![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Şehit Çocuklarına Çelmeyi Kimler Taktı?
Vedat yenerer bugünkü yazısını aktarmak istiyorum Umarım sakıncası yoktur..Yazıda bazı yerleri sildim..Kendine milliyetci diyenlerin okuyup düşünmesi lazım tabi oy uğruna bunları yaparlarmı bilemiyorum..
Türkiye 40 yıldır terörle mücadele ediyor ve terör belasını hala yenemedi. Bu uğurda vatan evlatları şehit düştüler, gazi oldular. Ama devlet bu şehitlerin ve gazilerin çocuklarına sahip çıkamadı. Ruhunu ve vicdanı satmış ya da kaybetmiş tipler sahip çıkılmasını da hep engelledi. 2001 yılında dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bener Cordan’a hazırlattığı yasa tasarısı şehit çocuklarını sınavsız istediği fakültede ve bedelsiz okuma hakkı veriyordu. Bu konuyla ilgili görüştüğüm Sadettin Tantan hazırlattığı yasa tasarısını bakanlar kuruluna sunduğunu belirterek şunları söyledi: "ANAP-DSP-MHP iktidarının bakanları hazırlattığım yasa metnini okudular. Bir kısım bakan imzaladı, bir kısım bakan da kabul etmeyerek imzalamadı. Bu nedenle de tasarı meclise gitmedi. Merak edenler tasarıyı Başbakanlık Kanunlar, Kararlar Genel Müdürlüğü’nde görebilir” Buradan soruyorum: "Şehit çocuklarının sınavsız ve masrafları devlet tarafından ödenerek okutulmasını kim neden istemedi? Bu tasarıya imza atmayan bakanlar arsında dönemin özellikle MHP’li bakanları da var mı? "Bu partileri açıklama yapmaya davet ediyorum. Seçim sürecini yaşadığımız bu günlerde kamuoyu bu isimleri bilmek istiyor. “Parti düşmanlığı yapıyorsun” deme cesareti gösterip skandalı ve isimleri saklayanlar, yüzleri tutuyorsa suratıma söylesinler de kimin ne düşmanlığı yaptığını görelim. Evet, Bunlar Milliyetçi Ama ?... Türkiye’de “milliyetçi” olduğunu iddia eden siyasetçiler ve partiler halkın kafasını karıştırmaya devam ediyor. Dinci AKP bile ne diyorki “ En milliyetçi biziz” Kendisini milliyetçi gören partilerin icraatına bakmak lazım. Ainesi iştir kişinin!..Koca bir sıfır. Söylemlerinde ve bildirgelerinde Başta AB ülkeleri, Moldova, Romanya, Kosova, Batı Trakya ve Bulgaristan’da ezilen Türklere sahip çıkmak, onlar için gerekirse yaşadıkları ülkelerin yönetimlerine sert nota vermek, kültürel fonlar ayırmak, eğitim vs. ile ilgilenmek var mı? Yok.Apo’ya pasaport ve barınak veren Yunanistan başbakanı Karamanlis Ankara’ya gelip “ Yunanistan Türkiye’nin terörle mücadelesini destekliyoruz” diyerek Türkleri resmen salak yerine koyuyor. Onlar toplantılarda Türk diplomatlarına Kürdistan ve bölünmüş Türkiye haritası göstermekten yoruldular ama milliyetçiler sessiz kalmaktan bıkmadılar. ”Milliyetçiyiz”diyenlerin elimizden giden KKTC için ne yapıyor ki? Bir kısmı çok güzel seyrediyor, bir kısmı da oturdukları yerden açıklama yapıyorlar. Azerbaycan işgal altında, Hocalı katliamı unutulmuyor, 1 milyon göçmen var. Ama sözde ambargo uyguladığımız Ermenistan Dış İşleri Bakanı Oskanyan Ankara’da cirit atıp “Ermenistan’a düşmanlık yapmayın, kapıyı hemen açın!..” diye posta koyuyor.İran Türkiye’ye her fırsatta kin kusuyor, PKK’yı yıllarca besledi. Milliyetçiler karşılık vermek yerine “Güney Azerbaycan” ve “Türk” kelimelerini ağızlarına almaya korkuyor. Irak’ta 1991’den beri soydaşlarımız katlediliyor. Türkiye’nin çıkarları ayaklar altında, milliyetçiler 16 yıldır Irak’a ne bir milletvekili gönderdiler ne de bir heyet. Türkmenlerin düzenlediği mitinge bile katılmamaya özen gösteriyorlar. Ulu Önder Atatürk’ün izinde ve milliyetçi olduğunu söyleyenler, bırakın Afganistan ve Orta Asya’daki sahipsiz Türkleri kucaklamayı yukarıda saydığım ülkeleri haritada bile kolay kolay gösteremeyecek kadar sahtedirler. Milleti de salak yerine koyup milliyetçi hareketi resmen sulandırıp pasifize ediyorlar. Evet bunlar milliyetçi olduklarını ifade ederler ama “Türk” milliyetçisi olduklarını söylemezler. Söyleyen de gereğini yapmaz. Her şey sözdedir, özde değil!.. Bunlar olsa olsa ABD ve AB milliyetçisi olabilir. Yaptıklarına onlardan başka hiç kimse saygı göstermez de ondan. Yalan mı? |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|