![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Serdar Akinan'ın şeriatçi terörist taliban sevgisi
Aksam gazetesi yazarı Serdar Akinan açıkça şeriatçi Tailibana destek verdi. Türk askeri Afganistan'da Afgan askerine eğitim verirken açıkça terörist şeriatçi talibanı desteklemesi tam bir klasik ulusalcı hezeyan.
***Dün Afganistan’da Karzai’ye suikast girişimi oldu. Kim üstlendi? Taleban. Afganistan’da ABD’nin Kâbil dışında bir kontrolü yok. Şimdi kendini Kâbil’de de hissettiriyor. Allah mücahit kardeşlerimizi muvaffak kılar inşallah. Irak’ta vaziyet ortada. Bu katilleri mi savunacağım, mücahitleri mi? Açıkça kardeşlerimi savunuyorum. Korkmadan... Bu katilleri lanetliyorum ve hakaret ediyorum. Edenleri kardeşim, edemeyenleri işbirlikçi ilan ediyorum. Bu katiller bu coğrafyadan, öyle veya böyle silinecek. *** |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
pkk terörü hakkında yapılan ilk ve tek belgesel-film olan Kan Uykusu'nun yapımcısından açıkçası böyle açıklamalar duymak çok şaşırtıcı.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Adam amerikan karşitligi ve nefretinden ne yazdiginin farkinda degil. Bunun neresi "şeriatci terorist taliban sevgisi"?
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Taliban, ABD'nin silahli destegi ve Suudi Arabistanin ekonomik, Pakistan gizli servisi ISI logistik destegi araciligi ile semirtilen, cogunlugu pastun etnik grubundan olusan anti-sovyet/komünist savasin artigi bir mahlukat. ABD Taliban'in Kabil'i ele gecirmesiyle sonuclanan Afganistan hakimiyetinden baslangicta hic de rahatsiz degildi. Orta Asya Türk Cumhuriyet'lerinin petrol ve dogalgazi ne Iran'dan, nede nispeten pahali ve üzerinde gizliden gizliye kötü emeller beslenen Türkiye üzerinden gecirilecekti. Bunun icin bir boru hattinin insasi icin Taliban'in üst düzey yöneticileri (Houston kenti, emin degilim?)/Teksas'daki UNOCAL adli büyük bir petrol sirketinin karargahina kadar gitmislerdi. Ticari konularda anlasamayan Taliban ve ABD ikilisi bir süre sonra ellerindeki kozlari restlesip bozustular. Bunlar ABD eski Baskani Clinton döneminde oluyor ve taa o zamanlarda Taliban'in devrilmesi icin planlar hazirlanmis durumdaydi. 11 Eylül olaylarindan sonra, suclu cabuk bulunur: El-Kaide'ye logistik destek saglayan Taliban. Kamplarda silahli egitim gören militanlar gösterilir, büyük bir sok yasaniyormus gibi yapilir. Oysa gercek biraz farklidir: El-Kaide'yi ABD gizli servisleri yaratmislar, kamplari CIA ve ISI'nin denetiminde insa etmisler ve sovyet isgaline karsi kullanmislardir. Simdi ise ABD kamuoyu büyük bir terör saldirisindan sonra -ki bu konudaki komplo teorilerinin bir kismi bazi ABD'li profesörler tarafindan bile ciddiye alinmistir- Afganistan'daki Islamci teröristlerle savasmaya isindiriliyordu. Oysa olan basitti, ABD bir taseronuyla yollarini böyle ayiriyordu; Daha dogrusu bu taseronunyla isi bitti, miadi dolan mühimmati icin egitim hedefi yapti. Ben diyeyim bir kac gün, siz deyin bir iki hafta zarfinda büyük bir ABD filosunun kara isgal gücüyle birlikte Pakistan aciklarinda Afganistan'a saldiri konumu almasi düsündürücüdür. Cünkü böyle bir filonun oraya intikal etmesi hic planlanmamis olmasi durumunda cok daha büyük bir zamana ihtiyac duyacakti. Tabii stratejik hedef petrol ve boru hatlarindan öte Cin ve Rusya'yi jeopolitik anlamda daha da s|k|stirmak, Iran'a karsi olasi bir ikinci cepheyi elinde tutmak, ve tamamiyle tesadüfen(!), Sovyetler ve sonra Rusya'yla öteden beri savunma sanayi basta olmak üzere iyi ikili iliskilere sahip Hindistan'i izole etmek. Cünkü Hindistan'la Cin'in arasi bir kanun teli kadar s|k| ama ayni derecede gerginken, Hindistan'in kuzeybatisi Pakistan'la sinirli. Pakistan'in ötesinde Pakistan'i jeopolitik anlamda arkadan s|k|stiracak bir ülke, Afganistan. Pakistan'in Taliban'a gizli gizli destek vermesi, veremedigi yerde göz yummasi Taliban'in Afganistan'a hakim olmasi durumunda, ISI'yle yakin iliskiler icinde olan pastun bir Islamci gücün Hindistan'la asla iyi iliskiler olamayacaginin kesin olmasidir. Bu bakimdan büyük bir pastun azinlik barindiran bir Pakistan'da, Afganistan'in adam olmamasi hayatiyet olarak algilanmaktadir. ABD Afganistan'a yerleserek aslinda kisa ve öz olarak Asya'nin kalbine yerlesmistir, bölgedeki bölgesel gücten, gelecegin potansiyel süper güclerine kadar herkese su iddiasina somutluk katmistir: "Ne yapacaksaniz benim üzerimden yürüyecek. Adami vezir de, rezil de eden ben olurum". (Bu arada kendisi rezil olmak üzere, ama onu rezil edecek olanlarin Taliban olmasi cok manidar.) Afganistan bir "poh" oldugundan degil, cografyasi stratejik oldugundan. Bu yamuklugun hümanist soslu cilkini cikarmak Serdar Akinan'a mi kaldi diyebiliriz elbette. Ama yine de sorulmasi gereken soru su: Bu kadar derdimiz varken, bizim orada aradigimiz neydir? |
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İslami camianin, "ağabey" olarak nitelendirdikleri Vakit Gazetesi yazarı sapik ruhlu yobaz Hüseyin Üzmez de su sozleri soylemis talibanlar icin.
Talibanlar Müslümandır, mazlumdur. Talibanlarda,afganistanda kucuk yastaki erkek vede kiz cocuklarinin irzlarina geciyorlar.Huseyin Uzmez sapigi vede Taliban sapiklari arasinda hic bir fark yok.Ayni dusunce,ayni fikir,ayni din,ayni sapik arap usakligi.
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Öncelikle şunu bilmekte fayda var, dünyada tüm halkların yegane düşmanı abd 'dir. Tabii bu demek değildir, abd ile savaşıyorlar diye yobaz tayfasının yanında yer almalıyız aksine her ikiside bizim düşmanızmızdır.
akp nin bu ülkede iktidar olmasının arka planındada abd ve ab vardır. Bunu görmemek için kör olmak gerek. tayyip ve tayfasının emirleri abd'den aldığı açık, tıpkı kara hareketı için izin aldığı ve abd nin emri ile kuzey ıraktan çıkıldığı gibi. serdar akinan'ın da bu gerçeklerin farkında olduğu şüphesiz onun bu sözleri düşmanımın düşmanı dostumdur mantığı ile söylediğine inanıyorum. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
abd seviyorum çünki arap öldürüyorlar. araplar bitince duruma bakarız.
"Üstte mavi gök, altta yağız yer kılındığında ikisi arasında kişioğlu kılınmış (yaratılmış). Kişi oğlunun üzerine ecdadım, dedem Bumın Kağan, İstemi Kağan (kağan olarak) oturmuş. Oturarak Türk milletinin ilini töresini tutuvermiş, düzenleyivermiş." |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Biraz düşünüp tetkik edin yahu. Tanrı aşkına çok mu zor bu? |
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Y.N. Yazım kurallarına özen gösteriniz. |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bu amerikanın desteklediği israilde yaşanan bir olayı anlatmak istiyorum aklıma geldi.
Artık savaştan öyle bir hale gelmişki filistin çocuklara büyünce ne olucan sorusunu yöneltiklerinde cevapları;vatanım için şehit olucam. |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yetkilisi
|
Alıntı:
Kıçıkırık arabları öldürüyor diye abd'yi sevmek gibi bir gaflet ve dalalet de neyin nesi ? Bu yazdığını düşüncesizlik olarak değerlendiriyorum, sakın bir daha bu otağda böyle ezik cümleler kullanma.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|