Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 11.05.2008, 23:09   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Bilgetegin - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 70
Bilgetegin Rss Beslemesi
Son zamanlardaki çapulcu giysiler.

Ya bakıyorumda benim yaşımdakiler benden büyükler ve küçüklerin üstlerin İngiltere bayraklı, Brezilya bayraklı polarlar, kısakollar vs. giysiler. Bunları nasıl giyebildiklerini bir türlü anlamıyorum. Tanımadığım bile olsa bazılarına soruyorum " Sence bu giydiğin bayraklı ülkedeki insanlar Türkiye bayraklı, yazılı giysiler giyiyorlar mı? " veyâ sen " İngiliz misin? " sorusuna tabiî ki "Hayır" diyorlar ama gereğini yerine getirmiyorlar. Utanmaları için yeriyorum, bazılarında gelişme var ama bazılarında hiç birşey yok! Ayrıca bir kısakol gördüm arkadaşın üstünde yazılar biçimler birbirine karışmış, içine farkettirmeden haç işaretleri yerleştirmişler, derhal çıkartıp yakmasını söyledim yabancı bir satış mağazasından almış reklâm olmasın diye yazmıyorum adını. Durum bundan ibâret. Birde sormak istediğim bir nokta var bir Türkçü giyimine dikkât tabiî ki etmeli! Ama bu etkenler neler olmalı? Bir Türkçü nasıl giyinmeli? Birşeyler biliyorum, Örn. bir bedevî gibi giyinmemeli! Bir Avrupa özentisi gibide giyinmemeli! Sizde bildiklerinizi yazın hepimiz aydınlanalım. Şimdiden sağolun. TTK.
Bilgetegin adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.05.2008, 14:24   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Dokuz Hatun - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 21
Dokuz Hatun Rss Beslemesi
Türkçü kendine yakışanı, bütçesine uygun olanı giymeli. Giydiği kıyafetlerin üzerinde yabancı dilde yazılar veya bayraklar tabii ki olmamalı! Bir Türkçü'nün üstü başı temiz pak olmalı... Bunlar benim görüşlerim.
Dokuz Hatun adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.05.2008, 14:33   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Araz Akçora - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 126
Araz Akçora Rss Beslemesi
Evet bu tip çapulcu giysileri giyenlerin sayısı çok artmış durumda. Kırolar ve çapulcular bu tür paçavralara oldukça rağbet ediyor. Bir zamanlar da serseri che'nin tişörtleri moda olmuştu. Bana göre bir Türkçü, Türk'e yakışır bir şekilde sade ve şık giyinmelidir, şekilci ve özenti olmamalıdır.
Araz Akçora adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.05.2008, 02:04   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 634
A R S L A N Rss Beslemesi
Türk'ün adamı adam gibi, kadını kadın gibi giyinmelidir herşeyden önce ve kesinlikle temiz olmalıdır.

Türk kanı taşıyıpta başka bir milletin bayrağı olan giysi giyiyorsa adam benim gözümde alçaktır.

Başbuğ AtaTürk'ün izinde...

A R S L A N adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.05.2008, 11:46   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 380
Güntülü Rss Beslemesi
Bir Türkçü nasıl giyinmeli? Nasıl yemeli, ne yemeli? Nasıl konuşmalı? Ve dahası... Türkçülüğü kalıba sokmaktan vazgeçin artık. Özenti olmamayı ve yabancıların malını mümkün olduğunca kullanmamayı defalarca kere işledik. Bunun dışında insan kendine yakışanı giyer, temizliğine de özen gösterir.
Mantıklı düşünün biraz. Akılcı sorular sorun. Türkçü kot giymez dersek hepiniz birden kumaşa mı döneceksiniz yuhut Türkçü'nün erkeği de kadını da etek giyer dersek etek mi giyeceksiniz?
Dönemin şartlarına ve coğrafi koşullara göre uygun olan kıyafeti giyeceksiniz.
Güntülü adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.05.2008, 12:01   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAORKUN - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BÜYÜK TÜRKELiNiN ARTViN iLi
İletiler: 177
KARAORKUN Rss Beslemesi
Yurdum insani o kadar sekilci olmus ki, bir kimseyi tanimadan aninda yargiliyorlar
Bütün Parka-Postal giyenler komünist ya da kürtcü
Bütün sakallilar Yobaz gerici
Bütün sarkik biyiklilari capulcu olarak görüyorlar.

Ben kisin parka giyniyorsam basimda kara bere varsa bunu soguktan korunmak icin yapiyorum. Kara botlarim varsa ayaklarimin sicak kalmasi icin giyniyorum. Bazen haftalarca sakallarimi kesmiyorum cünkü tras bicaklarina karsi alerjim var. Gören yaslilar hemen kenara cekip sorguluyorlar vay seni anarsist seni diye... Bazen sarkik biyigim olur adim ülkücü-capulcu olur.
Hic kimse nedense düsüncemi sormaz, dis görünüsümden dolayi aninda ön yargili yaklasir. Sözün özü bence kisinin düsüncesi önemli kilik kiyafeti hic önemli degil ancak pasakli da dolasmamali insan, sürekli pak olmali.

TÜRK; ÖVÜN, CALIS, GÜVEN !
KARAORKUN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.05.2008, 20:28   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

dumanbey - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 7
dumanbey Rss Beslemesi
kılık kıyafetinde seçici olmak başlıca etmenlerdendir! mesela kökenimize aykırı renk ve şekilde kıyafetler tercih etmekten kaçınmalıyız!
başka kültürlerde simgeleşmiş bitakım amblemlere yer vermemeliyiz!
artı olarak küpe veya değişik takılar kullanan erkekleri anlayamıyorum!
kadın kadına erkek erkeğe benzemeli lafınada karşıyım!
bizim atalarımızda uzun saçlı yiğitler çoktur! ayrıntıları atlamayalım
saygılar!...
Görmeden ölürsem ona yanarım
dumanbey adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.05.2008, 20:50   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Güntülü Rss Beslemesi
Alıntı:
dumanbey´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
saygılar!...

Uzun saç kadınlara özgü bir tarz değildir. Atalarımızda tabiki erkeklerde uzun saç görülmektedir. Fakat saçını uzatan erkek illa ki kadına mı benzer? Hayır. Herşeyin bir adabı vardır. Hanımlarımızda da saçlarını kısa kestirenlerin sayısı oldukça fazladır. Bu kısa saçın da erkeklere özgü bir husus olmadığına örnektir.
Kadının kadın gibi, erkeğin erkek gibi giyinmesi gerektiği meselesi başka bir şeydir. Erkeklerde vücutu saran kıyafetler hiç hoş durmuyor mesela. Ben yapışan kıyafetler giyen erkeklere daima "karı gibi giyinmiş" tabiri vardır ya, hep o gözle bakarım. Kastedilen budur. Örnekler çoğaltılabilir.
Ayrıca eklediğiniz iletilerinizde dilbilgisi kurallarına özen gösteriniz. Otağımızda özellikle üzerinde durduğumuz hususlardan biri budur.
Alt 17.05.2008, 00:19   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
saygılar!...
Güntülü ırktaşım bu konuda açıklama yapmış ama sanırım burada benim iletime bir atıf var, demekki bazen en basit şeyleri bile çok açık ve ayrıntılı yazmak gerekiyor, kısaca belirtilen bir fikirden bir sürü anlam çıkarılabildiğine göre.

Ben hala kadın kadın gibi erkek de erkek gibi olmalıdır sözümün arkasındayım, atalarımızın arasında uzun saçlı yiğitler olmasının konumuzla uzaktan yakından ilgisi yoktur çünkü uzun saç sadece kadına özgü değildir, saçın kadına has boyanması, şekil verilmesi, örülmesi vs.'si vardır erkeğe has şekilleri vardır. Yukardaki cümlemde kast edilen bununla alakalıdır, yani erkek uzun saçlı olabilir ama kadına has değil erkeğe has uygulamalar yapar saçına. Ve kendini kadınsı gösterecek kıyafetler giymez, kadında erkeksi kıyafetler giymez, cümlemdeki kastım budur.

Kaldı ki sorun benim cümlemde değildir, ''kadın kadına erkek erkeğe benzemeli lafına karşıyım'' diyen cümleniz ne anlama geliyor onu merak ediyorum, neye karşısınız ? Sizce erkek kıyafetleriyle kadına bensede sorun değilmidir ? Yoksa sadece birşeye karşı olmak içinmi karşısınız ?

Alt 19.05.2008, 14:17   #10 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

dumanbey - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 7
dumanbey Rss Beslemesi
Alıntı:
Arslan Beğ´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Güntülü ırktaşım bu konuda açıklama yapmış ama sanırım burada benim iletime bir atıf var, demekki bazen en basit şeyleri bile çok açık ve ayrıntılı yazmak gerekiyor, kısaca belirtilen bir fikirden bir sürü anlam çıkarılabildiğine göre.

Ben hala kadın kadın gibi erkek de erkek gibi olmalıdır sözümün arkasındayım, atalarımızın arasında uzun saçlı yiğitler olmasının konumuzla uzaktan yakından ilgisi yoktur çünkü uzun saç sadece kadına özgü değildir, saçın kadına has boyanması, şekil verilmesi, örülmesi vs.'si vardır erkeğe has şekilleri vardır. Yukardaki cümlemde kast edilen bununla alakalıdır, yani erkek uzun saçlı olabilir ama kadına has değil erkeğe has uygulamalar yapar saçına. Ve kendini kadınsı gösterecek kıyafetler giymez, kadında erkeksi kıyafetler giymez, cümlemdeki kastım budur.

Kaldı ki sorun benim cümlemde değildir, ''kadın kadına erkek erkeğe benzemeli lafına karşıyım'' diyen cümleniz ne anlama geliyor onu merak ediyorum, neye karşısınız ? Sizce erkek kıyafetleriyle kadına bensede sorun değilmidir ? Yoksa sadece birşeye karşı olmak içinmi karşısınız ?

Öncelikle 'Gürültücü' diye başlayan hitabınızdan çok basit bi anlam karmaşasına bile sinirlenebileceğiniz çıkıyor. Kendini iyi ifade edemeyen insanlar böyle çıkışlar yaparlar! Benim bu otağda bulunma amacım yanlızca ırkdaş ve fikirdaş insanlardan birşeyler öğrenmek. Bildiğim şeylerin üstüne bilmediklerimide ekleyerek bir şeyler kazanmak. Böylece savunduklarımızı perçimlemek. Eğer bir yanlışım olduysa AF OLA; ama siz büyüklerimde bizim gibi gençlerin heveslerini kırmayın!...
Görmeden ölürsem ona yanarım
dumanbey adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.05.2008, 14:29   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Güntülü Rss Beslemesi
Dumanbey! Arslan Beğ size GÜRÜLTÜCÜ demiyor. Eğer yazılanları okumuş olmak için değil anlamak için okursanız orada GÜNTÜLÜ yazdığını görürsünüz. Sürekli kendini savunma vaziyetinde tutan insanlar gibi davranıyorsunuz. Önce okuyun, sonra cevap verin.
Arslan Beğ'in kendini en iyi şekilde ifade ettiği konusunda bizim bir şüphemiz yok, eğer olsaydı zaten otağımızda bulunduğu yerde olamazdı. Bu hususta sizin de endişeniz olmasın!
Alt 20.05.2008, 07:22   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Öncelikle 'Gürültücü' diye başlayan hitabınızdan çok basit bi anlam karmaşasına bile sinirlenebileceğiniz çıkıyor. Kendini iyi ifade edemeyen insanlar böyle çıkışlar yaparlar! Benim bu otağda bulunma amacım yanlızca ırkdaş ve fikirdaş insanlardan birşeyler öğrenmek. Bildiğim şeylerin üstüne bilmediklerimide ekleyerek bir şeyler kazanmak. Böylece savunduklarımızı perçimlemek. Eğer bir yanlışım olduysa AF OLA; ama siz büyüklerimde bizim gibi gençlerin heveslerini kırmayın!...

Benim ne yazığımı bile okumadan, olmayan bir söylemin üzerine hayallerini yazmışsın sana bişey demiyorum :)

Not: Birini eleştireceğin zaman iyi oku, her zaman bu kadar anlayışlı olmayabilir insan.

Alt 23.05.2008, 16:26   #13 (İleti Bağlantısı)
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır

ırkçı bozkurtçu - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: TÜRK TOPRAKLARI
İletiler: 5
ırkçı bozkurtçu Rss Beslemesi
kıyafet şeçimimizde bence önemli olan yabancı özentisi olmamak.bir TÜRK e başka ülkenin bayrağını üzerinde taşımak yakışmaz.

TÜRK Irkı Sağolsun
ırkçı bozkurtçu adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler