![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
SOLUCAN VİRÜSÜ HAKINDA YARDIM
Esenlikler ırkdaşlar benim bilgisayara nereden ve nasıl geldiğini bilmiyorum ama trojen isimli solucan virüsü bulaştı ve bir çok anti virüs programı indirdim ama ne yazık ki bir faydasını göremedim sizlerede danışmak istedim sizin bu virüsü nasıl yok edilebileceğim konusunda bilgileriniz varmıdır ?
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Ne uyarısı veriyor tam olarak nasıl ortaya çıktı anlatırsan daha verimli yardım alabilirsin.
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
vatansız ve hain kıro olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Hakan Yalçın'a katılıyorum kaspersky kur ve tarat o silmezse hiçbirisi silmez biraz kasar ve işlem uzun sürer ama çok iyidir. Tarattıktan sonra bilgisayarı kapat aç ve tekrar tarat 2 defa falan.
Ama güncelleme yapmayı unutma taratmadan önce. Konu MuratBozbey tarafından (04.06.2008 Saat 20:23 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Harf hatası. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Öncelikle tavsiyem trojanı silemediğin sürece özel bilgilerine ulaşmaya çalışma (mail adresi,siteler vs ) çünkü bunlar başkalarının eline geçebilir.
Bir anti virüsün bulamadığını diğeri bulabilir.Bu virüs veritabanı ve sezgisel koruma ile alakalı bir durum.Bilgisayarına firewall kur.Ayrıca nasıl bir uyarı verdiğinde belirt.Basit bir ana sayfa değiştirme programcığını bile tehlikeli gösterebilir anti-virüs programları. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Anti virüs programım uyarı verdi sistem exe34 dosyasında virüs bulundu diye ilk iş olarak karantinaya yolladım ama anti virüs programım bu virüsü engelleyemedi
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bilgisayarını güvenli kipte aç.
Bilgisayar açılırken F8'e basıp güvenli kipi seç. taramayı yap |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Tüm sürücülerde sistem geri yüklemeyi kapat. AVG Antivirüs yükle, güncelleştirmeleri yap.
Bilgisayar açılırken sürekli F8'e bas. Güvenli kip modunu seç. Ctrl+Alt+Del'e bas, virüse benzeyen kayıtları seç ve işlemi sonlandır. Virüs taramasını yap. Daha sonra Başlat/Çalıştır'a regedit yaz. Exe34 kelimesini ara, bulunan kayıtları sil. Başlat/Çalıştır'a msconfig yaz. Virüse benzeyen kayıtları kaldır. http://housecall.trendmicro.com/ bu adrese girip güvenlik ve solucan taraması yap. Bu site sisteminde eksik olan güvenlik yamalarının raporunu verir. O yamaları indir. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hakinda , solucan , vİrÜsÜ , yardim |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|