Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Spor > Spor > Türkçülük Ve Spor > Spor (Genel)
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Spor (Genel) Tüm Spor dallarıyla ilgili haberler, etkinlikler

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 12.05.2008, 01:15   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAORKUN - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BÜYÜK TÜRKELiNiN ARTViN iLi
İletiler: 174
KARAORKUN Rss Beslemesi
SAYOKAN TÜRK DÖVÜS SANATI, YABGU NiHAT YiGiT

Nihat Yiğit 1961 yılının 04 Haziran'ında Manisa'nın Salihli ilçesinde doğmuştur. Savaş sanatlarına 1973 yılında Tae kwon Do ile başlamış, sırası ile Shaolin Kung-fu, Kyokushin Karate, Ashihara Karate ile devam etmiştir. 1999 yılında Sayokan'ı kurmuş ve başka ülkelere ait savaş sanatları ile tüm münasebetlerini bitirmiştir.1979 - 1981 yılları arasında Avrupa ülkelerinde (Avusturya, eski Yugoslavya, Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika) savaş sanatları ile ilgili turnuvalara katılmış, savaş sanatları ile ilgili çalışmalar yapmıştır.

Türkiye' de en uzun öğrencilik dönemi, Ferhat ÖZSERT ustanın yanında geçmiştir (1981 - 1989). Savaş sanatlarına bakış açısı, onun yanında değişmiş, gerçek anlamını bulmuştur. Ferhat ÖZSERT ustanın Ashihara Karate'ye geçmesi ile Yabgu' da tereddüt etmeden Ashihara Karate'ye geçmiştir (1986). Ferhat ÖZSERT usta Yabgu için savaş sanatlarında gerçek bir değer ve ustadır. Yabgu'ya, eğitimciliğinin - ustalığının yanında bir ağabi, bir baba yakınlığını her zaman göstermiştir.
Yabgu, savaş sanatlarında her zaman sadece yarışma alanında makbul yetenekleri değil, yarışma alanı dışında, her türlü konum koşullarda kullanılabilecek doğaçlama yeteneği kazandıracak stratejik unsurları aramıştır. Maalesef diğer savaş sanatlarında bu stratejik eğitim ve anlayışı bulamadığı için savaş sanatlarını bırakma noktasına da gelmiştir (1989). Yarışma alanındaki tekniklerin ve savaşma anlayışının, spor salonunun dışında hiç bir işe yaramamış olması, Yabgu'yu arayışlara tevessül etmiştir.

Cinli Leeyi ücer parmakla sinav cekiyor diye öve öve bitiremeyen özentiler USTA dedigin YABGU gibi olur bas parmaklariyla sinav cekiyor ! Cirit, Tepük, spor dallarinin bulan gelistiren Türklerin dövüs sanati Sayokan...
Ulu Tanri Yabgu Nihat Yigit`e kut versin.

TÜRK; ÖVÜN, CALIS, GÜVEN !
KARAORKUN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.05.2008, 18:00   #2 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ TURANCI

TÜRK YILDIRIM - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BOZKURT OTAĞI
İletiler: 326
TÜRK YILDIRIM Rss Beslemesi
Çok şaşırdım Nihat Yiğit in Manisada doğduğunu bilmiyordum ben de Manisada doğdum çok sevindim şimdi.Sayokanı okuyunca çok hoşuma gitti nede olsa Türkün dövüş sanatı.İnternetten daha detaylı olarak araştırayım bakalım.Karaorkun kandaşım beni bu konuda bilgilendirdiğin için sağol.
TÜRK YILDIRIM adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.05.2008, 19:51   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAORKUN - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BÜYÜK TÜRKELiNiN ARTViN iLi
İletiler: 174
KARAORKUN Rss Beslemesi
http://www.youtube.com/watch?v=yhEoV...eature=related
KARAORKUN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 3 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Konuk)

Seçenekler