![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ŞEHİDİM'E
Eledim eledim hölük eledim
Aynalı beşikde bebek beledim Büyüttüm, besledim asker eyledim Gitti de gelmedi canan buna ne çare. Yandı cğerim canan buna ne çare. Bir güzel simadır aklımı alan Aşkın sevdasını canan sineme saran Bizi kınamasın ehl-i din olan Gitti de gelmedi canan buna ne çare Yandı ciğerim canan buna ne çare... Saygılar.. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Tenha Mezar
Yolun kenarında tenha bir mezar Üstünde ne adı, ne soyadı var. Ey yolçu, masını eyle bu yerde Soruş kimdir yatan tenha qebirde? O, bir Türk zabiti, qehreman, metin! Doğma qardaşına yardıma geldi. Qırğına tutulan milletimizin Haqlı savaşına yardıma geldi. Uzaqdan hay verib senin sesine, Geldi, qayıtmadı öz ölkesine. Düşmen seflerini o, soldan sağa Biçib destesiyle cebheni yardı. Torpağın yolunda düşüb torpağa Senin torpağını sene qaytardı. Özü qoruduğu, hem can verdiyi Yolun kenarında defn edildi o. Uğrunda canını qurban verdiyi Torpağı özüne veten bildi o. Yolçu, masınını bu yerde eyle O mezar önünde sen tezim eyle. Secde qıl, dua ver onun ruhuna Ayaq basdığın yer borcludur ona... Bahtiyar Vahapzade NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|