![]() |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ben de Özel okulda okudum ve işim gereği devamlı ingilizce konuşur yazarım. Fakat Ingilizce özentisi Türkçe konuşanlardan nefret ederim ve anlamamzlığa gelirim. En nefret ettiğim şey Türkçemizde karşılığı bulunan kelimelerin ingilizcelerini uyduruk şekilde Türkçe yapmak.
Mesela "nesil, kuşak" kelimelerimiz var fakat jenerasyon diye bir kelime uydurmuşlar. Birisi bu kelimeyi duyunca ben anlamamazlığa geliyorum ve o ne demek diyorum. Eğitim= Edikasyon, mentalite=mantık, düşünce tarzı. |
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Kuşak Türkçe'dir, nesil arapça'dır.Bizim gözümüzde jenerasyon ne ise nesil de o olmalıdır.Bir gün Türkçesi dururken arapçasını kullananları duymayacağız, umarım. |
|
|
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Zaten bu konuya değinildi ingilizceyi veya herhangi bir dili iyi bilip konuşanlar bu dilleri sadece gerektiğinde konuşurlar ancak özentiler ise bir iki kelime öğrenip kendini ingiliz zanneder bakınız sohbet oyun vs. kanallara hep yabancı rumuz almak modadır Türk Genci bu gibi oyunlardan uzak durmalıdır eğer Türk Genci ise.
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yılbaşı akşamı TRT'yi seyrediyordum. TRTde haberler de Tarkan ile bir hanım sunucu stüdyo da röportaj yapıyor.
Sorularından biri şu "2008 skeçılınızda (schedule) , çizelgenizde ne var?" Önce skeçıl dedi sonra hemen çizelge diye Türkçesini söyledi. Bu olay TRT dışında başka kanalda olsaydı önemsemezdim ama TRT'de olmasını kabullenemiyorum |
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Birde topluma malolmuş örnek alınması gerekecek kişilerin örnek alınmayacak davranışları var. Örneğin A Milli Teknik Direktörümüz Fatih Terim. Yurtdışında da görev yapmış değerli teknik adamın basın toplantılarını İtalyanca kimi yerde ise telaffuz hatalarıyla dolu İngilizce yapmış olmasını anlamış değilim. Türk Milletini yurtdışında temsil eden 2 ayda italyancayı öğrenen ve tercümana gereksinim duymadığını açıklayan Fatih Terim'in çabası nedir?
Gordon Milne yıllarca BJK'nü çalıştırmış İngiliz bir teknik adam. Ben şahsen adamın Türkçe basın toplantısını yaptığına şahit olmadım. Peki Milne Türkçe mi öğrenmek istemedi? Türkçe öğrenecek kapasiteye mi sahip değildi? Amacı BJK'nü zarara uğratıp tercüman tutmak mıydı? Yoksa amaç kendi ülkesinin diline saygı göstermek miydi? Rolleri değişik olarak vermek isterdim. Bir Türkçü elbette yabancı dil öğrenmelidir. Ama milliliğini bozmadan.
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bir haftadan beri incelemelerim sonucunda hala birçok üyemizde yabancı dilde elektronik posta olduğunu ve bunları kullandıklarını gördüm.Başlığında güncellenmesi amacıyla tekrar uyarımızı yapıyoruz.
Türkçü bir otağda,buraya Türkçü diye gelen kişilerin elektronik posta adreslerini yabancı dillerde alması sizce ne kadar uygun? Uyarılarımızı dikkate alacağınızı umuyor,adreslerinizi Türkçe olarak değiştirmenizi rica ediyoruz.
|
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Otağ üyeleri uyarıldı.Uyarılara rağmen adreslerini değiştirmeyenlerin üyelikleri iptal edilecektir.Duyurulur.
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Uyarılarımıza rağmen elektronik posta isimlerini değiştirmeyenlerin üyelikleri iptal edilmiştir.Şu andan itibaren uyarılan fakat hala hiçbirşey yapmayan üyelerin atılmasına devam edilecektir.
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) |
|
Göktürk Çerisi
|
Dilini kaybeden bir insan benliğinide kaybeder
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkı Sağolsun...!
|
Benim adresimin başında yabancı bir kelime vardı yeni bir adres aldım emperyalistlerin diline nedense bu kadar hayranız....
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
TTK Y.N: Türkçe, Türk gibi sözcükleri büyük harfle yaz.
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türk Dil Kurumu'na ait ağeline gir bak. Türkçü araştırmacı olur. Armut piş ağzıma düş mantığından kurtulun artık.
|
|
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim de,e-postamın bir kelimesi yabancı idi.Yazılanları okuduktan sonra ise,değiştirdim.
|
|
|
|
|
|
#45 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
teşekkür ederim yol gösterdiğiniz için.
|