![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
SIIR!!! MERT YASADIM !
MERT YASADIM !
Yumuşaktır kalbim benim Ömür boyu sert yaşadım Bazen fakir bazen zengin Ben daima mert yaşadım Buldum araya araya Yürüdüm hep ileriye Kapılmadım hiç sürüye Kişi oldum, fert yaşadım Bulutlara serdim kilim Düşene uzattım elim Dokuz kere gördüm ölüm Ben dört defa dört yaşadım Kara halkla hem dem oldum Zalimlere korku saldım Tilkileri yere çaldım Ben daima kurt yaşadım. Dostluğu bölüştüm nice Düşmanlığı saydım hiçe Tütsü olup içten içe Herkes için dert yaşadım. Nasip etti Hak, Tanrı kut Kartallara oldum bürküt Keleki’de Dede Korkut Kafkasya’da Mart yaşadım NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Çok güzel bir şiir, teşekkürler.
Umarım hayatımızın sonuna kadar mert yaşayabiliriz.. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
SINDIR EY KONUL QEFESI,
TAZE GULUSTAN TELEB EYLE. NESIMI VETEN HESRETI! BIR DÖVLETI ARAZLA AYIRDILAR, HEY COKSUNUZ DEYIB BIZI SAYDILAR. YARI RUSUN,YARI FARSIN,HOKMUYLE, PEREN-PEREN,BAS´SIZ BEDEN KOYDULAR. GOZLERINDEN YASLAR AXIR GILE-GILE, BIR INSAN YOK GORUB BU YASLARI SILE. ÖZ YURDUNDAN NESIMI TEK ELDEN-ELE, KACAK DUSDUN VETENINDEN SEN,ELOGLU. DILINE,IRKINA.VETENINE,VURGUN, GOZLERIM ONUNDE MERD ESGER,DURDUN. AZADLIG BUTOVLIK YAZMIS BEININE, SEVIN AZERBAYCAN,BU HUNER OGLUNE. ANA DEDIN, VETEN DEDIN,YANA-YANA, NECE ILLER ESIR OLDUN YALNIZLIKA. GULDEN,EYLENSEN,GETSEN´DE HAYANA, ESQIN INTIZAR DILU,AZERBAYCANA. ARAZIN,DERDI BES DEYIL KIMI, USTELIK QARABAQ DERDI OLDU BIZE. QOCA,HEM CAVAN,HEM KORPE SINNI, SEHIT DAGI CEKDI GELBLERIMIZE. SEN IGID TAYFANIN IGID OGLUSAN, AZADLIG NIDALI HAQLI DOGRUSAN. ADIN TEK YASA ARZUN DOGULSUN, GUNEYLE,KUZEYIM,BIR DÖVLET OLSUN. YASAR GOKTURK NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|