![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sonunda bu saçmalık da gerçekleşti
Hükümetin son icraati ust düzeyde eğitim almış olan subaylarimizla onlarin eğitim düzeyinin çok uzağındaki polisleri ayni maaşla çalıştırmak oldu.
Bir teğmen 2000 ytl. maaş alırken bir polisin maaşının da 1800 ytl. yapıldığını okuyunca sinirlendim, zeka seviyeleri yüksek, çok çalışkan ve fiziki özellik olarak üst düzeyde Türk çocukları askeri liselere kabul ediliyor, en iyileri askeri liselerden sonra harp okullarında üst düzey eğitim alıyorlar, hepsi herhangi bir üniversite mezunundan aşağıya kalmayacak şekilde matamatik, fizik, tarih v.b. gibi temel dersleri öğrenirken, aynı zamanda çok iyi atıcı çok iyi sporcu ve en önemlisi Atatürkçü, vatansever ve milliyetçi subaylar olarak yetişiyorlar ve kelle koltukta memleketin her noktasında fedakarca hizmet ediyorlar. Şimdi bu donanımdaki bir teğmenle bir kaç yıllık kursla polis olan adamın aynı paraları alması ne akla ne de vicadana sığmaz, bu düzenlemeyi yapanları kınıyorum.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
bir subay çocuğu olarak katılıyorum.
Y.N.: Tek cümlelik içeriği boş iletiler eklemeyin, kendinizden katacağınız özgün fikirler yoksa ileti eklemek zorunda değilsiniz her konuya, ayrıca yazım kurallarına dikkat edin, cümleler büyük harfle başlar. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Aslında bu konuda ki eleştirimizin yanlış anlaşılma riskide var, keşke devletimizin imkanları çok daha iyi olsada öğretmenine, subayına, polisine, memuruna çok daha iyi ücretler ödeyebilse, ama herkesin eğitimine yaptığı göreve göre kademelendirerek pek tabiki, bizim eleştirimiz bu konuda, yoksa şu ekonomik şartlar altında polisimize verilen parayı çok buluyor değiliz, kısacası teğmen 2000 ytl alırken polis 1000 ytl alsın demiyor, polis 1800 ytl alacaksa teğmenin de o zaman hakkı 3000 ytl dir diyoruz mesela.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Askerde bölük komutanım vardı yüzbaşı, uluslararası ilişkiler okuyordu, aldığı harp okulu eğitiminin üzerine, birde hiç unutamadığım tabip üst teğmenimiz vardı çok zeki bir komutandı, sanırım sivilde doktorluk yapsaydı paraya para demezdi, ama o idaallerinin peşinde koşan bir Atatürk çocuğu olarak ordumuzun verdiği maaşla, hem doktorluk hemde askerlik yapıyordu, şimdi bu örnekleri düşününce insan gerçekten üzülüyor, polisin iki aldığı yerde subayın 3 değil 5 alması lazım.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Başarılı(!) operasyonlarından dolayı almıştır kesin bu zammı emniyet mensupları. Teröristi, haini göz ardı edip ulu ırkımızın yetiştirdiği değerli kandaşlarımızı ve ulu ordumuzun şerefli askerlerini aldılar ya içeri 'terörist' diye damgalayarak... 1.800, 2.800 de olur bu gidişle...
Ulu Tanrı Türk'ü Korusun. Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Emniyet teşkilatında değişikler olmaya başladı. Geçen yıl bir kürt dedi ki; ben 6 yıl önce polis olacaktım her türlü engeli aştım ama bana en son bir soru sordular o da ''Atatürk'ün ayakkabı numarası kaçtır?''' sorusuydu, ben de bilemedim ve beni elediler kürt olduğum için dedi. Bu kıronun anlattığı doğru veya yanlış ama eskiden emniyette kürtleri elinden geldiğince almama gibi bir mantık vardı, şimdi bu durum tamamen ortadan kalktı. |
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Askerin parası bol olur, maddi sıkıntı çekmez. O yüzden polisin aldığı bu aşırı zam askere dokunmaz. Ama olaya parasal açıdan değil de eğitim açısından bakarsak elbette bir haksızlıklık vardır. 4 yıllık lisans mezunu subayla liseden çıkıp polis okuluna giren bir polis memurunun yaklaşık aynı ücreti almaları biraz tuhaf durmuş.
Ama ne yapalım? Asker hükümetin emrine girmiyor işte... |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Kandaşım bırak birkaç yıllık kursu, artık 6 aylık eğitimle polis olunabiliyor. E tabi bu kadarcık bir eğitimle ve tarikatların arka bahçesi yapılan bir emniyet teşkilatıyla da memleketin ne hale geldiğini görüyorsunuz. Subaylar ise çok farklı. Hepsi çok özel bir şekilde yetiştiriliyorlar. Ben 1998'de Hava Harp Okuluna girdiğimde o zamanın parasıyla veli me 50 milyarlık senet imzalatmışlardı. İlk seneden sonra okulu bırakmak istersem devlete lbu parayı ödemek zorundaydım...
"...Yüzlerce büyük millî kahraman dururken maymun suratlı, kan içici, riyakâr Asya ve Avrupa serserilerinin resimlerini duvarlarına asacak kadar beyinsiz ve haysiyetsiz olanlara gerçeği öğretmek için boşuna vakit harcama. Onlarsa belâlarını bulacaktır. Sen vakit kaybetmeden bir baltaya sap olmaya çalış. Bir baltaya sap olmak demek, millete hizmet edecek bir yer, bir subaşına geçmek demektir..." H.Nihal ATSIZ |
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Çaşıt Olduğu İçin Atılmıştır
|
bu konuda polis ve asker mukayesesi yapmak bence yanlıştır.biz anlarız ama dışardan izleyenler bizleri askeri polisten daha çok seviyor hatta polisi sevmiyor diye eleştirebilirler.gerçekten harp okulunu bitirmiş askerlerimizin almış oldukları maaş yetersiz ve utanç vericidir.bunun başka örneklerini diğer ülkelerde görmek çok zordur derhal düzeltilmesi gerekmektedir.işin diğer tarafıda yeni yetişen lise çağındaki çocuklarımızı askerlikten soğutmak içinde yapılıyor olabilir.asker az maaş alıyor olup ne yapacaksın gibilerinden propogandaya olanak tanıyan bir konu özelliğindedir.
esenlikler. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkçısı
|
Esenlikler Irkdaşlarım. Askere gereken değer verilmiyor ki! Türkler askerleriyle ünlüdürler, değil mi? Ama tarihimize bağlılık yok ki! Savaşçı ırkız diyoruz ( Tabiki böyleyiz eleştirdiğim şey baştakilerin uygulamaları)ama bir ülkede asayişi sağlamak için görevlendirilmiş bir kişi tüm ülkeyi koruyanla aynı maaşı alıyorsa, bu o kişinin çok iş yaptığını (!) gösterir ama savaşçı bir Irk disiplinli olur, bu kandan gelir. Yani asayişi sağlamak için bu kadar masraf edileceğine, geldiklerinden beri asayişi bozan millet müsveddelerini kazımak elbette hem ekonomik, hem manevi, hemde safkanlığımızı korumak açısından çok daha karlı olur. Tabii o durumda polise o maaş verilebilir, askere fazlası verilir... Askeri disipline sahip bir ırkın yaşadığı bir vatanda asayişin sağlanma durumunun vatanı savunmayla bir tutulması bence utanç vericidir. Asayişin asıl sorunuyla ilgili bir örnek vereyim, dedem çok yaşlıdır, cumhuriyet döneminden önce doğmuştur. Onun zamanında bir bakkalı varmış. Cuma namazına giderken anahtarını almaya gerek duymazmış ve kapı örtülmesin diye arasına bir şey koyarmış.Bir kere bile hırsızlık olmamış. Şimdi, millet müsveddelri dedemin şu an bulunduğu yere millet müsveddeleri gelince, bildiğiniz gibi artık kapılar demirlenir, alarm sistemleri kurulur, her yer parçalanır yine hırsızlık yapılır... Gerisi yorumsuz... Kusura bakmayın Irkdaşlarım sinirlendim biraz... Esenlikler...
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
Ayrıca askeriyenin ayrı bir yapısı vardır. Kendi ödeneği, kendi parası ve kendi bütçesi vardır. Her ne kadar şimdikiler ona da el atıp bozmaya çalışsa da hâlâ vardır. O yüzden bu konuda içiniz rahat olsun. |
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Çaşıt Olduğu İçin Atılmıştır
|
Alıntı:
esenlikler. |