![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
osman öcal
selamlar olsun ırkdaşlarım..size birini sormak istiyorum..bu adamla ilgili internette araştırma yaptım yeterli bilgi bulamadım..bilgi edinmek istedigim kişi:
Osman Öcal bilgileriniz için şimdiden teşekkürler..esenlikler |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
bu da onun bir şiiri:
arı türk Zaman zaman tartışılan, Bir vaka var Türkiye’de: Avrupa’nın isteğiyle, Sorulmadan millete, Azınlıklar çoğaldı. Sorumlu kişilerce, Türk’ün tarifi, Bir daha tanımlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin Sınırları içinde yaşayan Ve kendini Türk hisseden Herkes Türk’tür, diyorlar. Kabulümdür(!) İnanırım vesselam(!) Kurtuluş Savaşı’yla birlikte, Bir devlet kurulmuş, Adı: Türk devleti. Bir millet doğmuş Anadolu’da, Adı:Türk Milleti. Gürcü,Çerkez…demeden, Karışmış bütün tebaa. Akraba olmuşlar birbirlerine. Bölünmez bir bütün, Yıkılmaz bir birlik Kurmuşlar Anadolu’da. Büyük devlet olmuşlar, Kısa zamanda. Yalnız bir kesim var ki: Anadolu’yu Türkleştiren; Kökü:Orta Asya bozkırlarına, Asya steplerine, Ergenekon yurduna, Türkistan diyarına dayanan… Rehber edinip Bozkurt’u; İnançlarıyla birlikte Yesevi’den feyiz alıp, Revan olmuşlar yola. Horasan’da konaklayıp, Hacı Bektaş’a gönül verip, Devam etmişler kutsal yola. Gelip buralara, Yurt tutmuşlar Anadolu’yu. Vatan bellemişler Bu kutsal toprakları. Her zorluğa göğüs gerip, Pir Sultan’la deyiş deyip, Nakşetmişler Her karış toprağa Türk’ün adını. Dinleri İslam, Mezhepler farklı. Yüz yıllar boyunca, Korumuş onları; Gürcüsünden,Boşnak’ından, Arnavut’tan Yaradan. Zaman zaman Tokat yeseler de Osmanlıdan. Gelmişler bugünlere, Yitirmeden benliklerini… Türkiye Cumhuriyeti’nin Sınırları içinde yaşayan Ve kendini Türk hisseden Herkes Türk’tür, diyorlar. Kabulümdür… İnanırım vesselam. Bu tanım doğruysa eğer; Bir diyeceğim daha var: Ben Anadolu’yum. Ben Caferi’yim. Ben Bektaşi’yim. Ben Alevi’yim. Ben Hasan, Ben Hüseyin, Ben Ali’yim; Ben arı Türk’üm. İnanırım vesselam. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Hissetme ile TÜRK olunmaz. Genetik bir mirastır TÜRK'lük. Bu kadar saçma bir şiir görmedim. Şair de hissederek arı TÜRK olmuş sanırım.
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bunlar kendine Türk diyen herkezi Türk sayan soysuz sentezciler.
Türklük dil le diş arasımda değil kalp ile kan arasında başlar. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
selamlar olsun ırkdaşlarım..size birini sormak istiyorum..bu adamla ilgili internette araştırma yaptım yeterli bilgi bulamadım..bilgi edinmek istedigim kişi:
Osman Öcal bilgileriniz için şimdiden teşekkürler..esenlikler-----tabay Hissetme ile TÜRK olunmaz. Genetik bir mirastır TÜRK'lük. Bu kadar saçma bir şiir görmedim. Şair de hissederek arı TÜRK olmuş sanırım---------BOZKURTT01 Bunlar kendine Türk diyen herkezi Türk sayan soysuz sentezciler. Türklük dil le diş arasımda değil kalp ile kan arasında başlar. __________________Altar Alp Zaman zaman tartışılan, Bir vaka var Türkiye’de: Avrupa’nın isteğiyle, Sorulmadan millete, Azınlıklar çoğaldı. Sorumlu kişilerce, Türk’ün tarifi, Bir daha tanımlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin Sınırları içinde yaşayan Ve kendini Türk hisseden Herkes Türk’tür, diyorlar. Kabulümdür(!) İnanırım vesselam(!) Kurtuluş Savaşı’yla birlikte, Bir devlet kurulmuş, Adı: Türk devleti. Bir millet doğmuş Anadolu’da, Adı:Türk Milleti. Gürcü,Çerkez…demeden, Karışmış bütün tebaa. Akraba olmuşlar birbirlerine. Bölünmez bir bütün, Yıkılmaz bir birlik Kurmuşlar Anadolu’da. Büyük devlet olmuşlar, Kısa zamanda. Yalnız bir kesim var ki: Anadolu’yu Türkleştiren; Kökü:Orta Asya bozkırlarına, Asya steplerine, Ergenekon yurduna, Türkistan diyarına dayanan… Rehber edinip Bozkurt’u; İnançlarıyla birlikte Yesevi’den feyiz alıp, Revan olmuşlar yola. Horasan’da konaklayıp, Hacı Bektaş’a gönül verip, Devam etmişler kutsal yola. Gelip buralara, Yurt tutmuşlar Anadolu’yu. Vatan bellemişler Bu kutsal toprakları. Her zorluğa göğüs gerip, Pir Sultan’la deyiş deyip, Nakşetmişler Her karış toprağa Türk’ün adını. Dinleri İslam, Mezhepler farklı. Yüz yıllar boyunca, Korumuş onları; Gürcüsünden,Boşnak’ından, Arnavut’tan Yaradan. Zaman zaman Tokat yeseler de Osmanlıdan. Gelmişler bugünlere, Yitirmeden benliklerini… Türkiye Cumhuriyeti’nin Sınırları içinde yaşayan Ve kendini Türk hisseden Herkes Türk’tür, diyorlar. Kabulümdür(!) İnanırım vesselam(!) Bu tanım doğruysa eğer; Bir diyeceğim daha var: Ben Anadolu’yum. Ben Caferi’yim. Ben Bektaşi’yim. Ben Alevi’yim. Ben Hasan, Ben Hüseyin, Ben Ali’yim; Ben arı Türk’üm. İnanırım vesselam. 01.10.2006 ŞİİRİN HİKAYESİ: Avrupalıların, Türkiye'de alevilerin azınlık sayılması gerektiğini bizim hükümete kabul ettirmeye çalıştığı bir zamanda; bir öğretmen arkadaş çalıştığı okulun alevi olan okul müdürüne der ki:siz sünnilerden daha çok milliyetci,Türkçü olamalısınız,der.sol görüşlü olan okul müdürü:Neden? diye sorar.Aldığı cevap şöyledir:Siz Türk alevileri alevilerden başkasıyla evlilik yapmıyorsunuz.saf Türk olarak kalıyorsunuz.Oysa bizler Türk olmayan müslümanlarla da evlilik yapabiliyoruz.Müdür:Haklısın,der. Bu diyaloğun bana intikal etmesiyle bu şiir ortaya çıktı. MERHABA KANDAŞLARIM.GOOGLEDE GEZİNİRKEN TESADÜF OLARAK İSMİMLE ARANDIĞIMI OKUDUM.YAZININ ALTINDA DA SİTENİZİN ADI VARDI.TIKLADIM VE YUKARDA KOPYALADIĞIM GİBİ ,BİR KANDAŞIM YANAYAKILA BENİ ARIYOR,DİĞER KANDAŞLAR DA HAKARET İÇERECEK ŞEKİLDE CEVAPLAR VERİYOR. PEKİ SUÇUM NE BENİM? YÜCE TÜRK'E KÜFÜR MÜ YAPMIŞIM,ATSIZ ATAMA HAKARET Mİ ETMİŞİM? YOKSA SİTENİZE Mİ SALDIRMIŞIM? EVET SEVGİLİ KANDAŞLARIM.HATAMI BEN SÖYLEYEYİM.BİR DİLBİLGİSİ HATASI YAPMIŞIM.BENİ ARAYAN KANDŞIN EKLEDİĞİ ŞİİRLE BENİM EKLEDİĞİM ŞİİR AYNI ŞİİR.KÜÇÜK BİR FARK VAR.ŞİİRİN BAŞ TARAFINDA KULLANDIĞIM HALDE,SON KISMINA YAKIN BİR YERDE AYNI SÖZLERDEN SONRA KAPALI PARANTEZ İÇİ ÜNLEMİ KULLANMAMIŞIM.VE DÜZELTTİM.BU ELEŞTİRİ İÇERİR HAKARET İÇERMEZ.KAPALI PARANTEZ İÇİ ÜNLEMİN ANLAMI O GÖRÜŞÜ KABUL ETMİYORUM DEMEKTİR. AYRICA PAYLAŞIMCI ŞİİRİN HİKAYE KISMINI ALMAMIŞ.VE BENİ ARIYOR. EN AZ SİZLER KADAR BEN DE BİR TÜRK IRKÇISIYIM.ŞİMDİ ÜYELİĞİMİ İPTAL EDEBİLİRSİNİZ.ESEN KALIN. Konu osman7159 tarafından (15.01.2008 Saat 21:45 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ŞİİRİN HİKAYESİ İBARESİ YAZILMAMIŞ |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Osman Beğ, en az bizim kadar ırkçı olduğunuzu yazmışsınız.Peki şiirinizdeki şu bölüme bir açıklama getirmenizi bekleriz:
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Türk ırkçılığı üzerine görev yapan her hangi bir site eski veya yeni,üye sayısı az veya çok benim eleştirme hakkım olamaz.yeni ve bebelerin dediğiniz site bir gün gelir eskileşir ve büyür.ne mutlu size ki büyük bir site kurmuşsunuz.bana düşen de taktir etmektir.benim tek isteğim küçüklerin büyümesi,dağınıklığın toparlanması ve güçlü birliklerin oluşması doğrultusunda olur.
Kurtuluş Savaşı’yla birlikte, Bir devlet kurulmuş, Adı: Türk devleti. Bir millet doğmuş Anadolu’da, Adı:Türk Milleti. Gürcü,Çerkez…demeden, Karışmış bütün tebaa. Akraba olmuşlar birbirlerine. Bölünmez bir bütün, Yıkılmaz bir birlik Kurmuşlar Anadolu’da. Büyük devlet olmuşlar, Sizin aldığınız bölümü ben azcık daha genişlettim.Osmanlı İmparatorluğunda vatandaşların hepsi Türk müydü, hayır.şiirde de bazılarının adı bulunuyor,Türk ırkından olmayan çok sayıda insan vardı.Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu,o zamanki şartlara göre bence büyük devlettir.hiç olmazsa şimdiki gibi el düdüğü çalmıyorduk,Yüce Başbuğ ATATÜRK'ün sayesinde. Ayrıca SÜNNİ TÜRKLER,(genel anlamda söylemiyorum)TÜRK OLMAYAN diğer müslümanlarla evlilikler yaparak (hala da yapılıyor) akrabalıklar kurmuşlar ve bölünmez bütünlük oluşturmuşlar.özellikle de benim fare diye nitelendirdiğim kürtlerle evlilikler çok yapılmış.kürt anne Türk baba veya kürt baba Türk anneden olan bir çocuk düşünün,anne baba ayrılsa bile,bu çocuk bir birliktir ayrılabilir mi? Aynı durum diğer topluluklarlada söz konusu ve azımsanmayacak kadar fazla.bunları siz daha iyi biliyorsunuz.kurulan devletin halkının bir kısmı böyledir.devletin adına Türk devleti,halkına Türk milleti denilmiş. Alevi diye nitelendirdiğimiz Türkmenler (ben alevi değilim ve soyumda da herhangi bir karışma olmamıştır) sadece alevilerle bağ kurdukları için ARI ALARAK GÜNÜMÜZE GELMİŞLERDİR. şiirin teması budur.esen kalın. Bir Sütsüze Cevaptır Aç kaldıkça Ankara’dan yallanan; Sütsüzden dökülen lafa bak lafa. Çek elini üstümden urbam kirlenir; Karışırım diyor Diyarbakır’a. Çekmezsen elini Diyarbakır Kerkük’ten, Dicle’yi kirletip içirmezsem namerdim. Otuz milyon Kürt varmış Anadolu’da; Katil var senin gibi soyu sopu. Çek elini üstümden urbam kirlenir; Al da başına çal senindir topu. Çekmezsen elini Türkmeneli Kerkük’ten, İnini başına göçürmezsem namerdim. Müritlerin pervanedir çevrende; Yaptığınız bu millete çok oldu. Çek elini üstünden urbam kirlenir; Kökünüzün kazınması hak oldu. Çekmezsen elini Tela fer’den Kerkük ‘ten, Dağlardan dağlara kaçırmazsam namerdim. Tarihçiler boşa yazmaz tarihi; Yahudi diyorlar senin soyuna. Çek elini üstümden urbam kirlenir; Zerre zarar verme Türkmen boyuna. Çekmezsen elini Musul’umdan Kerkük’ten, Şalvarı başına geçirmezsem namerdim. Besliyorsun inlerinde itleri; Salıyorsun askerimin üstüne. Çek elini üstümden urbam kirlenir; İşenir senin de bir gün büstüne. Çekmezsen elini Türkmen’imden Kerkük’ten, Ben de kurt sidiği içirmezsem namerdim. Saddam’ın gazabı yıldırdı seni; Teklifsizce girdin puştun koynuna. Çek elini üstümden urbam kirlenir; Sen de mi ilmek istersin boynuna. Çekmezsen elini Türkmen yurdu Kerkük’ten, İlmeği boynuna geçirmezsem namerdim. 11.04.2007 O.ÖCAL Konu osman7159 tarafından (16.01.2008 Saat 18:33 ) değiştirilmiştir.. Sebep: şiir eklemek |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
BERKUTÇA
Alıp Gök bayrağı basmak sarayı, Berkutça yüksekten süzülmek demek. Zulme karşı durup, sarmak yarayı, Berkutça yüksekten süzülmek demek. Kurtlar yarasını saklar kendine, Rastlanılmaz asla ruhu ehline. Sevdalanmak demek, Seyhan nehrine, Berkutça yüksekten süzülmek demek. Yakıp harlatmalı dağın közünü, Kavimler bilmeli Türk’ün özünü. Ecdadın yurduna dönmek yüzünü, Berkutça yüksekten süzülmek demek. Türklük ruhuna kavi bağlanmak, Turan ülküsüyle yanıp dağlanmak, Pusatı kuşanıp kalkıp tuğlanmak, Berkutça yüksekten süzülmek demek. Tanrı dağlarının yolunu bulmak, Kızıl yılanların boynunu vurmak, Doğu Türkistan’da özgür Türk kalmak, Berkutça yüksekten süzülmek demek. Susmanın manası yerde sürünmek, Türk kanı taşıyıp, Çinli görünmek. Her an Kür-şad olup zulme direnmek, Berkutça yüksekten süzülmek demek. Bende bozkurt ruhu, bende zürriyet, Ne bağlı muhtarlık, ne cumhuriyet. Son hedef Tanrı Dağında hürriyet, Berkutça yüksekten süzülmek demek. 05.02.2005 O.ÖCAL |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|