![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Belki alakasız olacak ama sigara kullanan birisi olarak sormak istiyorum.Bu piyasadaki 'asker' ve 'Türk Silahlı Kuvvetleri' marka sigaraların askerimize doğrudan bir katkısı varmıdır? Yoksa normal tekel ürünümüdür? Madem içiyorum askerimize bir faydası varsa onu içerim. Bilgilendirirseniz sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sigara yasağı kalp krizi oranını %15 düşürdü
FRANSA'DA, bu yıl başında kahve ve lokantalarda sigaranın yasaklanmasının ardından kalp krizi vakalarında yüzde 15 azalma gözlendi. Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan araştırmada, yasak öncesi ve sonrası sigaraya bağlı kalp krizlerinin sayısı karşılaştırıldı. 2008 yılının ocak ve şubat ayında, 2006 ve 2007 yılının aynı dönemine oranla kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan hasta sayısının yüzde 15 azaldığı belirlendi. ARAŞTIRMAYI yürüten Profesör Bertrand Dautzenberg, "yasağın bu kadar kısa sürede sağlık üzerindeki etkisini gösterebilmesinin, pasif içiciliğin insanları hızla öldürdüğünü gösterdiğini ve bu durumun şaşırtıcı olduğunu" belirtti. Fransız profesör, "Duman, kanın pıhtılaşma özelliğini hızla değiştirerek damarların tıkanmasına, bu da kalp krizi veya beyin kanamasına yol açıyor" diye konuştu. |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Sizinle hemfikirim. Türkçü topluma örnek kişidir. Madde bağımlısı olmamalı, velev ki olsa bile toplum içinde kullanmamalıdır ki, gençliğe kötü örnek olmasın. Türkçü yönetimde sigara uyuşturucu madde muamelesi görmeli ve katı yasaklar getirilmelidir. Büyük kampanyalarla toplumda sigara bağımlılığı en aza indirilmelidir. |
|
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sonuçta insana zarar veren bir madde.. Tabiki içilmemesi lazım ve devletinde bunu yasaklamasını olumsuz bulmamız imkansız..
Ama sonuçta zararlı ve yasak olan şeylerin tadı daha güzel oluyor =) Bu ne yazıkki inkar edilemez bir gerçek.. Böyle bir yasak durumunda(ki çoğu yerlerde uygulanmaya başlandı) insanların bu yasağı fazla ipleyeceğini sanmıyorum. |
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Çünkü sigara; alkole ve eroine benzemez. Alkol ve eroin sadece kullanan kişiye zarar verir ama sigara çevredikilere de zarar verir. Bu yüzden biz medeni insanlar olarak devletin bu haklı yasağına uymalı, uymayanları uyarmalıyız. |
|
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
KocaTürk andamında belirttiği gibi Türkler ve Türkçüler gensel ve ırksal özelliklerini korumak amacıyla sigara gibi zararlı maddeleri kullanmamalıdır. |
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Hangi spor dalı ile uğraşmaktasınız?
|
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Fenerbahçe Spor Kulübünde altyapıda futbol oynuyordum.. Malum,dersler nedeniyle şuanda uğraşamıyorum.
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
%3'ü uyuşturucu bağımlısı, %10'u alkol bağımlısı, %55'i sigara bağımlısı olan bir toplumun yükselmesi beklenemez. Bu bağımlılık oranlarının toplam %20'lere düşürülmesi gerekir. Ben bu konuda umutsuzum ama yinede lehimize olan her yasayı destekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Verdiğin bilgiler gerçekten çok anlamlı. Son zamanlarda ülkemizin kadınlarında erken doğuma ve erken menapoza sık rastlanır oldu. Ayrıca erkeklerde kısırlık gün geçtikçe artmaktadır. Bütün bu sorunların altında çoğunlukla sigara var. Sigara içen Türkçüler kesinlikle sigarayı bırakmak için çaba göstermelidir. Sağlıklı nesiller üretemedikten sonra soyculuğun pek bir önemi kalmıyor.
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Esenlikler!
Bu başlıktaki yazılanları okudum ve artık sigarayı bırakacağım!Hepiniz sağolun arkadaşlarım!Kesin bırakma tarihim,5 Nisan... Sigara yasağına gelince.Akp'nin iktidara geldiğinden beri yaptığı tek iyi olaydır herhalde.Sadece kapalı mekanda değil,sokakta içilen sigaranın kokusundan bile rahatsız oluruz bazen,aktif veya pasif içici olsak bile... |
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
hemen şimdi sigarayı bırakmanın tam zamanıdır.. TÜRKÇÜ ; sabırlı , azimli ve iradeli olmalıdır.. TÜRKÇÜ ; kendi sağlığına dikkat etmek ve TÜRK IRKININ GENETİK ÖZELLİKLERİNİ KORUMAK zorundadır.. o halde , sigarayı bırakmak için zaman belirlemeyeceksin... hemen şimdi bırak. |
|
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
5 Nisan...kafama öyle yerleştirdim.Özel bir nedeni de var..Birde azaltma yöntemi ile o güne varmayı düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ben de günde 3 paket içerim Tanrı'nı izniyle ben de önümüzdeki yıl 30 Şubat'ta bırakacağım.
Şaka bir yana, istesem bugün bırakırım çünkü hiçbir şeye esir olmam ama böyle bir hükümetin yönetimde ve böyle sorunların olduğu bir ülkede, sigarayı sinirden geçirilmesi olası bir beyin kanamasına veya kalp krizine yeğliyorum elbette bu kısa vade için geçerli. Uzun vadede durumun kötü olacağını biliyorum. Bir de Akp hükümeti cennet yolunu gösterecek olsa, o yoldan inadına uzak dururum.
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yasanın uygulanması için bize de görev düşüyor. Hakkımızı savunmalı, kimsenin bizi zehirlemesine izin vermemeliyiz.
Soruyorum; Bindiğimiz bir toplu taşıma aracında şöför sigara içiyorsa , yanına gidip uyarıyor ve sigarasını söndürtüyormuyuz ? Metro duraklarında sigara yasaktır. Sigara içeni gördüğümüzde yanına gidip, uyarıyor muyuz? Bir lokantaya veya kafeye girdiğimizde sigara içilip içilmediğini soruyor, içiliyorsa oradan alışveriş etmekten vazgeçiyor muyuz? İş yerimizde arkadaşımız sigara yakabiliyor mu? Yakarsa uyarıyor muyuz? Ben bunları yapıyorum. UNUTMAYIN Kİ; SİGARA İÇME ÖZGÜRLÜĞÜ OLAN BİR KAPALI ALANDA SİGARA İÇMEME ÖZGÜRLÜĞÜ YOKTUR. Sağlıklı nefes alma hakkımıza tecavüz eden herkesi uyarmalı, hakkımızı aramalıyız. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| buluyorsunuz? , gündemdeki , nasıl , sigara , yasağı'nı |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|