![]() |
|
|
#46 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sigarayı bırakan veya bırakmayı düşünen soydaşlarıma spor öneririm.
Ağaçlık, temiz havada yapılan düşük tempolu koşular veya hızlı adım yürüyüşler ciğer kapasitenizi artıracak ve sigaranın zararlı etkilerinden vücudunuzun arınmasını hızlandıracaktır. |
|
|
|
|
|
#47 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
ÇEŞİTLİ ÜLKELERDE SİGARA PAKETLERİ ÜZERİNDE BULUNAN UYARI YAZILARI
Hemen her ülkede "sigaranın zararları " konusunda sigara paketlerinin üzerinde uyarı yazıları bulunmaktadır. Sigara'nın zararları bütün dünyaca bilinmekte ve bu konuda çalışmalar yapılmaktadır. İşte bir kaç örnek.. Avusturalya ![]() Avrupa Birliği ![]() Belçika ![]() Brezilya ![]() Hindistan ![]() Hong Kong ![]() İngiltere ![]() Kanada ![]() Kore
|
|
|
|
|
|
#48 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Sigarayı ben 9 ay önce, eşim de 1 sene önce bıraktık. Çünkü çocuğumuzun dumanaltı olmasını istemedik. Ne bırakırken zorlandım ne de şimdi istiyorum.
Benim yöntemim şudur: Uyumadan önce son sigaramı içtim. Sabah kalktığımda zaten 8 saattir içmemiş bir haldeydim. Yani sigarasızlığın en zor saatlerini uyurken zaten atlatmıştım. Bırakmak isteyen kandaşlarım bir de bunu denesinler. Akıllarına sigarayı getirecek çay, kahve gibi şeylerden de bir süre uzak dursunlar. Hiç mi bir şey işe yaramadı? Bir doktordan yardım alın. Ama mutlaka bırakın.
|
|
|
|
#49 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
|
|
|
|
|
|
#50 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
|
|
|
|
|
|
#51 (İleti Bağlantısı) |
|
Kut Yolu' nda
|
Altı senedir, sigara tiryakiliğini kanserle ödemekte olan bir babaya bakmaktayım. Gece uyumaya çalışırken öksürmeleriyle, sancıdan inlemeleriyle uykumdan uyanıp hala haline üzülmekteyim, ama öküzlük olduğunu bilsem de "sıkıntıdan" bir sigara da ben yakmaktayım. Üç kez kanser ameliyatı oldu babam bu pislik yüzünden, bir kere altı seanslık kemoterapi gördü, şu anda ikinci kez kemoterapi görmekte. Buna rağmen hala kaçak içerken yakaladığım oluyor onu. Annem zaten yakaladıkça çıldırıyor sinirinden ve üzüntüsünden, dört kere sigara bırakma teşebbüsüm oldu, en uzun süreni dört aydı. Hiç gerektirmeyecek, son derece aptalca bir sebebe sinirlenip arkadaşımdan bi sigara alıp yine yakmıştım, zaten o lanet olası TEK sigarayı yaktıktan sonra gerisi gelmekte, mevzu hiç elini sürmemek bir daha ona. Tam vücudum da sigarasız sağlıklı çalışmaya başlamıştı, o sigarayı dört ay sonra yeniden ilk içişimde başım dönmeye, bir hoş olmaya başlamıştım, bu da kanıtıydı uzun süre sonunda vücudumun temizlendiğinin. Yine salak gibi kendi ellerimle zehirlemekteyim kendimi, kandaşlara diyeceğim odur ki, bu sigara eroinden, kokainden, asitten, en berbat uyuşturuculardan bile berbattır. Eroin ilk denemeden sonra bağlar kendine, ve overdose sonucu hızlıca "öldürür". Kokain de aynıdır, asit de ufacık bir doz aşımıyla beyni felce uğratır, fakat sigara insanı süründüre süründüre öldürmeyi de geçtim, adeta gebertir.
On beş sene önce sadece mide ülseri şikayetleriyle iyi kötü sağlığı olan babam, şu anda sol çene kemiği alınmış, çenenin o kısmı düşmesin diye sırtından kesilen doku oraya konarak yüz şekli sağlam tutulmuş, operasyon bölgesinde normal ten rengine göre daha açık bir renk oluşmuş vaziyette, yüzde doksanı sıvı olan gıdalarla beslenmekte. "Kanser" kelimesi uzaktan pek ürkütücü gelmez, fakat ailenizde, yakınınızda kanser hastası olan biri varsa, hayatınızın kısa sürede ne kadar değiştiğini, bütün aile fertlerinizin nasıl psikolojik bunalımlar geçirdiğini, ev içindeki bütün hayatınızın kanser hastası ferde endekslendiğini bizzat yaşar, anlarsınız. Geceleri uykusundan uyanıp da sancıdan "ooooff" dediğinde bile benim yattığım yerden duyduğum üzüntü yeter sırf. Sigarayı bırakmaya kesin kararlı olanlarınız da varsa aranızda, İLK olarak, evet ilk olarak vereceğim tavsiye, kesinlikle sinir ve strese sebep olabilecek her tür ortam ve hadiseden olabildiğince uzak durmaktır. Futbol takımı taraftarlığı bile tetikler bunu, gülünç gelebilir ama doğru, tuttuğunuz takım yenilir, sinirlenir bir sigara yakarsınız yine, bu sadece bir örnek tabi. İş hayatı olsun, ev hayatı olsun, karşınıza çıkabilecek her tür sinir bozucu kişi ve olaya karşı son derece "geniş" ve "sabırlı" davranmak zorundasınız sigarayı bırakma süreciniz boyunca. Tabi zor olan her şeyin sonunda güzel bir şey olduğuna göre, bu zorluklarla mücadele edip, galip gelenler de, aldıkları nefesin genizlerinden girerken verdiği tadın bile değiştiğini hissedecekler birkaç ay sonra. Yedikleri yemeğin tadı değişecek, etraftaki her kokuyu çabucak alabilecekler(çünkü sigara bağımlılığı koku duyarlılığını ileri derecede azaltır), daha uzun süre "şişmeden" koşabilecekler ve yürüyebilecekler, yüzlerine renk gelecek, gün ortalarında ayaklarında hissettikleri uyuşukluk ve yorgunluk ortadan kalkacak, erkenden uyanmakta bir zorluk yaşamayacaklar... Bunlara ilaveten daha çok olumlu sonuçlar olacak, bunlar benim sigaradan uzak yaşadığım dört ay içinde farkedip hatırlayabildiklerim sadece. İradesinin kölesi olmayıp, iradesini kendi kölesi yapabilen her insan, iradesine istediğini yaptırabilir ve neticelerinin de tadını çıkarabilir. Esenlikler dilerim hepinize...
Biz Türk' ün, Türkçü' nün, Atatürkçü' nün, bu kutsal topraklar üzerinde kirli oyunlar oynayanların sonunu kendi kanlarıyla yazacağımız, kafalarını Türk Töresi' nin kıldan keskin kılıcıyla kesip, herkese ibret olsun diye Türk' e ikili oynayanın sonunu göstereceği gün yakındır. |
|
|
|
|
|
#52 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Babanız için çok üzüldüm sayın Irktaşım...
Geçmiş olsun dileklerimi sunar acil şifalar dilerim. Ayrıca size de ; sigaranın zararlarını bizzat yaşamış ve görmüş birisi olmanız nedeniyle , derhal sigarayı bırakmanızı öneririm. TÜRKÇÜ ; yüksek karakterli , iradeli , çalışkan , azimli ve zeki bir insandır. Şuna inanıyorum ki ; bir TÜRK eğer isterse bu dünyada yapamayacağı bir iş yoktur. Yeterki , gönülden istesin ..Azimli olsun , iradesini kullansın.. Eğer sigarayı bırakmak konusunda azimli olur , iradenizi kullanırsanız gerisi çorap söküğü gibi gelecektir...Buna eminim. Esenlikler.. |
|
|
|
|
|
#53 (İleti Bağlantısı) |
|
Kut Yolu' nda
|
Teşekkür ederim sayın KOCATÜRK, zaten birkaç aydır son derece sakin, gürültüsüz, babamın rahatsızlığı dışında zihnimi öyle çok işgal edecek bir şey yok hayatımda. İyi bir fırsat gibi gözüküyor sigaradan vazgeçmek.
Biz Türk' ün, Türkçü' nün, Atatürkçü' nün, bu kutsal topraklar üzerinde kirli oyunlar oynayanların sonunu kendi kanlarıyla yazacağımız, kafalarını Türk Töresi' nin kıldan keskin kılıcıyla kesip, herkese ibret olsun diye Türk' e ikili oynayanın sonunu göstereceği gün yakındır. |
|
|
|
|
|
#54 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kandaşlar net bir tarih vermem mümkün olmasa da iki üç ay arası bir süredir sigarayı bırakmış bulunmaktayım. Açıkçası daha öncede belirli bir süre bırakıp tekrar başlamıştım. Fakat bu defa durum çok farklı. Şuan sigara ortamlarına girmem dahi üzerimde herhangi bir etki yaratmamaktadır. Moralimin olumsuz olması ve diğer tetikleyici durumlarda da aklıma sigara gelmemektedir. Anladığım kadarıyla bu defa sigaraya dönmeyeceğimden eminim. Daha önceki denemelerimde olumsuz herhangi bir durumda aklıma sigara gelmekte, çevremde sigara ile göz göze geldiğimde anında bir tane yakmak isteği ile dürtülenmekteydim.
Sigara ile ilişiğimi kestikten sonra, rahat uyumakta ve aynı şekilde uyandığımda da gayet huzurlu bir şekilde kalkmaktayım. Uyandığım zaman ağzımda herhangi bir kuruma olmamaktadır. Sigara kullandığım zamanlar hem boğazım kurumakta hem de uyanırken rahatsız bir şekilde kalkmaktaydım. Nefes alış verişlerimde de bir düzelme olduğunu hissetmekteyim. Koşma, ağır kaldırma gibi durumlarda eskisine oranla tıkanma durumunun düştüğünü söyleyebilirim. Ayrıca yemeğe düşkünlüğümde belirli bir oranda arttı ve sonuç olarak kilo aldım. Gözleyebildiğim değişikler bunlar. Kişi herhangi bir sebepten sigarayı bırakabilir. Sigarayı bırakma sebebim önceki bırakışlarımda dahil sağlığımı önemsememden kaynaklanmıştır. Kendinizi sıkmaya kalkmayın. Çünkü sonuç olarak başarısız olursunuz. Daha önce kendi irademe baskı uygulamak yoluyla bırakmaya çalıştığım için bunun nafile çabalar olduğunu düşünüyorum. Uygun yöntemi siz bulmaya çalışın fakat baskının çözümsüz olduğu tecrübelerimle sabittir. İradenizin eğilimi kendiliğinden sigarayı bırakmaya yönelmeli ki buda zorlama ile olacak bir durum değildir. Ben bunun birikmeyle mümkün olabileceğini düşünüyorum. Mesela sigarayı bırakmadan bir iki aya önce kafamda bırakmayı devamlı düşünmekteydim ve kendimi devamlı olarak güdülüyordum. Sonuç olarak iradem hakim konuma gelince bir sabah kendiliğinden bir hisle sigarayı bıraktım. Tamu Şafağı, babanıza acil şifalar diliyorum. Durumunuzu çevremde şahit olduğum birçok olaydan dolayı anlayabilmekteyim. Fakat hiç kimse durumu bizzat sizin gibi hissedemez, anlayamaz ve olayların zorluğunu tahmin dahi edemez. Tekrardan geçmiş olsun. |
|
|
|
|
|
#55 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
2 gündür sigara içmiyorum.Umarım bundan sonrada içmeyeceğim.Kocatürk ağabey bilgiler ve teşvik in için çok teşekkür ederim...
|
|
|
#56 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Buyrun sigarayla ferahlamış, stresini atmış bir insanın kanserli akciğeri.
Hala içmeye devammı?
|
|
|
|
#57 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Abim ve ablam fena halde tiryakiler ve ben bıraktırmak için ne yaptysam boşuna.Bahsettiğiniz bu aletten getirtecektim bir faydası olur diye ama gazetede manşette çıkmıştı:E-sigara öldürücü diye... Sizce bu doğrumudur? Eğer bu doğru değilse son çarem bu olacak.Çünkü,her gördüğümde ağızlarından eksik etmezler.Nedir bu ya....
|
![]() |
| Etiketler |
| irktaşım... , Sayın , sigara , tiryakisi |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|