Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Sağlık > Sağlık
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Anketimiz: Baş ağrısı için hangi hapı kullanıyorsunuz?
Aspirin 17 39,53%
Gripin 2 4,65%
Novalgin 5 11,63%
Panalgin 0 0%
Diğer 19 44,19%
Katılımcı sayısı: 43. Sizin bu ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 23.04.2008, 15:41   #16 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Asena01 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 517
Asena01 Rss Beslemesi
Alıntı:
Tarkan´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kafamı duvara vurdurtacak kadar çok ağrı yaşıyorum bazen, en ağır hap bildiğim kadarıyla Vermidon.Onu kullanıyorum 5 dk içinde geçiyor.
Vermidon gribal özelliği olan bir ilaçtır.Ağrı kesici özelliği diğer ilaçlara göre daha azdır. 5 dakikada geçmesi ise gerilim tipi baş ağrısını düşündürdü.Çünkü ağızdan alınan ilaçlar, yarım saatte etkili olur.Bir hekime görünmenizde fayda vardır.Saygılar.
Alt 07.06.2008, 12:26   #17 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Türkçe - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 22
Türkçe Rss Beslemesi
Ben sekiz yazşımda beri hiç hap kullanmadım. Hiç hastahaneye gitmedim. Sınav zamanları illede finallerde 14 sınava birden girince biraz başım ağrır. O zaman da kafamı soğuk suyun altına sokarım geçer. Eğer hala geçmediyse, bir diş sarmısak yutarım. Grip olsam dahi bir günde geçer. Grip olduğum zamanlarda nane,limon ve az karabiberi 2 su bardağı kadar suda kaynatırım. Sıcaklığı geçmeden içerim sonrada hemen uyurum. Kalktığımda da bir duş alır, sonrada yemek yerim bu kadar. Hastalığım geçmiş olur. Sekiz yaşımdan beri hiç antibiyotik kullanmadım. İlaçlardan nefret etmemi sağlayan şey ise antibiyotiklerin beynir küfünden yapıldığını okuduğum andı ve o zaman midem bulanmıştı. O gün bugündür kullanmam. Dişçiye gittiğimde uyuşturmak için iğne bile vurdurmam. Allah kullandırtmasın...
Türkçe adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.06.2008, 12:34   #18 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ TURANCI

TÜRK YILDIRIM - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BOZKURT OTAĞI
İletiler: 329
TÜRK YILDIRIM Rss Beslemesi
Alıntı:
Türkçe´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ben sekiz yazşımda beri hiç hap kullanmadım. Hiç hastahaneye gitmedim. Sınav zamanları illede finallerde 14 sınava birden girince biraz başım ağrır. O zaman da kafamı soğuk suyun altına sokarım geçer. Eğer hala geçmediyse, bir diş sarmısak yutarım. Grip olsam dahi bir günde geçer. Grip olduğum zamanlarda nane,limon ve az karabiberi 2 su bardağı kadar suda kaynatırım. Sıcaklığı geçmeden içerim sonrada hemen uyurum. Kalktığımda da bir duş alır, sonrada yemek yerim bu kadar. Hastalığım geçmiş olur. Sekiz yaşımdan beri hiç antibiyotik kullanmadım. İlaçlardan nefret etmemi sağlayan şey ise antibiyotiklerin beynir küfünden yapıldığını okuduğum andı ve o zaman midem bulanmıştı. O gün bugündür kullanmam. Dişçiye gittiğimde uyuşturmak için iğne bile vurdurmam. Allah kullandırtmasın...
Ne kadar dirençli bir vücudun varmış (aman nazar değmesin) keşke bende öyle olsam ben bir grip oldum mu en az 3 gün yataktan kalkamam.
TÜRK YILDIRIM adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.06.2008, 12:54   #19 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Türkçe - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 22
Türkçe Rss Beslemesi
Alıntı:
tarman´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ne kadar dirençli bir vücudun varmış (aman nazar değmesin) keşke bende öyle olsam ben bir grip oldum mu en az 3 gün yataktan kalkamam.
Elbette ki ilaçların faydası büyüktür. Ama misal bir ilacı içiyorsun ve ağrı, sızı veya yaranı geçiriyor. Ama yan etkilerine baktın mı etkilemediği yer yok. Etkilediği yerleri düzeltmek için başka bir ilaç içiyorsun, bu sefer de başka yerlerini etkiliyor. Allah düşürmesin ama ne hastahaneyi, ne de oranın kokusunu hiç sevmem. Tanıdıklarımı hastaneye götürme veya tanıdıklarımı hastahanede ziyaret etmeyecek olsam önünden bile geçmem. Ama yine Allah başımızdan eksik etmesin doktorları.
Türkçe adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.06.2008, 12:57   #20 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kutay Han - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: TURAN ÜLKESİ
İletiler: 143
Kutay Han Rss Beslemesi
Bende de sinüzit var.Bu yüzden hastalıkları daha ağır geçiriyorum.Benim için farketmez ne olursa içerim yeter ki bir ağrı kesici buluyum evde.Ama genelde vermidonu kullanırım.

YA ÖLECEĞİZ . .

ÖLDÜKÇE DİRİLECEĞİZ !

T Ü R K Ç Ü D E V R İ M
Kutay Han adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.06.2008, 11:43   #21 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Bilgetegin - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 70
Bilgetegin Rss Beslemesi
Parol kullanırım genelde. Hekimlerimiz onu verir genelde.
Bilgetegin adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.06.2008, 12:14   #22 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 36
Kül Tigin Rss Beslemesi
Ben Apranax kullanıyorum.
Kül Tigin adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.06.2008, 15:33   #23 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türk_28 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: İstanbul
İletiler: 32
Türk_28 Rss Beslemesi
Baş ağrısı,bende sıklıkla görülür.Ben,majezik kullanıyorum.Gerçekten de kısa bir sürede geçiriyor.
Alt 27.06.2008, 11:56   #24 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TurkcuCengiz - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 17
TurkcuCengiz Rss Beslemesi
Panalgin ve novalgin bende kızarıklık ve kaşıntıya sebep oluyor. Her ne kadar mideye zararlı dense de Apranax Fort kullanıyorum. 2-3 ayda bir migrenim tutuyor. İlaç içmezsem sabaha kadar uyutmuyor.
TurkcuCengiz adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.06.2008, 14:21   #25 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkçısı

TÜRKÇÜ EMRE - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 135
TÜRKÇÜ EMRE Rss Beslemesi
Alıntı:
Türk_28´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Baş ağrısı,bende sıklıkla görülür.Ben,majezik kullanıyorum.Gerçekten de kısa bir sürede geçiriyor.
Bende majezik kullanıyorum ve tavsiye ediyorum

Özellikle baş değil fakat diş ağrılarında bir çok ilaçtan daha çok etkili

TÜRKÇÜ EMRE adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.07.2008, 13:20   #26 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

Atsızcı_16 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Bursa
İletiler: 369
Atsızcı_16 Rss Beslemesi
Alıntı:
Türkçe´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bir diş sarımsağı direk mi yutuyorsun,yoksa çiğneyerek mi?
Arasında dağlar kadar fark varda...
Atsızcı_16 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.07.2008, 13:45   #27 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 558
Tarkan Rss Beslemesi
Alıntı:
Asena01´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Vermidon gribal özelliği olan bir ilaçtır.Ağrı kesici özelliği diğer ilaçlara göre daha azdır. 5 dakikada geçmesi ise gerilim tipi baş ağrısını düşündürdü.Çünkü ağızdan alınan ilaçlar, yarım saatte etkili olur.Bir hekime görünmenizde fayda vardır.Saygılar.
Sorunumu öğrendim.

Küçükken burnumu kırmıştım ve kırılmış olabileceğini düşünmemiştim.Onun üzerinden birkaç ay geçtikten sonra önce sürekli burnum tıkanmaya başladı.Ardından başım ağrımaya başladı ve sonunda da ağır bir sinüzit geçirdim.O gün bugündür çok az bir zorlama olduğunda, aşırı sıcak ve güneşli/nemli havalarda başım ağrır.

Tüm bunların nedeni ise burun kemiğinin kayması sonucu oluşan burun eti büyümesi ve zaten genetik olarak bana miras kalan sinüziti tetiklemesiymiş.

Kullandığım Vermidon, ise sinüslerim iltihaplandığında ve burnum tıkandığında bunu basit bir grip sanmışlardı.O nedenle grip tedavisi için uygun olan şurupları denetmişlerdi.Ardından da haplar...Kimi zamansa başım ağrıyor gibi geliyordu ve Vermidon alıyordum.Kısa zamanda geçmesinin nedeni psikolojik sanırım.

Bu arada güneşli havalarda gözlük kullanmadan dışarı çıktığımda alnımda keskin bir ağrı hissediyorum.Bunun nedeni ne olabilir?Tedavisi var mıdır?
Tarkan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.07.2008, 17:20   #28 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Erkan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Almanya
İletiler: 28
Erkan Rss Beslemesi
A-ferin veya Aspirin kullanırım genellikle.
Erkan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.07.2008, 09:38   #29 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Bilgetegin - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 70
Bilgetegin Rss Beslemesi
Aleve' de kullandığım olur.

Ayrıca sanalevren(internet)' de bir haber buldum bakın.

Alıntı:

ŞOK! EN ÇOK KULLANILAN AĞRI KESİCİ APRANAX, KALP KRİZİNE YOLAÇIYOR!

Her geçen gün yeni bir ilacın kalbe zararlı olduğu tespit ediliyor...

Dünyada milyonlarca kişinin kullandığı Advil ve Aleve ile aralarında Türkiye'de en çok tercih edilen Apranax'ın da olduğu bazı ağrı kesicilerdeki 'naproxen' adlı etken maddenin kalp krizi geçirme riskini yarı yarıya artırdığı ortaya çıktı.

Geçen aylarda romatizma ilaçları Vioxx ile Celebrex'in kalp krizi riskini artırdığını ortaya çıkaran araştırmanın yeni sonuçlarına göre, 'naproxen' etken maddesini içeren ağrı kesiciler de kalbe zararlı. Bu ilaçların başında da şeker gibi ağrı kesici alınan ülkemizin gözde ilacı olan Apranax geliyor. Bayer tarafından üretilen Aleve ile Wyeth'in ürettiği Advil de riskli ilaçların arasında. Bu ilaçların zararlı olduğunu ortaya çıkaran araştırmanın asıl amacı, romatizma ilaçlarının ve ağrı kesicilerin Alzheimer'ı önleyip önleyemeyeceğini görmekti.

200 miligramdan fazlası zararlı
Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yaşı 70'in üstünde 2 bin 500 kişi üzerinde yapılan 2 ayrı araştırma sonunda naproxen içeren ilaçların Alzheimer'a etkili olmadığı anlaşıldı, ancak çok daha vahim sonuçlar ortaya çıktı: Merck tarafından üretilen ve geçen ay piyasadan çekilen Vioxx, felç ve kalp krizi riskini 2 kat, Türkiye'de de yasaklanan Celebrex ise yüzde 240 artırıyordu. Ve son olarak da Naproxen'in kalp krizi riskini yüzde 50 oranında artırdığı anlaşıldı. Bunun üzerine uzmanlar hemen bu maddeyi içeren ilaçların günde 200 miligramlık tabletlerden en fazla bir tane alınması gerektiğini duyurdu. Ancak araştırmacılar, deneylerin çoğu 70 yaş üstünde hastalarda yapıldığına ve bu nedenle de riskin yaş gruplarına göre değişebileceğine işaret ediyor.

Firmaların haberi yok
Türkiye'deki naproxen etken maddeli ilaçları üreten firmalara nasıl bir önlem alacaklarını sorduk. Ama firma yetkililerinin neredeyse tümü yıl sonu değerlendirmesi için Antalya'da toplantı yaptıklarından konudan haberdar değildi. Akşam saatlerinde cevaben arayan yetkililer, 'Siz bildirdikten sonra haberimiz oldu. Araştırma sonucunu inceliyoruz, açıklamamızı sonra yapacağız' dedi.

kaynak: Vatan

" Küçük meselerle büyük dâvâlar engellenemez, Türkçülük yürüyecek ve Türk Irkı muzaffer olacaktır. Tanrı Türk' ü Korusun. "
H. Nihâl ATSIZ
Bilgetegin adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.07.2008, 23:24   #30 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

ALPAGUTT - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 19
ALPAGUTT Rss Beslemesi
Başağrısına en iyi gelecek ilaç majezik,en son çıkan en etkili ilaç o

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler