Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 22.09.2007, 14:29   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ATABEK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 208
ATABEK Rss Beslemesi
Sait kürdi TÜM DİNLERİN TAHRİFÇİSİ...

saidi kürdi denilen deli nin tüm dinleri nasıl tarif ettiği bozduğu ve yalanlar söylediğinin en güzel kanıtını veriyorum aşağıda....İslamıda delice yorumlamış ve bozmuştur...Mehmet Akif Ersoy 1921 de şu sözü söyler..."Biz dini bu hale getirdik, dinde bizi bu hale..." Kalbimizdeki inancı bir yaşam biçimi olarak bize dayatmaya çalışan arap ve islamcı şeriatçilerin eline düşmüş özünü unutmuş, töresini unutmuş vatan evlatları belki uyanır diyedir bu çabamız.... "EYYY TÜRK TİTRE VE KENDİNE GEL" DELİNİN ELİNDE OYUNCAK OLMA HAİNE UYMA...GEL ASLINA GEL ...
BU TUZAĞA DÜŞMÜŞ VE BU SİTEYE ARADA SIRADA GİRİP OKUYAN GENÇLERİMİZDEN BİRİ BİLE BU DELİNİN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRSE BUNA DEĞER.

SAİD NURSİNİN YALANLARI
Said Nursi, şöyle demektedir,
Tevrat, İncil, Zebur'un, Peygamberimiz Aleyissalatü Vesselama ait ayetlerinin birkaç numunesini göstereceğiz.
Birincisi : Zebur'da şöyle bir ayet var : Allahım ! Fetretten sonra bize Sünneti ( yasayı ) ihya edecek ( düzeltecek ) olan zatı gönder.
Risale-i Nur Külliyatı 1. cilt. syf. 432 / Yeni Asya Yayınları 1994
Zebur'un hiçbir yerinde böyle bir ayet yoktur.
Said Nursi aynı sayfada devam ediyor,
Zebur'un ayeti : Ya Davud ! Senden sonra, Ahmed, Muhammed, Sadık ve Seyyid olarak anılacak bir peygamber gelecek. Onun ümmeti Allah'ın rahmetine mazhar olacak.
Said Nursi, Zebur'un bir ayeti diyor fakat ayet numarası veremiyor. Çünkü böyle bir ayet de yok Zebur'da.

Tevrat'ın 3. ayeti : Musa dedi ki : Ey Rabbim, ben Tevrat'ta insanlara iyiliği emredip onları kötülükten sakındırmak için çıkarılmış, Allah'a iman eden hayırlı bir ümmetin vasıflarını gördüm. Onu benim ümmetim yap. Allah buyurdu ki : O Muhammed ümmetidir.
Syf. 432
Said Nursi burada da, kurnazlık yaparak güya kaynak belirtiyormuş gibi, Tevrat'ın 3. ayeti diyor ki, ayet arandığı zaman bulunamasın. Tevrat'ta bir sürü 3. ayet vardır. Hangi bölümün, hangi 3.ayeti ? Bunu söylemiyor, çünkü Tevrat'da bu ifadeleri içeren böyle bir ayet yok.. Böyle bir ayet olmadığı gibi Muhammed'in adının geçtiği hiç bir ayet yok.
Said Nursi yalanlarına devam ediyor,
Tevrat'ın bir ayeti daha : Muhammed, Allah'ın Resulüdür. Mekke onun doğum yeri, Medine hicret yeri, Şam onun mülküdür. Ümmeti ise hamd edici kimselerdir.
Syf. 433
Tevrat'ın hiçbir bölümünde, Muhammed'in adı geçmediği gibi, Mekke onun doğum yeri, ifadesi de yoktur.

Bir başka yalan,
Tevrat'ın bir ayeti daha : Sen benim kulum ve Resulümsün, Sana Mütevekkil adını verdim.
Syf.433
Tevrat'ta böyle bir ayet de yoktur.

Gene aynı yerde,
Tevrat'ın ayeti ; Hazret-i İsmail'in validesi olan Hacer, evlat sahibesi olacak. Ve onun evladından öyle birisi çıkacak ki, o veledin eli, umumun fevkinde olacak ve umumun eli huşu ve itaatle ona açılacak.
Said Nursi bu ayetin Tekvin Bap 17'de olduğunu söylüyor. Tekvin Bap 17'de böyle bir ayet yok. Ancak buna benzer bir ifade Tekvin Bap 16'da 11 ve 12. ayetlerde var ;
11. Ve Rabbin meleği ona dedi : İşte sen gebesin ve bir oğul doğuracaksın ve onun adını İsmail koyacaksın çünkü Rab sana olan cefayı işitti.
12. Ve o insanlar arasında yabani adam olacaktır, onun eli herkese karşı ve herkesin eli ona karşı olacak ve bütün kardeşlerinin şarkında sakin olacaktır.

Tevrat'ın ayeti açık bir şekilde İsmail'den bahsetmekte. Said Nursi, ayetteki İsmail adını kaldırıp onun yerine Muhammed'i düşündüren ifadeler koyuyor.
Said Nursi Efendi devam ediyor,
'Tevrat'ın ikinci bir ayeti : Beni İsrail'in kardeşleri olan Beni İsmail'den senin gibi birini göndereceğim. Ben sözümü onun ağzına koyacağım ; Benim vahyimle konuşacak. Onu kabul etmeyene azap vereceğim.'
Ayetin aslı şu şekildedir,
Tesniye Bap 18
15. Allah'ın Rab senin için aranızdan kardeşlerinden benim gibi bir peygamber çıkaracak, onu dinleyeceksin
16. Nasıl ki, Horebde toplantı gününde, bir daha Allah'ım Rabbin sesini işitmiyeyim ve artık bu büyük ateşi görmiyeyim ve ölmiyeyim diye Allah'ın Rab'den istedin.
17. Ve Rab bana dedi, Söylediklerini iyi dediler.
18. Onlar için kardeşleri arasından senin gibi bir prygamber çıkaracağım ve sözlerimi onun ağzına koyacağım ve ona emredeceğim her şeyi onlara söyliyecek.

Musa burada Tevrat'da yazan, aranızdan kardeşlerinden ifadesini Yahudilere karşı kullanmaktadır. Muhammed Yahudi olmadığına göre, hangi mantık bu söylemin Muhammed'e ait olduğunu kabul edebilir ?
Said Nursi, ayette hiçbir şekilde sözü geçmediği halde salt Muhammed ile irtibatlandırabilme gayesi ile ayetin içine Yahudilerin kardeş kolu sayılan İsmailli'leri ilave ediveriyor.
Ayrıca, Tevrat'ın Tesniye Bölümü Bap 17 deki, 15. ayete baktığımız zaman,
Mutlaka Allah'ın Rabbin seçeceği adamı üzerine kral koyacaksın, kardeşlerin arasından birini üzerine kral koyacaksın, kardeşlerinden olmayan yabancı bir adamı kendi üzerine koyamazsın.
dediğini görüyoruz. Bu ayetin hükmüne göre, Yahudiler kendi krallarını da İsmailli'lerin içinden seçmeleri gerekirdi.
Gene Bap / 17 ayet 17 şu şekilde devam eder,
Ve yüreği sapmasın diye kendisi için karılar çoğaltmayacak, ve kendisi için fazla gümüş ve altın çoğaltmayacak.
Bu tanımlama belki İsa'ya uymakta, ancak bilinir ki, Muhammed'in 13 karısı ve bir sürü cariyesi olmuştur. Ayrıca yaptığı gece baskınlarında ganimet olarak bir çok kadın, altın ve gümüş almıştır.
Said Nursi 433. sayfada devam ediyor,
'Eşiya Peygamberin Kitabında, kırikinci babında şu ayet vardır : -Hak Sübhanehu ahirzamanda kendinin istifa gerde ve bergüzidesi kulunu ba's edecek ve ona Ruhu'l Emin Hazreti Cibril'i yollayıp din-i ilahisini ona talim ettirecek. Ve o dahi Ruhu'l eminin talimi vechile nasa talim eyleyecek ve beynennas hak ile hükmedecektir. O bir nurdur, halkı zulümattan çıkaracaktır. Rabbin bana kablelvuku bildirdiği şeyi ben de size bildiriyorum.- İşte bu ayet, gayet sarih bir surette, ahırzaman Peygamberi olan Muhammed Aleyhissalatü Vesselamın evsafını beyan ediyor.'
Şimdi aynı ayetin değiştirilmemiş şekline bir bakalım,
İşaya Bap / 42
1. İşte kendisine destek olduğum kulum, canımın kendisinden razı olduğu seçme kulum. Ruhumu onun üzerine koydum, milletler hakkı için meydana çıkacaktır.
2. Bağırmayacak, sesini yükseltmeyecek, ve onu sokakta işittirmeyecek.
3. Ezilmiş kamışı kırmayacak ve tüten fitili söndürmeyecek, hakkı hakikate erdirecek.
4. Ve dünyada hakkı pekiştirinceye kadar zayıflamayacak ve cesareti kırılmayacak ve adalar onun şeriatini bekleyecekler.
Her iki anlatımdaki ifadelerin birbirlerine ne kadar benzedikleri meydanda.Ayet açıkça sesini yükseltmeyecek, tüten fitili söndürmeyecek diyor. Oysa biliyoruz ki, Muhammed silahlı saldırılarında bir çok ocağı söndürmüştür.Tevrat ve Zebur'u yeterli bulmayan Said Nursi, efendisini biraz daha yüceltmek için, bu sefer de, İncil'e ayetler yerleştirmekten geri kalmıyor.
İncil'de de şöyle bir ayet vardır, 'Onun demirden bir asası, yani kılıcı olacak ve onunla savaşacak. Ümmeti de onun gibi olacak.'
İncil'in de hiç bir yerinde böyle bir ayet yoktur.
Aynı kitabın gene 432. sayfasında,
'İncil'in ayeti : -Ben gidiyorum, ta ki size Faraklit gelsin- Yani Ahmed gelsin. İncil'in ikinci ayeti : -Ben Rabbimden, hakkı batıldan fark eden bir peygamber istiyorum ki, edediyete kadar beraberinizde bulunsun- Faraklit, el-fariku beyne'l-hakkı ve batıl manasında, Peygamberin o kitaplarda ismidir.
Bu ayetin aslı ise aşağıdaki gibidir ;
Yuhanna Bap 14
15. Beni seviyorsanız, buyruklarımı yerine getirirsiniz.
16. Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhunu verecek.
17.Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.
18. Sizi öksüz bırakmayacağım, size geri döneceğim.

Ayette Görüldüğü gibi İsa, bir peygamberden değil, inandığı kutsal ruhtan söz etmektedir. Ancak Said Nursi Efendi, burada da ufak tefek saptırmalarla Muhammed'i, Hristiyanların Kutsal Ruh tanımlamasına uydurma gayretleri içerisindedir. Ayrıca, Said Nursi'nin Faraklit dediği Parakletos'dur ve Yunanca, Tesellici anlamındadır.

Said Nursi gene yarım yamalak okuyup, yalan yanlış anladıklarını Mektubat adlı kitabında şöyle sürdürmektedir,
Yuhanna İncil'inin ondördüncü Bab ve yirminci ayeti şudur : -Artık sizinle çok söyleşmem, zira bu alemin reisi geliyor. Ve bende O'nun nesnesi asla yoktur!.- İşte 'Alemin Reisi tabiri Fahr-ı Alem demektir. Fahr-ı Alem ünvanı ise, Muhammed-i Arabi Aleyhissalatü Vesselam'ın en meşhur ünvanıdır'
Syf. 154
Önce Yuhanna Bap 14 ayet 20 bu değildir. 20. Ayetin aslı aşağıdadır.
O gün anlayacaksınız ki, ben Babamdayım, siz bendesiniz, ben de sizdeyim.
Said Nursi'nin anlatmak istediği ayet, Yuhana Bap / 14'de 30. ayettir.
Artık sizinle uzun uzun konuşmayacağım. Çünkü bu dünyanın egemeni geliyor. Onun benim üzerimde hiçbir yetkisi yoktur.
Said Nursi'nin dediği şekilde kabul edelim. İncil, bu dünyanın egemeni ya da reisidemekle Muhammed'i işaret ediyor diyelim. Bir başka ayette egemen olan dışarı atıldığı zaman ne olacaktır. ? O zaman da Muhammed'in dışarı atılması Nurcular tarafından kabul görecek mi ?
Yuhanna Bap / 12
31. Bu dünya şimdi yargılanıyor. Bu dünyanın egemeni şimdi dışarı atılacak.
Ya da Muhamed'in işlediği suçlardan dolayı yargılanmış bulunduğu kabul edilecek mi ?
Yuhanna Bap / 16
11. Yargı konusunda - çünkü bu dünyanın egemeni yargılanmış bulunuyor.
Bu ayetlerde anlatılmak istenen şeytandır. Dünyanın egemeni, ya da reisi geliyor ifadelerinden kast edilen, şeytanla birlikte geldiğine inanılan kötülüklerdir.
Ama okuduğunu yarım yamalak anlayan, ya da bir çok İslami de görüldüğü gibi, okuduklarını arzu ettiği şekilde anlamak isteyen Said Nursi Efendi, hem kendisi çelişkiler içinde kalmış, hem de takipçilerini yanlış bilgilendirmekten öte bir şey yapmamıştır.Bütün bu karşılaştırmalar, Said Nursi'nin yalan ve saptırmalarını açıkça göstermektedir. Bu yazılanları araştırma zahmetine katlanmayan İslamiler'de inandıkları efendileri Said Nursi'nin dediklerini aynen kabul etmektedirler.
Burada açıkça karşılaştırılması yapılan yanlışlar ve doğrular, onları bu yanlış ve sabit inançlarından vaz geçirebilir mi sorusuna gelince ise, cevap hayır'dır. Hiçbir Said Nursi inanırı, hiç bir şekilde aklını kullanmak zahmetine katlanmayacak ve bu ispatı meydanda olan doğruları kabul etmeyecek, neye inanıyorsa ona inanmaya aynı şekilde devam edecektir.

Said Nursi bilindiği gibi 1876-1960 yılları arasında yaşamıştır.. Kitaplarını da 1900 yılından sonra yazmaya başladığına göre, İncil ve Tevrat’dan yaptığını söylediği alıntıları da bu yıllar arasında yapmış olması gerekmektedir.

Cengiz Han
ATABEK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.09.2007, 16:49   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 520
YALINSAK Rss Beslemesi
Kürt milliyetçisi olan Saidi Kürdü, iki kelime Türkçe'yi bir araya getirmekten aciz bir şekilde Türk Milleti'ni din olgusu yüzünden afyonlamıştır. O kadar aptal ve gerizekalıdır ki, radyodan çıkan sesleri melekler tarafından çıkarıldığına inanmaktadır. Türk milleti; boğazına yapışan Nurculuk safsatasından bir an önce kurtulmalıdır.
YALINSAK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.03.2008, 18:02   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 4
suyurgal Rss Beslemesi
bende hiç sevmezdim onu araştırınca ne olduğu anlaşılıyor
suyurgal adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.03.2008, 21:30   #4 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 3
SenGer Rss Beslemesi
O bir kro

o bir vatan haini

o bir embesil

Bir krodan başka birşeymi bekliyordunuz? Suratına bakın farenin bile daha çekici ve şirin olduğunu göreceksiniz.İşin kötü tarafı bu zibidilere inanan onun için savaşan,onu takip eden kandırılmış uyuşturulmuş Türk evlatlarının olmasıdır.
SenGer adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2008, 01:54   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

uyvarbey - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: ankara
İletiler: 7
uyvarbey Rss Beslemesi
İyi geceler kandaşlarım.
Bu ne idüğü belirsiz kürt ve ümmetçi köpek alıntı yaptığını okuduğunu iddia ettiği kutsal kitapları kesinlikle okumamıştır,emin olabilirsiniz.
Çünkü ben GAGAVUZ TÜRKÜ bir hristiyanım ve bizim kutsal kitabımızda böyle bir ibare yok.

TÜRK DÜŞMANLARININ AMANSIZ DÜŞMANI...
uyvarbey adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2008, 03:17   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 816
Balbal Rss Beslemesi
Alıntı:
uyvarbey´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
İyi geceler kandaşlarım.
Bu ne idüğü belirsiz kürt ve ümmetçi köpek alıntı yaptığını okuduğunu iddia ettiği kutsal kitapları kesinlikle okumamıştır,emin olabilirsiniz.
Çünkü ben GAGAVUZ TÜRKÜ bir hristiyanım ve bizim kutsal kitabımızda böyle bir ibare yok.

TÜRK DÜŞMANLARININ AMANSIZ DÜŞMANI...
Hristiyanlık propagandası yaptığın için üyeliğin iptal edilmiştir.
Alt 28.03.2008, 03:35   #7 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 3
SenGer Rss Beslemesi
Balbal,

Eğer üstteki iletisinden dolayı iptal ettiyseniz gerekcesini bilmek isterim.Ben Müslümanım o Hristiyan bir başkası başka birseye inanabilir.Burda önemli olan "Din" değil ırkı olmalıdır.Kendi adıma ben Elçibey'in dediği gibi "Müslüman olmadan Türktük" sözünü benimsiyorum.Bir Türkün dini inancı beni rahatsiz etmez.
SenGer adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2008, 03:45   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Temir Tav - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 310
Temir Tav Rss Beslemesi
Bu otağda bin kez söylendi. Herkes inancını içinde yaşasın. Ancak "benim inancım şudur-budur. Bana, inancıma saygı,anlayış gösterin" gibi bir tutuma da girmesin.
Temir Tav adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2008, 12:38   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.346
Gökhan Rss Beslemesi
Alıntı:
SenGer´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Balbal,

Eğer üstteki iletisinden dolayı iptal ettiyseniz gerekcesini bilmek isterim.Ben Müslümanım o Hristiyan bir başkası başka birseye inanabilir.Burda önemli olan "Din" değil ırkı olmalıdır.Kendi adıma ben Elçibey'in dediği gibi "Müslüman olmadan Türktük" sözünü benimsiyorum.Bir Türkün dini inancı beni rahatsiz etmez.
Beni de ibrani masallarına ve hurafelerine din diyen kim olursa olsun rahatsız eder, ümmet çapulcusu!
Alt 28.03.2008, 14:42   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 634
A R S L A N Rss Beslemesi
Bu din afyonuyla öyle zehirlenmişsiniz ayakta uyuyorsunuz ki; benim için ırk önemlidir diyip arkasından gene dininizi açıklama gereği hissediyorsunuz, bu içinizden sizi devamlı gıdıklıyor değilmi sonrada burda küfürü yediğinizde zıplıyorsunuz titreyin ve kendinize gelin özünüze yakışan şekilde haraket edin elin arabının israiloğlunun propagandasını yapacak kadar gözleriniz kör olmuş.

Başbuğ AtaTürk'ün izinde...

A R S L A N adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2008, 16:37   #11 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 794
ALTAR Rss Beslemesi
Alıntı:
SenGer´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Balbal,

Evet ne fark eder ki
İkinizde Türk düşmanlarının hikayelerini Türklükten öte sayıp ona göre yaşarsınız.
ALTAR adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2008, 17:32   #12 (İleti Bağlantısı)
TÜRK IRKI ÜSTÜNDÜR

OKAN TÜRK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: İSTANBUL
İletiler: 18
OKAN TÜRK Rss Beslemesi
BU KIRO İTİNİN PEŞİNDEN GİDEN AHMAKLARA ŞAŞARIM...GÜN GELECEK SAİT,FETTOŞ BU ÜLKEDEN ATILACAKLAR..ÇOK YAKINDA...
Alt 28.03.2008, 23:24   #13 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 20
Fatih Timur Rss Beslemesi
Kandaşlarım benden söylemesi bakında görün dtp bundan sonra said kürdiyide sahiplenip oy isteyecektir.
Fatih Timur adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.03.2008, 01:32   #14 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

karayazı - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 172
karayazı Rss Beslemesi
TÜRK'Ü TÜRK yapan damarlarındaki asil kandır, dinin hiç bir önemi yoktur o yüzden rica ederim kandaşlar burda dinden vurgu yapmayın.Ben müslümanım, hiristiyanım, museviyim, dinsizim, bunların hiçbiri biri TÜRK'Ü bağlamaz ilgilendirmez sapıkii krosuna gelince onun ne dinden ve ne cinsten olduğu belli değildir işte boş bir bedevi dönmesidir okadar. 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
karayazı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.03.2008, 14:47   #15 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 114
Deli Dumrul Rss Beslemesi
Benim için abdullah öcalan neyse bu herif de odur; her kimki bu adamın peşinden giderse ve de bu adam yüzde yüz Türk soylu ise benim için en pislik kro kadar değeri olamaz...
Deli Dumrul adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler