![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
mogallar TÜRK lerle devamlı iç içe olmuşlardır..benim bildigim kadarıyla savaş dönemlerinde kız alıp verdikleri için akrabalık bagı vardır..ama TÜRK olup olmadıkları konusunda detaylı bir bilgim yok..
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Moğolları Ebul Gazi Bahadır Han Şecere-i Türk'ünde Türk olarak belirtmiştir.Moğollar'ın bir Türk boyu olduğunu söylemiştir.Ayrıca Z.V Togan'ın ve Atsız Ata'nın da bu konuda tatmin edici açıklamaları vardır.
Bazı kaynaklarda Türkçe ile Moğolca'nın Hunlar devrinde birbirinden ayrıldığı yazmaktadır.Dil bakımından zaten Moğolca Türkçe gibi Ural Altay dil grubunun Altay koluna mensuptur. Unutmamalıyız ki Cengiz Han Türkler'in kutlu ülküsünü gerçekleştiren yani Modun Sanyü'nün değişiyle tüm yay geren bozkır türk ve moğol halklarını halkları bir sancak altında toplayan büyük bir hükümdardır. |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
TürkçüTurancı
|
Moğollar altay ırkına mensuptur.Bu yüzden bir akrabalığımız söz konusudur.
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Okullardaki tarih kitaplarında baskın olan Osmanlıcı zihniyet sayesinde, bu kitaplarda Orta Asya ile bütün bağlarımız kopartılmak isteniyor. İşte bu yüzden tarih kitaplarında Moğollar ile hiç bir bağımız olmadığı, hatta ve hatta düşman olduğumuz anlatılıyor. Fakat bu gerçekdışıdır. Hele Moğollarla düşman olduğumuz, en esrik kimselerin göreceği düşlere eştir.
Şu kesinlikle bilinmektedir ki Moğollarla iki kardeş milletizdir. Zaten Türkçe ve Moğolca, Hunlar zamanına kadar tek dil grubundaydı. Ancak Hunlar çağında iki ayrı dil hâline geldi. Zaten Moğollar bir ırkı değil, daha çok bir siyasi birliği temsil etmekteydi. Ve bu birliğin içinde Türk ırkından olanların sayısı da az değildi. Türklerle Moğolları düşman göstermek isteyen zihniyetin esas emeli, Çingiz Han'ı karalamaktır. Fakat Çingiz Han'ı düşman gibi göstermek, güneşi balçıkla sıvamaktan farksız bir uğraştır. |
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
moğollar Türk değildir. Moğollar sarı ırktan,Türkler beyaz ırktandır. Fakat moğollar zamanla Türklerle kaynaşarak Türkleimişlerdir. yani Cengiz Han Moğol imparatorluğu'nu kurduğunda Türk değillerdi.
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN..! |
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bak yaşın daha küçük bu yüzden anlamadığın konulara burnunu sokma tamam mı? Sen Atsız Ata'dan daha mı iyi biliyorsun da ahkam kesiyorsun?
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Çingiz Kağan'dan önce yeryüzünde Moğol adıyla tanınan bir insan topluluğu yoktu. Çağatay soyundan gelen safkan Türk Çingiz Kağan'ın çoğu Türk, birkaç tanesi de gayri Türk olan 37 tane obayı birleştirmek suretiyle kurduğu devletin tebasına Moğollar denildi. Hülâsa, Moğollar yüzde yüz Türk olmasalar bile kısmen Türk genlerine sahiptirler. Çingiz Kağan ve torunu Hülâgü Kağan toplam 1.5 milyon civarında müslümanı yok ettikleri için bizim resmî tarihimiz Moğollar'ı dışlar. Bu yüzden senin gibiler Moğol adını duyduklarında büyük bir kin ve nefretle "Moğollar Türk değildir" diye feryad ederler. Bugünkü varlığını Moğollar'a borçlu olduğunu elbette bilmezsin cahil çocuk... Tarih bilgin varsa, biraz düşün hele... Moğollar Selçuklu Devleti'ni yok etmeselerdi Kayı Beği Osman Beğ hanlığını ilân edemez ve Selçuklu'nun uç beği olarak kalmaya devam ederdi. Yani Osmanlı Devleti kurulamaz, büyük fetihler yapılamaz, Türk'ün kaderi Konya'daki "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığındaki çekingen Selçuklu padişahlarının eline kalırdı... Gerisini sen düşün... |
|
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
yaşım küçük olabilir fakat bazı şeyleri hiç kimseye aşağılayarak öğretemezsiniz ben bu siteye öğrenmek için geldim. Ben ahkam kesmedim.Böyle birşey için de yaışm müsait değil zaten. Saygılar..
ayrıca çok sertsiniz. Kırıcısınız |
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Asıl ayıp olan bilmediğin, kaynak gösteremediğin, yanlış veya eksik bildiğin konularda ahkam kesmektir. Bilmiyordum, yanlış biliyordum demek bir erdemdir. Kimseyi yanlış bilgilendirmeye kimsenin hakkı yok. Öğrenmeye geldim diyorsun ama derin tarih! bilgilerinle kesin yargı yazmışsın. Otağımızın amaçlarından biri de bilgilenmek, bilgilerimizi paylaşmaktır. Sen mantık ve saygı çerçevesinde sorular sorarsan ve ileti eklersen karşılığında istediğin yanıtı alırsın. Sen gerçek hayatta da bu tarzda davranırsan kaybeden sen olursun. Ve nasıl alışırsan öyle gidersin. Nihayetinde kimse yaş ve cinsiyet ayrımcılığı beklemesin. Otağda kalıcı olman ümidiyle...
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Tamam o zaman beni yanlış bilgilendiren tarih hocama tesüflerimi sunuyorum.Yanlış bilgilendirenler utansın.
BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR.! |
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ TURANCI
|
Türkçeye en benzer dil Moğolcadır.
Kısa zamanda Tek millet, tek dil, tek devlet ve tek bayrak esasına dayanan ve sadece Türklerin yaşayabildiği uçmak (cennet) bir devlet kurulması için, devletin hiçbir kademesinde ve idaresinde Türk soyundan olmayanları barındırmayacağıma; bu mevkilere gelmek ve sadece Türk soyluları bu mevkilere getirmek için çalışacağıma, Türklüğüm, Gök Tanrım, kanım, soyum ve tüm kutsallarım adına and içerim. |
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) | |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
|
|