![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
SENSIN AZERBAYCANIM...!
Sensin Azerbaycanım...!
Sen geceler boyunca, yüreğimde örtüsün; Avaz avaz söylenen, dilde gezen Türküsün; Sönmeyen bir ateşsin, kalbimizde ülküsün; Damarımda dolaşır, seni ezberler kanım; Kalbimin her atışı, sensin Azerbaycanım…. Dağlarında ceylanlar, marallar besleniyor; Bülbüller şaha kalkmış, hep seni sesleniyor; Nakış nakış ömrüme, hep adın işleniyor; Sen atarsın durmadan, seni söyler sol yanım; Gülün şebnem takışı, sensin Azerbaycanım… Sen benim gardaşımsın, bende senin gardaşın; Özyurdumdan farkı yok, sende ki dağın, taşın; Tebessüme bürünsün, nicedir akan yaşın; Analar ağlamasın, kurbandır benim canım; Gözlerimin akışı, sensin Azerbaycanım… Toprağında gezmedim, pınarından içmedim; Bende ki gizli sevda, yine senden geçmedim; Seni kendi yurdumdan, ayrı tutup seçmedim; Her gün misafirim ol, seni bekliyor han’ ım; Hasretlerin yakışı, sensin Azerbaycanım… Bir gün çağırır diye, bekliyorum o günü; Söyle nasıl vazgeçer, ruhumun sende yönü; Unutmak mümkün müdür, yaşanan onca günü; Söylüyorum duy işte, sendedir canda canım; Canın mahsun bakışı, sensin Azerbaycanım… ALI ALTINLI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Azerbaycan...(Azerbaycan Türkçesinde-Dertleşme)
Azerbaycan, güneş her gün batand Yavaş-yavaş dağ dalında qalanda Quşlar göyde deste-deste uçanda Selam olsun senin gözel sözüve Sözlerim var üregimden özüve Azerbaycan, könül sözden doludu Söylemeyi boşaltmağın yoludu Derdli ürek mahnıları oxudu Ürek derdin dağladılar derdsizler Derdin elin bağladılar qemsizler Yel esende göyde bulut qaçırdı Qaça-qaça yağışların damırdı Yerden sular yavaş-yavaş axırdı Çiçek yerde sudan dilek alırdı Topraq ise öz üregin yarırdı Azerbaycan, güneş çayır nazlayır Isti güneş daş üreyi dağlayır ekinçiler işlerini başlayır buğdaları yerde bir-bir ekirler eyle bil ki yeşilliyi serirler Azerbaycan, savalanın eteyi eteyinde arıların peteyi balçıların neçe aylıq emeyi petekleri bir-bir ordan yığarlar arılarda herden qaş-göz atarlar Azerbaycan, dağçı dağa aşardı her den de bir ordan yere baxardı bayrağını dağ başına taxardı yel esende bayraqlarda oynardı başarını dağçılarda qutlardı dağlarında aşıqların zırnası şelte tuman qadınların hırnası yaylaqların qışlaqların havası toylarında sağduş- solduş qoyarlar şabaşları bey geline yığarlar Azearbaycan, bir uçuram ustunde acıları çox görürem üzünde neden bele yaş doludu gözünde qara bulut göy üzüne qonubdu yağış yağdır üreyinki dolubdu Seni bele qeme salan nelerdi? ağacları kesib yere serendi? yoxsa senin geçmişivi derendi? o gönlüve sevinc veren men olam sen isteki yolunda qurban olam Azerbaycan, anaların göz yaşı insanların bir-birine söz daşı ehrimenin melaike savaşı axdırıblar yer üzüne qanları becerdibler saraylarda xanları Geçidlerin sessizliyin itirmek qaranlığın bayrağını indirmek çeperdeki bül-bülleri dindirmek yada kuçub quşlar kimi köçerik göyqurşağın gözelleligin sökerik Azerbaycan, ox tikanın acısı zeher saçan ilanların sancısı sümüklerin sınmağının ağrısı heç yetişmez bulutdakı yağmamış qara sular yağmuru ki axmamış Qara yağış heç yağmasın, axmasın bulutlarda qara suyun sağmasın yeşilliyin gözel üzün yarmasın bayquş gibi uyuldayıb, baxırlar bizden neyi gör neleri çalırlar! ? Azerbaycan, nenem çörek yapardı gözlerinden her den bir yaş axardı yaddan çıxıb çöreklerden yanardı ne gözeldi penir çörek yemeyi ondan sonra sağol mene demeyi Qış olanda dedem nağıl deyerdi O, cırtdanın çevikliyin severdi aradada bir söz atıb gülerdi gece bize noxud kişmiş vererdi ondan sonra bir-bir bizi öperdi Azerbaycan, kend otağın kürsüsü Seher-seher tendirlerin tüstüsü Qadınların yaşmaqları örtüsü Qar soyuğu yanaqları yandırar Dam duvarın bacasını basdırar Xatırladım nenemin sandıqçasın sandığında noğulların alçasın cahazından yadıgarlıq xalçasın sandığından bize noğul paylardı torunlarda qaqqa nene çağrardı Azerbaycan, acı çayın axardı qırağında qızlar bulaq qazardı bulaqların şirin suyu daşardı qızlar önce suyun lehin alardı Ondan sonra debbelere yığardı Çay içinden qızlar balıq tutardı qadınlarda paltarların yuyardı çiçik qızlar çaydan beş daş tapardı Mende ora tez-tez qonaq gederdim Çay-çayırın gözelliyisn severdim Çocuk qalıb heç böyümeseydim ömür böyü acılar görmeseydim geleceyin içinde sönmeseydim xezer kimi dalqalanıb daşıram bayquşların üreyini yarıram TEBRIZ 2001 KHAZAR NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sesine ses verin Azerbaycanın
Tarix saxtalaşır her bir addımda, Düşmen atın çapır Qarabağımda. Şuşam qan ağlayır,laçınım darda, Parça-parça olur daşım,torpağım Sesine ses verin Azerbaycanın. Şuşa Şuşi olmuş.Laçın Koçağan, Xain qan-qan deyir alır hele can. Neçe şehid verdi gör Kerçicahan, Yol vermir qeyretim,namusum,arım Sesine ses verin Azerbaycanın. Torpaqdan pay olmaz torpaq menimdir, Qalibiyyet menim,son gülenindir. Ağlama Qarabağ can seninledir, Amansız olacaq bil intiqamım, Sesine ses verin Azerbaycanın. Oyansın Babekim,Nebim,Koroğlum Ruhu narahatdır Dede Qorqudun. Susmuş xarı bülbül,talanmış yurdum Qezebi böyükdür yatmış aslanın, Sesine ses verin Azerbaycanın. AZERBAYCAN -SEKI GULNARE ESGERZADE NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yaşasın bir bütün Azerbaycan Derbend'ten Hamedana, kadar
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Vatanım Azerbaycan.
Bana öyle bir kitap,verin ki, vatanım Azerbaycanın dertlerini yazayım..... dolduğunda hazm etsin, ve bana öyle bir kalem verin ki, mürekkebi hiç bitmesin,yazarken vatanımın nisgilini,acısını,sefaletini. Ve öyle bir yürek verin ki,ağlamasın....... tekdir,Kamil 'sizdir,İbrahim'sizdir diye yazarken satırları çarpmasın delice birazda kükrek,hızlı esen rüzgar gibi, ve akarken göz yaşlarım kalbime dışlamasın,üşütmesin göz yaşlarımı sinsitircesine. AYDIN BABAYEV NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Tebrizin Dağları...
Dağları duman alıbdır Üreyim derdden yanıbdır Ellerim qardan soyuxdu Ülkemi şaxda vurubdu Dağlarım, gözel dağlarım Sözlerden kesgin dağlarım Hanı çaydakı balıxlar Dağları aşan dağçılar Hanı qeyretli seslerin Hanı sevmeli sözlerin Könlümü oxlar vurubdu Derdimi başdan qurubdu Dağların yaşlı gözleri Yadların daşlı sözleri, Güneşi arxada gizleyen Geceni gündüzü izleyen Tebrizi qucağına alan Şehrimin döresini saran Göz yaşı hesretile axar Üreyi qürbetile yanar Sene her gün baxıram Senden sözler alıram Senin gibi dağ olam Könüllere dağ olam Dağlarım, gözel dağlarım Sözlerden kesgin dağlarım TEBRIZ 1995 KHAZAR NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Azerbaycan bir olsun merkezi Tebriz olsun
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
teşekkürler abicim...
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Değerli otağ sakinleri otağımıza Türk dünyasından şarkılar yollamak istiyorum nasıl yollıyabilirim bilen varmı aranızda Araz Elses^ten ulusum uyan birde Gagauz şarkısı yollamak istiyorum
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Değerli kandaşlarım Şemistand Eli Zemanlı bu Kuzey Azerbaycanlı ozanı hepinize şidettle dinlemenizi tavsiyeederim özellikle Türk'ün bayrağına eserini internetten buldum dinliyorum ağlamamak için zor tutuyorum kendimi desem yalan olmaz
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
GÖKTÜRK DEDEM COK YASAYASIN...EMEGINE YÜREGINE SAGLIK...
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Benim ülkem Azerbaycan
Benim ülkem Azerbaycan Karabağdan çok nigaran Ayrı düşmüş beden başdan Şuşasından -Laçınından Benim ülkem Azerbaycan Altın taşlı Zengilandan Top dağıtmaz tufarlardan Ayrı kalmış ağlar gözü kan Benim ülkem Azerbaycan Derdine yanar Arif Ozan Bu cahan müslümandan Tek kardeşi Türkdür inan Benim ülkem Azerbaycan Kopartılmış yavru şehir Nahcivandan Şimdi belki hiç yokidi Olmasaydı Kemal paşam Benim ülkem Azerbaycan Şairleri ağlarlar kan Halil Rza -Gülnare Leman Konuşmaya vermez aman Benim ülkem Azerbaycan Yetişdirdi beni zaman Biliyorum birgün dilim kesilecek Yorqun beden çarmıhlara çekilecek Kalemim idam edilecek Ama dönmez küsgün yürek Son damla kan ve mürekkeb Yazılacak donana dek AYDIN BABAYEV NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Azerbaycan Şehitlik
Asırlardır kan döker Türk’ün aziz evladı Basmasın toprağına düşmanın pis ayağı Bu gördüğün vatanı al kanıyla boyadı Ölümü hak bilene neyler esaret bağı Yüzlerce yiğit gördüm adı mermerde saklı Kimi Samsun, Ankara; kimi Aydın Uşak’lı Birçoğu tıfıl yiğit, kimi kaytan bıyıklı Şehitlik mutluluktur, cennettir son durağı Hain Rus tanklarının altında can verenler Onlar ölümü seçip, toprağı vermeyenler Bir istiklal uğruna canıyla direnenler Tanrinin adı için yakın eder vetenler NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bir bağ bizi bağlar bizi Azerbaycan Bekler bizi yüce dağlar Azerbaycan Namert Moskoflara tutsak oluşun Bir kor gibi dağlar bizi Azerbaycan . NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Azerbaycan, Dedem Korkut şafağı, Mübarek dilimi, süt gibi sağar bazen, rüzgar olur iliklerimde, bazen, yağmur gibi üstüme yağar, Götür, götür beni Aras, al beni Hazar, Oğuz'u, Oğuz’dan başka kim, kim anlar? Yaram derin, merhemim yok, vaktim, dar, bir, destan yazar gibi, yaz, yaz beni Hazar, duy beni Bahtiyar, duy, Duy beni Şahmar… Geçen zaman üstüne, dökülen kan üstüne- kılıç - kalkan üstüne Ve, ağzı köpüren, yeleli atlar üstüne benim, benim bir, yeminim var, Azerbaycan, Azerbeycan yüreğimde bir şahdamardır, Ben, Yakup gibiyim, uzun yıllardır, Onda, Yusuf’umun, kokusu vardır, Ve, hasreti, gönlümde büyük, büyük Türkistan, kadardır, Ayettir, kitabımda, bayrağımda, rüzgardır Azerbaycan, Azerbaycan, yüreğimde bir şahdamardır Şimdi, Azerbaycan'da mevsim, bahardır, Türküleri, yine, baştanbaşa, efkardır, düşlerime yağan, kardır Boynu bükük bir diyardır, yardır, Ağzı köpüren, atlar üstüne, yeminim vardır Azerbaycan, Azerbaycan yüreğimde, bir şahdamar, bir şahdamardır, bir şahdamardır, şahdamardır… AYHAN UCAR NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|