalığının gerçek sebebini bulamadığını düşünmektedir. Doktorların hastanın durumuna “psikolojik” tanısı koymasının ardından, bu kere bilinçsiz hasta yakınlarının tavrı hastaya zarar vermektedir. Panik atağın önemsiz bir sorun olduğunun düşünülmesi ve kişiye “hastalık hastası” yakıştırmasının yapılması panik ataklı hastanın durumunu zorlaştırmaktadır. Kendisini yalnız ve çaresiz hisseden hasta ise kısır döngü içüne girmektedir. Panik nöbeti sırasında aşağıdaki belirtiler görülebilir. Bu belirtilerden dört tanesinin görülmesi çoğu zaman yeterli olur. Genel olarak kişiler nöbetler sırasında bu belirtilerde 7-10 arası belirti yaşamaktadırlar. 1 - Çarpıntı, kalp atımlarını duyumsama 2 - Terleme 3 - Titreme ya da sarsılma 4 - Nefes darlığı ya da boğuluyor gibi olma 5 - Soluğun kesilmesi 6 - Göğüs ağrısı ya da göğüste sıkıntı duyma 7 - Bulantı ya da karın ağrısı 8 - Baş dönmesi, sersemlik hissi, düşecekmiş ya da bayılacakmış gibi olma 9 - Derealizasyon ya da Depersonalizasyon (Dış dünya yada kendisi gerçekliğini kaybetmiş gibi hissetme). 10- Kontrolünü kaybedeceği ya da çıldıracağı korkusu 11- Ölüm korkusu 12- Uyuşma ve karıncalanma duygusu 13- Üşüme ürperme ve ateş basması Panik bozukluk tedavisi psikolojik tedaviye iyi cevap veren bir rahatsızlıktır. Başka psikiyatrik bozukluklarda da panik atakları görülebilmektedir. Bu durumda panik atakları olan bir hastada belirtilerin tipi ve derecesi, Panik Atakların sıklığı, birlikte başka bir psikiyatrik bozukluğun bulunup bulunmadığı dikkatle değerlendirilmelidir. Hastalara hastalığın toplumdaki yaygınlık oranı, yalnız olmadıkları belirtilmeli, ölüm ve delirme korkularıyla ilgili açıklama yapılmalıdır. Ataklar sırasında ölmesinin veya delirmesinin olası olmadığını anlatarak kişinin rahatlaması sağlanır. Bilişsel - Davranışçı tedavi, kişilere,tehlike ile ilgili olumsuz düşünce ve buna bağlı davranışların nasıl tanınacağını, değerlendirileceğini, kontrol edilebileceğini ve değiştirileceğini öğreterek kaygıyı azalmayı amaçlar. Bunun için kullanılabilecek çok sayıda teknik vardır. Kişinin ihtiyacına uygun teknikler seçilerek tedavi planı oluşturulur. Benim size önerim ; bizzat bir psikiyatri uzmanına muayene olarak gerekli tedaviyi görmeniz olacaktır. Geçmiş olsun dileklerimi sunar acil şifalar dilerim. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|