![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Malesef ırkdaşlarım bende içiyorum,ama bırakıcam ?
|
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kandaşım o kadar illet bir alışkanlık ki şu görüntüleri izleyip bir tane daha yakabiliyorsun maalesef. Sigarayı bırakmak çok önemli. Emeğinize sağlık.
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
yüzlerce kez biraktim. Etrafta icenlerin etkisiyle bi iki derken cogalttim, asiri ictigimi anladigimda yine biraktim. Eger cevremde hic kimse icmese bende tamamen birakabilirim herhalde. Fakat tahminen benim gibi olanlarin sayisi cok. Birakmak icin bence ilk önce sigara icmiyen arkadaslarla takilmak gerek.
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Yalnız bir şey var; sigara reklamları ülkemizde zaten yasaktır.
|
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Aşağıdaki yazıya internette rastladım. Atsız Ata'nın sigara içenler hakkında düşünceleri olduğu iddia ediliyor. Doğruluğu nedir tam olarak bilmiyorum.
"Ben sigara içmem dumanından tiksinirim. Vapurda, dolmuşta beni en çok rahatsız eden nesne ağzı emzikli vatandaşlardır. Eskiden, yürürken bile ağzında sigara taşıyan yalnız Köprülü Fuad'dı. Şimdi hamalından cici bayanına kadar herkes Köprülüzade oldu. Herif, sırtındaki 150 kiloluk yükün altında canı burnunda yürürken bile ağzından sigarasını eksik etmiyor. Ciğer kanseri yaptığı artık anlaşılan sigaraya düşmanım. Hele Nejdet Sançar, çok küçük bir olduğu zamandan beri sigaraya elini dahi sürmez. Sırası gelmişken: Sançar'ın evine konuk gidenler ona cehennem azabı çektirmek istemiyorlarsa sigara içmesinler. İktidara geçtiğimiz zaman yeni anayasanın birinci maddesi sigaranın yasaklanması hakkında olacak. Sigara da anayasaya girer mi diyeceksiniz. Tabi senatör girer de sigara neden girmez? Evet sigarayı yasak edeceğiz. Fakat o zaman Said Bilgiç, Cezmi Türk ve Osman Turan ne yapacak? Türkiye Büyük Millet Meclisi zamanında içki yasağı süresinde sarhoşlar ne yapıyorsa bunlar da öyle yapacaklar. Dışardan mentollü, nefis sigaralar getirecekler. İktidar bilmemezlikten, gümrük görmemezlikten gelecek. Nikotinin beyni kamçıladığı hakkında doktorlardan rapor alacağız. Sözüm kısası durumu idare edeceğiz. Her çağda her yerde olduğu gibi. Zaten senin kanun dediğin nedir. Beş telli bir saz değil mi?'' |
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sigarayı bırakma yöntemleri
- Bırakma tarihini belirleyin. - Bırakmaya hazırlık için, çevrenizdeki insanlara sigarayı bırakacağınızı söyleyin. - Sigara içmemeyi özendiren bir ortam hazırlayın. Örneğin, kül tablalarını ortadan kaldırın. Değişik yerlere "Sigara içilmez" uyarıları asın. - Geçmişteki başarısız denemelerinizi gözden geçirin. - Sigara içmenizin nedenlerini ve niçin bırakmanız gerektiğini düşünerek bunları not edin. - Sigarayı bırakmanın ilk günlerinin güç olacağını bilin ama zor günlerin gelip geçeceğini, sigarasız yaşamın çok daha güzel ve sağlıklı olacağını düşünün. - Derin soluklar alın. - Zorlandığınız durumlardan uzaklaşın. - Sıcak bitkisel çay için. - Su için. - Şekersiz çiklet çiğneyin. - Çiğ sebze ve meyve yiyin. - Yürüyüş ya da egzersiz yapın. - Sigarayı niçin bıraktığınızı düşünün. - Su ve meyve suyu içebilirsiniz. - Yürüyüşe çıkabilirsiniz. - Bırakma nedenlerinizi yeniden yeniden okuyabilirsiniz. - Alışverişe çıkabilirsiniz. - Sigara içmeyen bir dostu ziyaret edebilirsiniz. - Banyo ya da duş yapabilirsiniz. - Sigaranın zararlarını anlatan yayınları okuyabilirsiniz. - Kendinizi ödüllendirebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Tiryakilere Elektronik Sigara
Sigarayı bırakmak isteyenlerin yeni yöntemi elektronik sigaradır. Görüntü olarak ağızlığa takılmış sigaraya benzeyen elektronik sigara , pille çalışıyor. İçindeki nikotin filtresi sayesinde tiryakilere sigara tadı veriyor. Ancak duman yerine buhar çekiliyor. Sigaranın uç bölümünde de sanki yanıyormuş gibi görünen kırmızı ışık bulunuyor.. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sigaranın İçinde Bulunan Zararlı Maddelerden Bazıları
Bunlar kanserojen maddelerdir ve en tehlikelileri arsenik, benzin, kadmiyum, hidrojen siyanid, toluene, amonyak ve propilen glikoldur. Örneğin; siyanid kesinlikle öldürücü bir zehirdir. Genel olarak bilinen maddelerden bir kaçı; Polonyum - 210 (kanserojen), Radon (radyosyon), Metanol (füzeyakıtı), Toluen (tiner), Kadmiyum (akü metali), Bütan (tüpgaz), DDT (böcek öldürücü), Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri), Aseton (oje sökücü), Naftalin (güve kovucu), Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri), Arsenik (fare zehiri), Amonyak (tuvalet temizleyicisi) , Karbon (eksoz Monoksit gazı), Nikotin ve 3.885 toksik madde. |
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
E-sigara sağlığa zararsız, %100 gerçekçi bir sigara simülatörüdür. Şu anda kullandığınız sigaranın her şeyini taklit eder.
Hiçbir şekilde duman, katran, kül bırakmadan rahatlıkla her yerde kullanabileceğiniz bir üründür. Sadece Nikotin içerir, Nikotinin vücuda zararlı etkisi yoktur sadece bağımlılığınızı karşılar. İki gün içinde akciğerlerinizde ve vücudunuzda daha fazla oksijen dolaştığını farkedeceksiniz. Teknik Özellikler: İleri teknoloji ile çok kaliteli malzemelerden üretilmiştir. e-sigara üç ana parçadan oluşur. 1-Ağızlık ve kartuş: e-sigara;nın uç kısmında ki bu bölüm değiştirilebilmektedir. Bu kısımda tütün alkaloiti katılmış bir kartuş bulunmaktadır. İnsan sağlığına zararlı katran ve kanserojen maddeler içermez. e-sigara;dan her nefes çekişinizde, sigarayı bırakmaktan dolayı ihtiyaç duyacağınız nikotini ve esansı sağlar. Kartuş özel olarak üretilmiş tütün alkaloitini barındırır. e-sigara;yı kullandıkça kartuş bir süre sonra biter ve yenisi ile değiştirmek gerekir. Bir kartuşun ömrü 2-3 paket sigaraya denk gelir. Bu kartuşların değişik miktarda nikotin ihtiva edenleri mevcuttur. Yüksek seviye nikotin (16 mg.), orta seviye nikotin (11 mg.), düşük seviye nikotin (6 mg.) ve sıfır nikotin (0 mg.). Her kullanıcı kendine uygun kartuşu seçebilir. Sigarayı bırakmak isteyenler yüksek seviyeli kartuştan başlayıp, sıfır nikotinli kartuşa kadar düşmelidirler. Sıfır nikotinli kartuşa düştükten sonra, diğer tiryakilik alışkanlıklarından da tamamen kurtulmak için e-sigaraya bir süre daha devam etmeleri çok faydalı olur. 2-Atomizasyon odası ve mikro çip bölümü: Çekilen her nefes de e-sigara aktif hale geçer ve atomizasyon odasında ki mikro çip sayesinde çalışan yüksek frekanslı ultra sonik pompa, soğuk duman benzeri buhar oluşturur. Çektiğiniz nefesle oluşan buhar, kartuştan geçerken tütün alkaloiti moleküllerini üzerine hapsederek size getirir. Aynı zamanda oluşan buhar, size sigaranın duman ve tokluk hissini verir. 3-Lityum iyon pil ve LED ışık: Li-iyon pil cep telefonlarında kullanılan piller gibi ileri teknoloji ile üretilmiştir. Bu sayede pil kullanılmadığı zaman şarjını kaybetmez ve nikel pillerden daha uzun süre kullanılabilir. Bu pil e-sigara birlikte gelen orijinal şarj cihazı ile şarj edilebilir. Pilin ucunda ki LED ışık e-sigaradan her nefes çektiğinizde, aynı sigaranın ucunda ki ateş gibi yavaş yavaş yanar ve söner. Böylece sigara ateşini simüle eder. Bu ışık aynı zaman da pilin şarj durumunu gösterir. Kendi kendine yanıp sönerse pilin tekrar şarj edilmesi gerektiğini belirtir. E-sigara, paslanmaz çelik gövde, atomizasyon odacığı, lityum iyon pil yuvası, mikro elektronik devre ve yüksek duyarlıktaki bir reseptörden oluşur. Cihazın ucunda, çalışırken yanan bir gösterge ışığı vardır. Alkaloit Sıvısı Kartuşu; ağızlık ve sıvı saklama kabından oluşur. Sıvı Saklama Kabı; atomize edilmeye hazır, tütün alkaloiti katılmış bir sıvı içerir. İnsan sağlığına zararlı katran ya da kanserojen maddeler içermez. Ağızlık her kartuş için bir kez kullanılacak şekilde tasarlanmıştır. Mikro elektronik devre içerisinde bulunan yüksek frekanslı pompa ultrasonik bir titreşim oluşturarak partikülleri 1 mikron boyutunda olan bir tür soğuk duman benzeri buhar yaratır. Bu duman kartuş kapsülündeki sıvıyı kendi molekülleri üzerine hapsederek dışarıya çıkarır. ürün içeriğinde 1 Adet Elektronik Sigara 1 Adet Şarz Cihazı 5 Adet Kartuş 2 Adet Şarzedilebilir Pil bulunur . fiyatı = 350 YTL dir. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Tabii ki sigarayı bırakmak için Öncelikle güçlü bir irade lazım..
Gençlerimizin ise bu illete hiç başlamamaları gerekir. özellikle öksürük şikayeti olan ırktaşlarıma ; eğer sigara da içiyorlarsa sigaranın zararlarından bahsettiğim kadar , birde şimdiye kadar sigaraya verdikleri parayı şu an karşılıksız olarak onlara verseydim bu parayla ne yapabileceklerini soruyorum.. ve aşagıdaki hesaplamayı onların yanında yapıp hesap yaptığım kağıdı onlara veriyorum. Örneğin; Evli bir karı koca geldi. Eşlerden biri 15 yıl, diğeride 10 yıl günde 1-1,5 paket içtiğini söylesin. 1-1,5 paket sigarayı yaklaşık 5 ytl kabul edelim. Kenara atacagınız paranın faizini ve geçmiş yıllardaki alım gücüne oranınında bütçesine göre sabit bir kalem gideri olacağını düşündüğümüzde yıllara göre sabit bir para olarak tüm hesaplamalarımızda bugünün parası gibi düşünerek 5 YTL kabul edersek; 15 Yıl için kişinin günde sigaraya verdiği para 5 ytl, ayda 150 ytl, yılda 1800 YTL yaklaşık masraf, 15 yıl olarak hesaplarsak kişinin sigaraya verdiği toplam para günümüze göre: 27.000 YTL 10 Yıl için kişinin günde sigaraya verdiği para 5 ytl, ayda 150 ytl, yılda 1800 YTL yaklaşık masraf, 10 yıl olarak hesaplarsak kişinin sigaraya verdiği toplam para günümüze göre: 18.000 YTL Bu ailenin sigaraya verdikleri toplam para: 27.000 YTL + 18.000 YTL = 45.000 YTL Yani eski paraya göre yaklaşık olarak 45 milyar lira. hülasa ; sigaranın ekonomimizi de bozduğu bir gerçektir. |
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Irkdasim güzel demissinde keske birakmasi kolay olsa.
Lanet sigarayi 6-7 kere birakmayi denedim en basarili denemem 1 ay birakmam oldu. Bende azaltmaya calisiyorum artik ne yapayim. :( |
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ben bıraktım gibi bakalım dayanabilecek miyim.1 Haftadır içmiyorum
|
|