Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 29.11.2007, 17:03   #16 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 30
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
mogallar TÜRK lerle devamlı iç içe olmuşlardır..benim bildigim kadarıyla savaş dönemlerinde kız alıp verdikleri için akrabalık bagı vardır..ama TÜRK olup olmadıkları konusunda detaylı bir bilgim yok..
Tabay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 28.03.2008, 19:11   #17 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ogedei Han adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 138
Moğolları Ebul Gazi Bahadır Han Şecere-i Türk'ünde Türk olarak belirtmiştir.Moğollar'ın bir Türk boyu olduğunu söylemiştir.Ayrıca Z.V Togan'ın ve Atsız Ata'nın da bu konuda tatmin edici açıklamaları vardır.
Bazı kaynaklarda Türkçe ile Moğolca'nın Hunlar devrinde birbirinden ayrıldığı yazmaktadır.Dil bakımından zaten Moğolca Türkçe gibi Ural Altay dil grubunun Altay koluna mensuptur.
Unutmamalıyız ki Cengiz Han Türkler'in kutlu ülküsünü gerçekleştiren yani Modun Sanyü'nün değişiyle tüm yay geren bozkır türk ve moğol halklarını halkları bir sancak altında toplayan büyük bir hükümdardır.
Ogedei Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.04.2008, 22:02   #18 (İleti Bağlantısı)
TürkçüTurancı

Attila375 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 39
Moğollar altay ırkına mensuptur.Bu yüzden bir akrabalığımız söz konusudur.
Alt 09.04.2008, 22:14   #19 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,038
Okullardaki tarih kitaplarında baskın olan Osmanlıcı zihniyet sayesinde, bu kitaplarda Orta Asya ile bütün bağlarımız kopartılmak isteniyor. İşte bu yüzden tarih kitaplarında Moğollar ile hiç bir bağımız olmadığı, hatta ve hatta düşman olduğumuz anlatılıyor. Fakat bu gerçekdışıdır. Hele Moğollarla düşman olduğumuz, en esrik kimselerin göreceği düşlere eştir.

Şu kesinlikle bilinmektedir ki Moğollarla iki kardeş milletizdir. Zaten Türkçe ve Moğolca, Hunlar zamanına kadar tek dil grubundaydı. Ancak Hunlar çağında iki ayrı dil hâline geldi. Zaten Moğollar bir ırkı değil, daha çok bir siyasi birliği temsil etmekteydi. Ve bu birliğin içinde Türk ırkından olanların sayısı da az değildi.

Türklerle Moğolları düşman göstermek isteyen zihniyetin esas emeli, Çingiz Han'ı karalamaktır. Fakat Çingiz Han'ı düşman gibi göstermek, güneşi balçıkla sıvamaktan farksız bir uğraştır.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.04.2008, 08:08   #20 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

ALMİLAM91 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 174
moğollar Türk değildir. Moğollar sarı ırktan,Türkler beyaz ırktandır. Fakat moğollar zamanla Türklerle kaynaşarak Türkleimişlerdir. yani Cengiz Han Moğol imparatorluğu'nu kurduğunda Türk değillerdi.
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN..!
ALMİLAM91 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.04.2008, 09:46   #21 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,346
Alıntı:
ALMİLAM91 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
moğollar Türk değildir. Moğollar sarı ırktan,Türkler beyaz ırktandır. Fakat moğollar zamanla Türklerle kaynaşarak Türkleimişlerdir. yani Cengiz Han Moğol imparatorluğu'nu kurduğunda Türk değillerdi.
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN..!
Bak yaşın daha küçük bu yüzden anlamadığın konulara burnunu sokma tamam mı? Sen Atsız Ata'dan daha mı iyi biliyorsun da ahkam kesiyorsun?
Alt 17.04.2008, 10:22   #22 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 964
Alıntı:
ALMİLAM91 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN..!
Tamamen yanlış biliyorsun.

Çingiz Kağan'dan önce yeryüzünde Moğol adıyla tanınan bir insan topluluğu yoktu. Çağatay soyundan gelen safkan Türk Çingiz Kağan'ın çoğu Türk, birkaç tanesi de gayri Türk olan 37 tane obayı birleştirmek suretiyle kurduğu devletin tebasına Moğollar denildi. Hülâsa, Moğollar yüzde yüz Türk olmasalar bile kısmen Türk genlerine sahiptirler.

Çingiz Kağan ve torunu Hülâgü Kağan toplam 1.5 milyon civarında müslümanı yok ettikleri için bizim resmî tarihimiz Moğollar'ı dışlar. Bu yüzden senin gibiler Moğol adını duyduklarında büyük bir kin ve nefretle "Moğollar Türk değildir" diye feryad ederler.

Bugünkü varlığını Moğollar'a borçlu olduğunu elbette bilmezsin cahil çocuk... Tarih bilgin varsa, biraz düşün hele... Moğollar Selçuklu Devleti'ni yok etmeselerdi Kayı Beği Osman Beğ hanlığını ilân edemez ve Selçuklu'nun uç beği olarak kalmaya devam ederdi. Yani Osmanlı Devleti kurulamaz, büyük fetihler yapılamaz, Türk'ün kaderi Konya'daki "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığındaki çekingen Selçuklu padişahlarının eline kalırdı... Gerisini sen düşün...
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.04.2008, 12:17   #23 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

yaşım küçük olabilir fakat bazı şeyleri hiç kimseye aşağılayarak öğretemezsiniz ben bu siteye öğrenmek için geldim. Ben ahkam kesmedim.Böyle birşey için de yaışm müsait değil zaten. Saygılar..

ayrıca çok sertsiniz. Kırıcısınız
Alt 17.04.2008, 12:49   #24 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GÜLER TÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 475
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Asıl ayıp olan bilmediğin, kaynak gösteremediğin, yanlış veya eksik bildiğin konularda ahkam kesmektir. Bilmiyordum, yanlış biliyordum demek bir erdemdir. Kimseyi yanlış bilgilendirmeye kimsenin hakkı yok. Öğrenmeye geldim diyorsun ama derin tarih! bilgilerinle kesin yargı yazmışsın. Otağımızın amaçlarından biri de bilgilenmek, bilgilerimizi paylaşmaktır. Sen mantık ve saygı çerçevesinde sorular sorarsan ve ileti eklersen karşılığında istediğin yanıtı alırsın. Sen gerçek hayatta da bu tarzda davranırsan kaybeden sen olursun. Ve nasıl alışırsan öyle gidersin. Nihayetinde kimse yaş ve cinsiyet ayrımcılığı beklemesin. Otağda kalıcı olman ümidiyle...
Alt 17.04.2008, 14:56   #25 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Tamam o zaman beni yanlış bilgilendiren tarih hocama tesüflerimi sunuyorum.Yanlış bilgilendirenler utansın.
BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR.!
Alt 06.05.2008, 15:54   #26 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ TURANCI

TÜRK YILDIRIM adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 355
Türkçeye en benzer dil Moğolcadır.
Kısa zamanda Tek millet, tek dil, tek devlet ve tek bayrak esasına dayanan ve sadece Türklerin yaşayabildiği uçmak (cennet) bir devlet kurulması için, devletin hiçbir kademesinde ve idaresinde Türk soyundan olmayanları barındırmayacağıma; bu mevkilere gelmek ve sadece Türk soyluları bu mevkilere getirmek için çalışacağıma, Türklüğüm, Gök Tanrım, kanım, soyum ve tüm kutsallarım adına and içerim.
TÜRK YILDIRIM Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.05.2008, 18:45   #27 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 71
Alıntı:
Balasagun adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Basitçe söylemek gerekirse Moğollarla Türklerin kökeni aynıdır,Hunlar döneminde Türk Moğol arasındaki ayrım gerçekleşti sanırım,ama ondan sonraki zamanlarda gene Türklerle Moğollar ilişkilerini sürdürmüş kimi zaman savaşmış çoğunluklada beraber yaşamışlardır.Çingizin ordusu Türk-Moğol ordusuydu Hülagü'ünde öyle.Mogol ırk adı değil siyasi bir admış.Bunlar benim okuduklarım yanlışlar olabilir.TTK!
Bende böyle biliyorum. Aynı soydan geldiğimiz konusuna da belki değişik bir örnek olacak ama "Age of Empires 2" oyununu oynayanlar bilir. Oyunda anlatıyor bunu. Göktürklerde anlaşmazlık oluyor ikiye bölünüyorlar. Bunlardan biri Moğollar diğeri Kutluk diye biliyorum.
bağatarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
akraba , moğollar'la , mıyız?

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler