![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sistem Yapılandırma Yardımcı yazılımı- msconfig
Windows işletim sistemi için elverişli bir yazılım, msconfig. Aç/Çalıştırdan msconfig yazdığınız takdirde bu yazılım açılacaktır.
Eklentide görünen kısımda Windows işletim sisteminde başlangıcta çalışan ve arkada çalışan işlemleri görebilirsiniz.. Burdan zararlı olanları kapatabilirsiniz, ancak çok dikkatli olunması gereken bir yazılım. Yanlış yaptığınız takdirde, Windows açılmayabilir o yüzden emin olmadığınız bir işlem yapmayın.. Yüklemeyip arkada çalıştığına tanık olduğunuz şeçenekler varsa, bunları kapatın.... Zararlı programları bulabilme ihtimaliniz var, ancak kesin değil.. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkün Dirilişi
|
Açılışta gereksiz bulduğunuz programları burdan iptal ederek bilgisayarınızın daha hızlı çalışmasınıda sağlarsınız.
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Kut Yolu' nda
|
Dikkat etmeniz gereken bir hususu belirteyim, msconfigden bazı ayarları değiştirdiğinizde bilgisayarınızı yeniden başlatınca "desktop" isminde ".txt" uzantılı 2 adet birbirinin aynı olan not defteri dosyası otomatikman açılır. Bilgisayar bunu her açıldığında tekrar eder. Bunun önüne geçmek için o açılan dosyadaki içerikle ilgili olan ayarları geri yüklemeniz gerekir.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
İndir > CCleaner ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Kut Yolu' nda
|
Teşekkür ederim Temren kardeşim, CCleaner' ı iyi bilirim, fakat bundan bahsetmeme sebebim, bu programın internette çok fazla sahte versiyonu bulunması. Google' da aratıp karşınıza çıkan herhangi bir siteden bilgisayarınıza indirdiğinizde bir süre sonra sistemde virüs etkisi yapmaya başlıyor. Yani şöyle diyeyim, antivirüs ya da işletim sistemi destekleyici kimliğinde gözüken, fakat bilgisayarda arka kapı(backdoor) açarak kullanıcı bilgilerini belirli adreslere yollayan casus programlar olarak çalışıyor. Fakat CCleaner' ın orijinali gerçekten çok kullanışlıdır, bellek birimini yormaz ve saatler süren taramaların aksine birkaç dakikada işinizi görür.
Biz Türk' ün, Türkçü' nün, Atatürkçü' nün, bu kutsal topraklar üzerinde kirli oyunlar oynayanların sonunu kendi kanlarıyla yazacağımız, kafalarını Türk Töresi' nin kıldan keskin kılıcıyla kesip, herkese ibret olsun diye Türk' e ikili oynayanın sonunu göstereceği gün yakındır. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|