![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sizce Atatürk Türkçülüğü ve bugünkü?
Evet en büyük Türkçü Atatürk'ün Türkçülüğü ve bugün bizlerin konuştuğu Türkçülük arasında fark var mı?
Ne dersiniz? Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türkçülük durağan bir düşünce sistemi değildir. Soyculuk , ahlakçılık konusunda esnek değiliz ancak teşkilatçılık,ekonomi ve birçok konuda çağımızın gereklerini göz önünde bulundurarak esnek olabiliriz. Türkçülük , Ziya Gökalp'la başlamış Atatürk'le hayata geçirilmiş , Nihal Atsız'la geliştirilmiştir. Eğer bizler Nihal Atsız'ın Türkçülüğüne birşeyler eklemeyip olduğu gibi kopyala yapıştır yaparsak , olduğumuz yerde sayıklarız. Bu yüzden biz gençlere bu konuda büyük görevler düşüyor. Bu arada size gönderdiğim özel iletiye istinaden , benimle iletişime geçmenizi istiyorum. Saygılar
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Balbal Beğ
Bana gönderdiğiniz özel iletiyi göremiyorum,3 gün evvel görmüştüm,tekrar edermisiniz lütfen ve nereden bakacağım,açıklarmısınız?Bu aralar kafa olarak çok yoğunum,kusura bakmayın ve yorgunum.
Düşüncelerinize çoğunlukla katılıyorum,şu anda katlımadıklarımı söylemek istemiyorum,zamanla bunlar hallolur.Ama genelde aynı fikirde sayılırız. Lütfen beni üstteki konu ile ilgili bilgilendiriniz. Saygılar |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sayın Yaşlıtürk
Kimlik bilgilerinizde yer alan e-posta adresiniz doğruysa , o adrese o gün yolladığım özel iletinin aynısını yolladım. Saygılar
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Balbal Beğ
Türkçülük elbette durağan değildir ve bu zaten mantıklı bir açıklamadır.Soyca bu iş değişmez,ancak ahlakça konusuna açıklık getirmek lazım,ahlaktan ne kastediliyor?
Aslında gerçek anlamda Türkçülük sadece Ziya Gökaplle başlamamıştır,çok eski çağlarda başlamıştır,Kok-Türük yazıtları buna örnek teşkil eder.Evet sonra çağımızda Ziya Beğ geliştirmiş ve ATATÜRK bunu o çağa göre uygulamış ve yine ATATÜRK çağında yaşayan ATSIZ bunu kendi Türkçülük anlayışına göre devam ettirmiştir. urağan olmayan Türkçülük,bellirli prensipler dıışında ATSIZ döneminde stop etmemistir ve de etmemelidir ve değişik boyutlar kazancaktır.esas prensipler özde kaldıkça. Saygılar |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk
|
Mustafa Kemal ATATÜRK ün Türkçülüğü ne diyorsa onu yapmaktayız.
Günümüz şartlarına uyması ve değişimin gereği konusu ise ATA nın sözleri doğrultusunda yine ATA nın Türkçülüğüne yaraşır bir şekilde düşünüyoruz ve düşünmekteyiz. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türk var oldukca türkçülük te var olacaktır.ismi değişir düşmanları değişir,hedefleri değişir,tanımı değişir,hayata geçiş şekli değişir değişmeyecek olan türk ırkının önceliğidir her konuda her zaman.başbuğ ATATÜRK türkçülüğün en açık şekilde ortaya konulmasını sağlayan yegane liderdir.ümmet Türkten millet Türk çıkarmıştır.bu tanımlamayı kan hesabı yaparak yapmıştır.bu kanın asilliği vurgulanmış muhtaç kalındığında dahi gidilecek yer kanımız olduğu belirtmiştir.
fark var tabiki gelecektede olacak ama özde hep sahiplenilecek olan kan olacak |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|