![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sivil Darbe
Kandaşlarım sizce sivil darbe mümkünmüdür ?
Son günlerde olan olaylar zaten bozuk olan sinirimi tepe noktaya çıkarttı. Askerinde saf halk desteğinden dolayı elinin kolunun bağlı olması beni bu soruya yöneltti. Eğer bir şeyler yapmazsak ülkemizin tamamı karış karış satılacak ve bunu bir damla kan dökmeden yapacaklar. Askerimizde 2-3 çapulcunun koyduğu mayınlarda, pusularda şehit olacak. Kendimi bir şeyler yapma zorunluluğu içinde hissediyorum. Sizce bu mümkün mü? Mümkünse nasıl? |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sivil darbe lafın -fikriyatın pek de geride kalanı Türk'e uygun olmayanıdır, ardılıdır.Darbeleri ancak teşkilatlı ordular yapar.
Darbenin sivil olması demek o sivillerin orduyu yetersiz,yöneticiyi yetersiz ve hatta kendini dahi yetersiz görmesinden kaynaklanır ki sivil darbe diye bilinen en eski vukuat kartaca olayları ve türevlerinden başka hiçbirşeydir. Eski uygarlıklarda ,Örneğin kartacada sivil bir başkaldırış sonucu toplumun istediği elde edilmiştir.Lakin kartaca gibi TÜRK oğlunu ilgilendirmeyen uygarlıkların ,konunuzla alakası yoktur.Neden? Türk uruğunun anlayışında ,Diğer savaşçı -göçer uruklardan oldukça farklı bir değişmez vardır.Bu değişmez Türk uruğunun kazandığı her başarının savaşarak olduğunu idrak etmesinden kaynaklıdır ve bu kaynak başka hiçbir uruğa tam olarak huzur vermemiştir.Bir uruk ,Türk uruğu savaşarak kendi içindeki yönetimlerin eksik yanlarını telafi etmiş,diğer uruklardan çok daha uzun süreli cenklerde bulunmuş ve uygun olanı görmüştür. Uygun olan şudur; Askerin,eli kılıç tutan yiğitin fikriyatı her fikirden önce gelir,savaşçı olanın,Türk soyundan gelmek şartı ile yeni topraklar bulmakta yetkin Türk önder savaşçılarının peşinde olmanın ve sayısız başarılar elde etmekle ( Bilinen süreç en az 7200 senedir) ile bugünlere kadar sarsılmaz asker-savaşçı hayranlığının sonucu bu muazzam ve bu en eski urukta isyanı-kalkışmayı yalnızca savaşçı-asker yapar. Çünkü Türk milleti tarihinin en kötü dönemlerinde bile başarıyı hep savaşmakla yekün tutmuştur. Sivil darbe ,karışık paralı askerlerin dahi yozlaştığı toplumlarda görülmüştür. Hatta kendi içinde çığır açan rezil avrupa halkları dahi askerin ne menem,savaşçının ne menem bir güvenli satıh olduğunu viking saldırılarına karşı hristiyanlığı savunurken farketmiştir. Şimdi o halkların öğrendiğini asırlar evvel Türk uruğu gayet iyi biliyordu. İşte bu yüzden biz; Sadece Türk savaşçısından emir alırız. Hiç eskimeyecek bir kutlu cümle vardır;Her Türk asker doğar. Fikrimdir. Ezen Bolsın uruğum.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Tabi kandaşım seni anlıyorum. Ben ordumuzun aciz bir konumda bulunduğunu ima etmedim. Demek istediğim beyinleri araplaşmış ve bütün suçlarına rahmen akp yi iyi bir hükümet gibi gören cahil halkımdan dolayı ordunun darbe yapmasının zor olduğunu belirtmek istedim. Bu yüzden acaba sivil bir başkaldırış olabilir mi diye düşündüm. Anlattıklarını bilmiyordum. Fikirlerin için teşekkürler. En azından ordumuza darbe konusunda destek olmalıyız diye düşünüyorum. Esenlikler Kandaşım...
TTK |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Hep bu fikriyatda kalalım urukdaşım;Darbe istiyoruz ve bekliyoruz.
Fakat olası tek darbe,Türk savaşçısının yumruğu olsun. Türk askerinin bilinen söylemi hemde şu acı günlerde tekrar tekrar dimalara kökü çıkması imkansız çivilerle çakılmalıdır;''Gereği yapılacaktır.'' Şanlı ordumuzdan başka kimsemiz yok . Yurdumuzu bize yurt kılan ,gereğini yapacaktır. Saygılar,Ezen Bolsın urukdaşım. TTK.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sivil darbeyi hangi halkla yapacağız? Ümmetçilik afyonu ile uyuyan bir halkla mı?
Daha da önemlisi kime karşı yapacağız?Bunları zaten halkın yarısı seçti.Başka türlü inmezler, ne de olsa halka: " ..oo aman efendim biz müslümanız,din kardeşiyiz." dedin mi iş bitmiştir.kürt yaratığına bile sırf aynı dinden oldukları için bir şey demiyorlar daha ! Sivil darbe için baştakilerin zorla gelmesi gerek(gerçi zorla geldiler denebilir, ancak askeri bir güçle gelmediler.). Yapılacak şey askeri darbedir.Başka türlü akıllanmayacaklar. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|