Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 19.05.2007, 09:56   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

METEHAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 125
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Sen hiçbir Türk Telekom Şubesi'ne ayakkabılarını çıkartıp çorapla girdin mi?

Bazen televizyon dizilerinde, bazen gazete haberlerinde izliyor ve okuyoruz. Doğu ve Güney Doğu Anadolu'nun çeşitli yerlerinde öğretmenlik yapanlar, meslek hayatlarının hemen başında, hevesli ve idealist oluyorlar.. Fakat sonradan yaşadıkları sorunlar onları birer makinaya çevirip eski eğitim sisteminin mekanik işleyen bir parçası haline getiriyor. Hele hele bu aralar Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da öğretmenlik yapmak isteyen gençler ve özellikle de genç bayan öğretmenler için durum bir hayli zor.Hem gittikleri çevre hem de baştaki yöneticilerin laubali tavrı öğretmenleri hayattan bezdirecek seviyedededir.

Daha geçenlerde kıyafeti modern diye başka okula sürülmek istenen öğretmenin haberini okumuştuk.Yine geçen aylarda otağımıza yaşadıklarını anlatan kısacası kıronun eziyetine uğramış bir bayan öğretmenin istifa nedenlerini okumuştuk. Meğer daha başka neler oluyormuş. Bakın Van'da öğretmenlik yapmaya çalışan bir bayan öğretmen neler neler anlatıyor. İnsanın tüylerini diken diken oluyor. Okuyun ve bu genç bayan öğretmenlerin ne koşullarda eğitimcilik yapmaya çalıştığını öğrenin...

Anadolu'da kadın öğretmen olmak

Merhaba ,
Ben Van Muradiye'de çalışan bir ğretmenim, buraya da kendi istediğim ile geldim. Hatta büyük bir heyecanla işe başladım ama hiçbir şey yolunda gitmiyor. Burada olanlara tahammül edemiyorum artık.

T.C. bayrağı altında değil de sanki bambaşka bir yerde yaşıyoruz.
Burada inanılmaz şeyler oluyor.

Türbanla derse giren öğretmen mi dersin, türbanla bir devlet
kurumunda (Milli Eğitim Müdürlüğü'nde) çalışan mı dersin, taciz edilen öğretmenler mi dersin, hepsi var. Artık yoruldum susmaktan.

Sen hiçbir Türk Telekom Şubesi'ne ayakkabılarını çıkartıp çorapla girdin mi? Burada Telekom'a çorapla giriliyor. Nedeni de orada namaz kılınmasıymış.

Peki sen ilk defa gördüğün Telekom yetkilisinden yemek daveti aldın mı? (Benimlen bir yemek yersin hoca? HEEEEEEEEE? diyen bir adamdan) Ki bu Telekom'a giden bayan öğretmenlerin bir çoğuna yapılıyormuş. Artık midem kaldırmıyor.

ADSL ve telefon bağlantılarını bilerek yapmıyorlar, sırf kuruma
gidelim diye. ADSL'im de sorun vardı, merkezi aradım ve VAN merkezden birisi gelip yaptı ve adam dedi ki, hata bildirimi veren bütün ADSL'ler bayan öğretmenlere aitmiş. Bu durumda olan bir tek ben değilim yani.

Hep sustum, sustum, çünkü benim evim ha bire taşlanıyor, kurşunlanmasından korktum, ta ki dünkü olaya kadar. Yeni atananlar için eğitim kursları vardır, o kurslara da deneyimli öğretmenler ve yöneticiler yenilere ders sunumu için katılırlar. 60 küsur yeni öğretmen var ve bunlardan biri de benim arkadaşım.

Dünkü ders Milli Eğitim Müdürü'nün dersiymiş. Ders sonunda adam şunları söylemiş:
- Burada kadın erkek ilişkilerinde dikkatli olun, çünkü Muradiye
küçük bir yer.
Buraya kadar bir sorun yok. Ardından il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin yaptığı bir toplantıdan bahsetmiş.

O toplantı da konuşulan konu da şuymuş:
- Eskiden Van'a Nataşalar gelirdi, ama artık gelmiyorlar, çünkü onların
yerini öğretmenler ve hemşireler aldı. 60 küsur öğretmenden sadece 23 kişi tepki veriyor ve bunlardan bir tanesi de bayan öğretmen.

Müdür tepkiye şöyle bir cevap veriyor:
- Hoca Hanım, niye gocunuyorsunuz, bir yaranız mı var?
Söyler misin buna tepki vermek için yaramız mı olması gerekiyor! midem kaldırmıyor artık bu olaylara.
METEHAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.05.2007, 11:30   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 39
eeeee ne sanıyordun sayın öğretmenim. kadın bulamadığı zaman erkek erkeğe ilişkiye giren bu soysuz pisliklerden saygı ve sevgi bekleyemezdin heralde. al sana insana hizmet aşkı. sayın öğretmenim insana hizmet sadece ve sadece TÜRK IRKI na hizmettir. ben böyle bilir böyle söylerim.
intikamcı dadas Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.05.2007, 13:52   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Kafatasci32 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 279
Tanri bu pisliklerden bizi arindirsin. saten bu mahluklarin yüzünden iklim degisiklikleri olmuyormu bunlarin yaydigi sera gazlari ve diger gazlar yüzünden..! Tanri bunlari yeryüzüne pispis koksun ve ozon tabakasini delsin diye göndermis galiba.

Etiketler
ayakkabılarını , çorapla , çıkartıp , girdin , hiçbir , mi? , sen , telekom , türk , Şubesi'ne

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler