Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Sanal Acun > Sanal Acun > Sanal Acuna Dair Her şey

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 17.12.2007, 13:16   #16 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yetkilisi

Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 309
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Benim için sorun yok mail adresim adımın ilk harfi ve soyadımdan oluşuyor...Zaten öyle abuk subuk ingilizce adreslerden nefret ederim kullanmam..."boy" lu "girls" lü falan saçma sapan şeyler...
"...Yüzlerce büyük millî kahraman dururken maymun suratlı, kan içici, riyakâr Asya ve Avrupa serserilerinin resimlerini duvarlarına asacak kadar beyinsiz ve haysiyetsiz olanlara gerçeği öğretmek için boşuna vakit harcama. Onlarsa belâlarını bulacaktır. Sen vakit kaybetmeden bir baltaya sap olmaya çalış. Bir baltaya sap olmak demek, millete hizmet edecek bir yer, bir subaşına geçmek demektir..."

H.Nihal ATSIZ
Bozkurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.12.2007, 00:11   #17 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 925
Alıntı:
BOZKURT01 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Benim adım nedeniyle TÜRKÇE olmayan, e-posta adresim var. Maalesef arapça kökenli ismim.
Selçuklu Devleti'nden beri çoğu Türk'ün adı arapça, farsça... Türk, binlerce yıllık şanlı mazisini unutup arabın ümmeti hâline gelirse; okulda yiğit ve kıyıcı atalarını öğrenmek yerine islamî kişileri öğrenirse, olacağı budur elbette... İlkokul ikinci sınıftan itibaren çocuğun beynine "Sen Yunusların, Mevlânaların torunusun" düşüncesi işleniyor. Bu çocuğa birileri "Oğlum sen asıl Kültiginlerin, Çingizlerin torunusun" demezse, büyüyüp evlendiği zaman kendi çocuklarına arapça ad koyması kaçınılmazdır. Neymiş efendim, bu adlar Kuran'da geçiyormuş!!!

Asıl konuya gelince... Kimse adını kendi seçmiyor; arapça bir ada sahip olmak Türkçü'nün suçu değildir, utanılacak bir durum da değildir... Mesela şahısın adı Mustafa'dır, mustafa1978@hotmail.com gibi bir e-posta adresi kullanması sorun teşkil etmez çünkü kimliğinde yazan gerçek adı da Mustafa... Ama ingilizce bir e-posta adresi kullanırsa, bu durum Türkçülükle hiç mi hiç bağdaşmaz. Türkçülüğün başlıca unsurlarından biri Türkçeciliktir; kendi ana dilini kullanmak yerine elin amerikalısının diline özenen kişilerden Türkçü olmaz.

Adınız arapça diye üzülmeyin. Siz çocuğunuza Türkçe bir ad verin ve onu torununuza Türkçe ad verecek bilince sahip olacağı şekilde yetiştirin.

TTK
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.12.2007, 19:37   #18 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

gögün oglu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 6
tamam anladim ama bu e posta degistirme olayi nasil olacak,ben almanyadan katiliyorum araniza,adres degistirebilecegim Türk e postalari örnegin hangileri???ve degistirmek icin ne yapmaliyim...tesekkürler
Yönetici Notu:Bir daha "Türk" kelimesini büyük harfle yaz....
gögün oglu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.12.2007, 19:44   #19 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türk Kızı__ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 108
Alıntı:
gögün oglu adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
tamam anladim ama bu e posta degistirme olayi nasil olacak,ben almanyadan katiliyorum araniza,adres degistirebilecegim türk e postalari örnegin hangileri???ve degistirmek icin ne yapmaliyim...tesekkürler

Değiştirmek için sayfanın yukarısında solda Kimlik Bilgileriniz kısmı var oraya gireceksiniz sonra yine solda Ayarlarınız & Seçenekler var onun altında e posta ve şifre düzenle var oradan e postanızı değiştirip değişiklikleri kaydedin

E posta adresinizin Türkçe olması gerek. Eğer üye olurken Türkçe bir e posta adresi yazdıysanız o zaman değiştirmenize gerek yok.
Alt 22.12.2007, 00:26   #20 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,232
Alıntı:
tamam anladim ama bu e posta degistirme olayi nasil olacak,ben almanyadan katiliyorum araniza,adres degistirebilecegim türk e postalari örnegin hangileri???ve degistirmek icin ne yapmaliyim...tesekkürler
e-posta'dan önce ; yazındaki " TÜRK " kelimesini büyük harflerle değiştirmelisin.
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.12.2007, 01:42   #21 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 610
Alıntı:

Adresinizi TÜRK adı olarak alabilirsiniz.Bu herhangi bir e-posta sağlayıcısından olabilir.Buradaki amaç, elimizden geldiğinde öz Türkçecilik anlayışına bağlı kalmaktır.

Örnek:

Adınız Mete ise

mete@sağlayıcıadı.com alamıyorsanız
bozkurt-mete ya da mete-1234@hotmail, gmail, yahoo,mynet vs .com...

şeklinde de deneyebilirsiniz.

Kastımız , alacağınız e-postanın Türk sağlayıcısı tarafından alınması değil; adınızın Türkçe alınmasıdır ve "badd-boyyy, charisma" gibi özenti ve yabancı takma adların e-posta olarak seçilmemesidir.

Yeni aldığınız Türkçe ad içeren e-postanızı , şimdiki ile değiştirmek için, Kimlik Bilgileriniz seçeneğinden E-posta & Şifre Düzenle kısmından yapabilirsiniz
Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.12.2007, 18:29   #22 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 2
Benim bir kac e-postam var. Bir kac Türkce dilimizden öbürler yabanci dilden.
Turan1000 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.12.2007, 01:39   #23 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 16
Cok haklisiniz, sayin Otag Yöneticisi!

Kesinlikle Türk dilini üstün saymayan kisiler davranislarindaki hatalarina hatirlatmak cok yerinde bir davranis... Hele de bu kisiler kendilerini Türkcü kabul ediyorlarsa!
Motun Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.12.2007, 18:36   #24 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 380
Gençlerimiz arasında bu özenti malesef hızla yayılıyor. Konuşmalarının arasına bir kaç yabancı kelime sıkıştırmayı kültürden sayıyorlar. Bir çoğu anlamını bile bilmediği şeyleri yazıyor, çiziyor, güya havasını atıyor. Bu tip insanlarn otağdan ihrac edilmesi bence çok yerinde olur. İnsanlar her şeyden önce kendi özünü tanıyıp sahip çıkmalı.
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.12.2007, 19:54   #25 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,348
Alıntı:
Turan1000 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Benim bir kac e-postam var. Bir kac Türkce dilimizden öbürler yabanci dilden.
Aptal adam bir de marifetmiş gibi yabancı posta
adreslerinin olduğunu yazıyor.
Alt 25.12.2007, 12:00   #26 (İleti Bağlantısı)
ırkçı

DeliErsegün adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 179
Angut, e-posta adresini, kızlara verirken havam olsun diye ingilizce falanca filanca dillerinden seçiyor.. Yani ben yabancı dildende az çok çakarım boş adam değilim bilesin, demeye getiriyor..

Kısa sürede e-posta adresimi değiştiremem diyenlerde, interneti sadece karı-kız aramak için kullanıp sonrada arada bir buralarda gelip forum Türkçülüğü yapmaya çalışanlardır zaten.
e malum o, e-posta adresi kaç kız da var kolay değil hepsini tek tek alıştıracak yeni adresine biraz zamana ihtiyacı var embesilin

Ondan sonrada gelmiş burada Türk soyculuğu yaptığını (yapmaya çalıştığını) söylüyor...

Atsız Atanın Türk de vurgu yaptığı en büyük özellik düzgün ahlak'tır... Sağlam kişiliktir..
Sosyal yaşamında ve internetin ''BİZ'' den sonraki kısmında rezilliklerini doya doya yaşayanların bombası böyle basit bir başlıkta dahi patlıyor ve ne kadar iyi oynarlarsa oynasınlar. kendilerini saklayamıyor ve hak ettikleri değere bizim nazarımızda kavuşuyorlar..
Alt 25.12.2007, 22:23   #27 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 925
Türkiye'de çok iyi ingilizce bilen yüzbinlerce kişi var. İlkokul, ortaokul ve liseyi özel bir kolejde okuyan; sonra da iyi bir üniversitede eğitim gören herkes su gibi ingilizce konuşur.

Fakat dikkatimi çeken bir durum var: İyi ingilizce bilen kişilerin çoğu ingilizce e-posta adresi kullanmıyor. Doğru düzgün ingilizce bilmeyen, ingilizce konuşabilmeye özenen ama eğitimi yetersiz olduğu için bunu beceremeyen kişiler ingilizce e-posta adresi kullanıyor.

Yani bu tamamen psikolojik bir olay. İngilizce bilmeyen kişi ingilizce e-posta adresi kullanmak suretiyle kendini tatmin etmeye çalışıyor. İyi ingilizce bilen kişi ise buna ihtiyaç hissetmiyor.

Bazen cehaletten kaynaklanan komik durumlar da ortaya çıkıyor tabii... Vaktiyle bizim turkcu.net forumuna wolfgril@... şeklinde e-posta adresi kullanan bir kişi üye olmuştu... "Bu ne demek?" diye sordum, "Aaa bilmiyor musunuz, kurt kız anlamına geliyor." dedi. Zavallıcık, imlâ hatası yaptığı için "kurt kız" değil, "kurt ızgara" anlamına geldiğinden bihaberdi.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.12.2007, 16:10   #28 (İleti Bağlantısı)
Türkcü

GÖKLERiN HAKANI adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 17
E-Posta adresim adimsoyadim@hotmail.de, yeterlimidir? Degilse bana bir kac Türk E-Posta sunucusu gösterebilirseniz cok sevinirim!
KALMASIN DÜNYADA TÜRK OLMAYAN!
GÖKLERiN HAKANI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.12.2007, 05:16   #29 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,232
Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bazen cehaletten kaynaklanan komik durumlar da ortaya çıkıyor tabii... Vaktiyle bizim turkcu.net forumuna wolfgril@... şeklinde e-posta adresi kullanan bir kişi üye olmuştu... "Bu ne demek?" diye sordum, "Aaa bilmiyor musunuz, kurt kız anlamına geliyor." dedi. Zavallıcık, imlâ hatası yaptığı için "kurt kız" değil, "kurt ızgara" anlamına geldiğinden bihaberdi.
ve gerçek bir hikaye :

Kayseri'de bir turistik lokanta, yemek listesine yemeklerin Türkçe adlarını , karşısına da ingilizcelerini koymuş.

yemek listesinde mantı'nın ingilizce karşılığı olarak "Logi" geçiyormuş.

oysa ; ingilizcede böyle bir sözcük mevcut değil.

Peki nasıl icad edilmiş

Araştırmış ve bulmuşlar....:

"Logic" ingilizcede "mantık" demek.

Son harfini atmışlar, olmuş " MANTI " !..

================================================== =======

TÜRK'ün dili TÜRKÇEDİR.

kayserili lokantacının yabancı dile özenip ; bir TÜRK yemeğinin yabancı karşılığını bu şekilde bulmak için çabalamasına gerek yoktur..

mantı mantıdır...

TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM..

e-postamızı TÜRKÇE alalım.
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.12.2007, 07:08   #30 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Erdi Öztürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 12
Alıntı:
GÖKLERiN HAKANI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
E-Posta adresim adimsoyadim@hotmail.de, yeterlimidir? Degilse bana bir kac Türk E-Posta sunucusu gösterebilirseniz cok sevinirim!

Göklerin Hakanı ,

E-posta ni Türkçe dışında yabanci bi dilde olmamasi şartı ile yapabilirsin.

Bunda anlasilmayacak bir durum yoktur !

Türk Oğlu Türk
Erdi Öztürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
adresi , dilde , e-posta , kullanan , türkçüler(!) , yabancı

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler