![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK
|
Köroğlu
Okulumuzda Köroğlu ' nun hayatı hakkında bir konu çıkarmamız istendi ve bende bunu arştırmaya başladım ve hemen hemen baktığım tüm yerlerde Köroğlu ' nun Osmanlı ' ya isyan etmiş bir kızılbaş eşkiya olduğu söyleniyor Osmanlı ' ya isyan ettiğini çok duymuştum ama kızılbaş olduğunu bilmiyordum yani demek istediğim şu bu konuyu hazırlarken yanlış seyler yazmak istemiyorum bu dedikleri doğrumudur diye sizlere danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Köroğlu'nun Kızılbaş olduğu konusunda bir bilgim yok zaten Köroğlu bir efsane olarak geldiği için hakkında kesin kanılara varmak mümkün değildir.Ayrıca Türk dünyasının bir çok yerinde Köroğlu sahiplenilmiştir.
Osmanlı'ya başkaldırmak konusuna gelince Ulu Başbuğ Atatürk'de Osmanlı'ya karşı hareket etti Kuvay-ı Milliye'de Osmanlı hükümetince Köroğlu gibi bir haindi.Başkaldıranın neden başkaldırdığı önemlidir.Kime başkaldırdığından öte. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|