![]() |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Her geçen gün dahada zorlanıyorum sanki.Umarım orucumu bozmam.
|
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Şu lafı her sigara bağımlısından duyarız : SİGARAYI BIRAKMAM LAZIM, BİLİYORUM AMA BIRAKAMIYORUM.
Bence sigara bağımlısı insan iradesi zayıf insandır. İstenildi mi uyuşturucu bile bırakılabiliyor, sigara neden bırakılamasın? Tabi demokratik bir ülkede herkesin kendini zehirleme hakkı vardır. Fakat kapalı alanda sigara içerek başkasını zehirleme hakkı yoktur. Kapalı alanlarda sigara yakanları uyaralım. Unutmayın. Pasif içicilikte neredeyse aktif içicilik kadar zararlıdır. Kimsenin bizi zehirleme hakkı yoktur. |
|
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Daha zararlı olmasada aktif içiciliğe yakın oranda zararlı olduğunu biliyorum.
Örneğin ben sigara kullanmıyorum ama maalesef iş yerimde sigara dumanına mağruz kalıyor ve zehirleniyorum. Bir sürü görgüsüz ve duyarsuz kroya kapalı alanda sigara içmemeleri gerektiğini nasıl anlatacağız? |
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sigarayı Bıraktıran Aşı Deneniyor
İsveçli bilim adamları, dünyanın en ölümcül alışkanlığı sigarayı bıraktırmaya yardım etmesi için tasarlanan yeni bir aşının denemesine başladılar. Aşıyı geliştiren ve merkezi Stockholm'deki Karolinska Enstitüsü'nde bulunan Independent Pharmeceutica adlı özel şirket, nikotin aşısının 2'nci safhasını üç Kuzey ülkesinden 400 denek üzerinde deneyecekler. Aşının sigarayı bırakanlar ve yeniden başlamak istemeyenler üzerindeki etkilerini ölçecekler. Şirket yetkilileri, aşının bu aşamada sigarayı bırakanlar ve başlamak istemeyenler üzerindeki etkisi gözlemlense de gelecekte aktif sigara tiryakilerinin bu alışkanlığı bırakmalarına yardım için kullanılabileceğini belirtiyorlar. Şirketin İcra Kurulu Başkanı Lena Degling Wikingsson, aşının 2'nci safhasının denenmesinin ardından bunu daha ileriye taşımak için büyük bir ilaç fabrikası ile işbirliğine gitmeyi amaçladıklarını söyledi. Aşıyı geliştiren araştırmacılara göre aşı, nikotin moleküllerini bağlayan antikorlar üreterek, bunların çok büyümesine neden oluyor ve böylece beyne girmesini engelliyor. Tiryaki de bu durumda nikotinden her zamanki gibi zevk almıyor ve aşırı sigara içme isteği de giderek yok olunca, bağımlığının ana nedeni ortadan kalkıyor. İsviçreli Cytos Biotechnology firması geliştirdiği nikotin aşısının 2'nci safhasının deneme sonuçlarını 2005'te açıklamıştı Buna göre, aşı ile yüksek antikor seviyesine ulaşan deneklerin yüzde 42'sinin bir yıl sonra sigara içmedikleri, plasebo verilenlerde bu oranın yüzde 21 olduğunu belirtmişti. Amerikan Nabi ilaç şirketi ile merkezi Bermuda'da bulunan Celtic firması da benzer nikotin aşıları geliştiriyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, önlenebilir ölümler içinde bir numara olan tütün kullanımı, dünyada her yıl 5,4 milyon insanın hayatını kaybetmesine yol açıyor ve bu oran düşük gelirli ülkelerde giderek artıyor. Çok yakında sigara aşısıda geleceğine göre ; sigarayı bırakmak artık daha kolay. Irktaşlarımın bu kötü alışkanlığı en kısa zamanda bırakmalarını öneririm. |
|
|
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kısa süre önce sigarayı bıraktım. Bıraktığım ilk zamanlarda, aşırı şekilde sıkılıyordum.. Ne yapsam hiç bir keyif alamıyordum.. Rüyalarıma bile giriyordu, rüyamda içime çekerek keyifli şekilde içiyordum. Zaten iki üç gün zor geçti, zor geçti derken, sıkıntıdan çatladım.. Yaklaşık bir hafta sonra ise kendimde bir çok farklılık hissettim. Beyim hüçrelerimin tıkır tıkır işlediğini, hemen kilo alışım.. Meğer beni uyuşturuyormuş.. Bu şekilde sakin sakin, günümü geçiriyordum. Şimdi ise kıpır kıpır yapacak birşey arıyorum... Nefes alıp verirken gelen hızırtı sesi gelmiyor. Yani herkese tavsiye ederim bırakmayı, sizi alıkoyan beyin hüçrelerinizi öldüren bir zımbırtıyı içmeyin.. Zevki var sigarayı içen biri olarak biliyorum evet ama karşılığında ise sayıp bitmeyecek zararları var...
|
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sigara hayatıma hiç bir zaman girmedi..Bundan sonra da hayatıma almayıda düşünmüyorum..Bırakın içmeyi elimde tutmak bile yadırgadığım bir şey oldu her zaman . Ailemin ve çalışma koşullarımın da bunda etkisini hafife almamak lazım.
Herkesin hayatında vazgeçemediği , olmadığı zaman da mutsuzluk duyduğu alışkanlıkları var .Sigara bu sıranın en başında çünkü sigara içmenin 100 den fazla sebebi var , bu yüzden insanların hayatına çıkmamak üzere girmiş. Yeni yasa eminimki bir kısım bireylerin sigarayı bırakmasına , bırakmasalar bile daha az içmelerine imkan sağlayacaktır.
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkı Sağolsun...!
|
malesef bende içiyorum zevk vermesine veriyor ama yanında bir sürü zehirde veriyor....
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) |
|
Gökbörü Alp
|
Sigara içmek Türkçülüğe uygun bir davranış değildir,hem Irkımızın sağlığını bozmakta,Hem ülkemizin,dünyamızın doğasına zarar vermektedir.
|
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bugün 2. gün oldu ağzıma sigara sürmedim. Kendime ben de şaşırıyorum. Dilerim bundan sonra böyle devam eder.
|
|
|
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
|
|
|
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Geçen pazartesi günü, gece saat 3.30'da bir iş arkadaşım aniden fenalaşınca, eşi bana telefon açtı. Hemen üstüme bir şeyler takıp evi zaten bana yakın olan arkadaşımın yanına koşup onu hastaneye götürdüm. Hastanede doktorlar derhal müdahale ettiler. Arkadaşım çok kötü bir hâldeydi, konuşamıyordu bile. Doktorlar durumu anlattıklarında arkadaşım ve eşi gibi ben de şok oldum. Arkadaşım o esnada kalp krizi geçiriyormuş fakat şiddetli olmadığından kurtulabilmiş. Gecikilseymiş, ölmesi kaçınılmaz olacakmış. Filmler falan çektirdik, dün film sonuçlarını üç ayrı doktor yorumladı; arkadaşımda kalp büyümesi ve damar tıkanması varmış. Bu, uzun süredir olan bir şeymiş ve artık güçlendiğinden açığa çıkmış. Şimdi arkadaşım muhtemelen anjio olacak. Yani gerçekten çok zor bir durumda. İşte olan bu işlerden sonra sigaraya lanet edip, yol yakınken çöp tenekesine fırlattım. Bu sefer mecburiyetten değil, kendi irademle bıraktığımdan bir daha başlamayacağım. Bir kaç gün sonra bir haftayı doldurduğum müjdesini size de iletirim. |
|
|
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Birakmak isteyen kandaslara siddetle öneririm. Sanildigi kadar korkulucak bir olay diyil zorda diyil lütfen deneyin bana hak vericeksiniz. Kandaslarim, bende 21 gündür birakmis bulunuyorum. Ki günde 40 tane civarinda icen bir adamdim. )) Ben birakabiliyorsam herkes birakir. Icen kandaslara yardimci olmak acisindan tecrübelerimden bahsetmek istiyorum.
Günde kirk tane ictigim icin, nikotin sakizi sistemiyle birakmaya karar verdim. Bunun yanisira bitkisel sakinlestirici (yan tesirsiz olmasina dikkat ediniz) ilk iki haftalar bitkisel sakinlestirici haplarda aldim. Ilk günler 8 - 10 arasi sakiz tüketirken. Bunun yanisira, istemedigin kadar baska baska tatlarda, normal sakiz besrubat geveleyip durdum vs. Simdi bu nikotin sakizi miktarini, 2- 3 arasina düsürdüm. Günden güne Nikotin sakizi yerine, aklima gelen ne tatta sakiz varsa cignedim veya sekersiz mesrubatla her nöbeti atlattim. Ilk dönemki asiri istahiminda önüne gecmedim. Ilk haftadan sonra hem yavas yavas yemegi azaltmayi hemde günde bir saat daha fazla gezmeyi vs. aliskanlik edinirseniz, kalori artinizida dizginlemis olursunuz. Simdi 21inci günümdeyim. Ama hicbirsey bitmis diyil. Hala bir savas icersindeyim. Ama kazanacagima 100 % eminim. Ama ilk günlerin zorlugunuda cekmemekteyim. Zaten bagimlilari korkutanda, o bir kac zorlu gün (o bir kac günüde sakinlestirici haplarla atlatabilirsiniz) ama gercekten günden güne dahada kolaylasiyor unnuttugunuz anlar dahi oluyor. Birakmak isteyenlere sadece siddetle korkmadan denemelerini öneririm. Simdi 21 inci günümde su hesap ortaya cikmakta: 21 x 40 Sigara= 840 Tane Sigara icmemisim. buna karsilik daha fazla gezmekteyim, hergün kendi capimda biraz spor yapmaktayim uzun süreden beri yemedigim bir yemek varsa onu yemekteyim veya hayata anlam veren ne varsa konser vs. onlara yogunlasmaktayim. Inanin beyninizdeki, sigaranin mükafatlandirdigi, bölümü cesit cesit yollarla tatmin edebilirsiniz. Yeterki biraz daha aktif olunuz. Umarim tecrübelerim sizin bir isinize yarar. Esen kaliniz. |
|
|
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bakınız siz bir hafta demiştiniz ama bugün neredeyse bir aya yaklaşacak ağzıma bir tek sigara sürmedim. Bundan sonra da sürmeye niyetim yok. Bile bile kendimi zerhirlemek hiç hoşuma gitmiyor.
|
|
|
|
|
|
#45 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sigara insan vücuduna en fazla zarar veren aliskanliklardan birisi. Gercekten kanserojen yapisinin yaninda kalp damarlarina da oldukca büyük zarar verebiliyor. Babam yakin zamanda kalp krizi gecirmisti. Ve doktorla konustugumda muhtemelen bu kalp krizinin en kötü ihtimalle 12 yil önce gerceklesecegi fakat babamin sigara icmesi sebebiyle bu kadar erken kalp krizi gecirdigini söylemisti. Sigara icmeyi zaten aklimdan gecirmedim, bu durumu da ögrendikten sonra nefretle bakiyorum artik sigaraya.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|