Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 03.08.2007, 22:57   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 48
yaşlıtürk Rss Beslemesi
Sizce Atatürk Türkçülüğü ve bugünkü?

Evet en büyük Türkçü Atatürk'ün Türkçülüğü ve bugün bizlerin konuştuğu Türkçülük arasında fark var mı?

Ne dersiniz?

Saygılarımla
yaşlıtürk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.08.2007, 23:04   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 816
Balbal Rss Beslemesi
Alıntı:
yaşlıtürk´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Evet en büyük Türkçü Atatürk'ün Türkçülüğü ve bugün bizlerin konuştuğu Türkçülük arasında fark var mı?

Ne dersiniz?

Saygılarımla
Sayın Yaşlıtürk

Türkçülük durağan bir düşünce sistemi değildir. Soyculuk , ahlakçılık konusunda esnek değiliz ancak teşkilatçılık,ekonomi ve birçok konuda çağımızın gereklerini göz önünde bulundurarak esnek olabiliriz.

Türkçülük , Ziya Gökalp'la başlamış Atatürk'le hayata geçirilmiş , Nihal Atsız'la geliştirilmiştir. Eğer bizler Nihal Atsız'ın Türkçülüğüne birşeyler eklemeyip olduğu gibi kopyala yapıştır yaparsak , olduğumuz yerde sayıklarız. Bu yüzden biz gençlere bu konuda büyük görevler düşüyor.

Bu arada size gönderdiğim özel iletiye istinaden , benimle iletişime geçmenizi istiyorum.

Saygılar
Alt 03.08.2007, 23:18   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

yaşlıtürk Rss Beslemesi
Balbal Beğ

Bana gönderdiğiniz özel iletiyi göremiyorum,3 gün evvel görmüştüm,tekrar edermisiniz lütfen ve nereden bakacağım,açıklarmısınız?Bu aralar kafa olarak çok yoğunum,kusura bakmayın ve yorgunum.

Düşüncelerinize çoğunlukla katılıyorum,şu anda katlımadıklarımı söylemek istemiyorum,zamanla bunlar hallolur.Ama genelde aynı fikirde sayılırız.

Lütfen beni üstteki konu ile ilgili bilgilendiriniz.
Saygılar
Alt 03.08.2007, 23:24   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal Rss Beslemesi
Sayın Yaşlıtürk

Kimlik bilgilerinizde yer alan e-posta adresiniz doğruysa , o adrese o gün yolladığım özel iletinin aynısını yolladım.

Saygılar
Alt 04.08.2007, 00:03   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

yaşlıtürk Rss Beslemesi
Balbal Beğ

Türkçülük elbette durağan değildir ve bu zaten mantıklı bir açıklamadır.Soyca bu iş değişmez,ancak ahlakça konusuna açıklık getirmek lazım,ahlaktan ne kastediliyor?
Aslında gerçek anlamda Türkçülük sadece Ziya Gökaplle başlamamıştır,çok eski çağlarda başlamıştır,Kok-Türük yazıtları buna örnek teşkil eder.Evet sonra çağımızda Ziya Beğ geliştirmiş ve ATATÜRK bunu o çağa göre uygulamış ve yine ATATÜRK çağında yaşayan ATSIZ bunu kendi Türkçülük anlayışına göre devam ettirmiştir.
urağan olmayan Türkçülük,bellirli prensipler dıışında ATSIZ döneminde stop etmemistir ve de etmemelidir ve değişik boyutlar kazancaktır.esas prensipler özde kaldıkça.

Saygılar
Alt 04.08.2007, 00:33   #6 (İleti Bağlantısı)
Türk

İletiler: 106
ÖtükenErgenekon Rss Beslemesi
Mustafa Kemal ATATÜRK ün Türkçülüğü ne diyorsa onu yapmaktayız.
Günümüz şartlarına uyması ve değişimin gereği konusu ise ATA nın sözleri doğrultusunda yine ATA nın Türkçülüğüne yaraşır bir şekilde düşünüyoruz ve düşünmekteyiz.
ÖtükenErgenekon adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.08.2007, 05:44   #7 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 101
trakyalı Rss Beslemesi
Türk var oldukca türkçülük te var olacaktır.ismi değişir düşmanları değişir,hedefleri değişir,tanımı değişir,hayata geçiş şekli değişir değişmeyecek olan türk ırkının önceliğidir her konuda her zaman.başbuğ ATATÜRK türkçülüğün en açık şekilde ortaya konulmasını sağlayan yegane liderdir.ümmet Türkten millet Türk çıkarmıştır.bu tanımlamayı kan hesabı yaparak yapmıştır.bu kanın asilliği vurgulanmış muhtaç kalındığında dahi gidilecek yer kanımız olduğu belirtmiştir.

fark var tabiki gelecektede olacak ama özde hep sahiplenilecek olan kan olacak
trakyalı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.08.2007, 06:38   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal Rss Beslemesi
Alıntı:
yaşlıtürk´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Türkçülük elbette durağan değildir ve bu zaten mantıklı bir açıklamadır.Soyca bu iş değişmez,ancak ahlakça konusuna açıklık getirmek lazım,ahlaktan ne kastediliyor?
Aslında gerçek anlamda Türkçülük sadece Ziya Gökaplle başlamamıştır,çok eski çağlarda başlamıştır,Kok-Türük yazıtları buna örnek teşkil eder.Evet sonra çağımızda Ziya Beğ geliştirmiş ve ATATÜRK bunu o çağa göre uygulamış ve yine ATATÜRK çağında yaşayan ATSIZ bunu kendi Türkçülük anlayışına göre devam ettirmiştir.
urağan olmayan Türkçülük,bellirli prensipler dıışında ATSIZ döneminde stop etmemistir ve de etmemelidir ve değişik boyutlar kazancaktır.esas prensipler özde kaldıkça.

Saygılar
Türkçülük , Kök-Türk döneminde de vardır. Bu konuda haklısınız . Ancak bu yaşam biçimini '' Türkçülük '' olarak ilk adlandıran ve literatüre kazandıran Ziya Gökalp'tir.

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler