![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Eski bir geleneği başkalarına bırakmak çok saçma.
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Gözlemlerime göre bu "gelenek" Türkiye genelinde mhp.sine ,nursuzlara bagli olan kisilerin görüsme bicimi olarak ünlenmistir.
Oysa günümüzde o partili olsun ya da olmasin Karadeniz Türk`ü bu görüsme bicimini özümsemise benziyor, bu isin kökü nereye kime dayaniyor?Yalvac Muhammetin sünnetiyle hic ilgisi olmadigi kesin öyle olsa arablarda görürdük. Ilginctir bundan bir kac ay önce Okulda Finlandiya asilli olduklarini aramizda almanca gecen konusma sirasinda ögrendigim iki ögrencinin görüsürken sakaklarini tokusturduklarini gördüm,avrupalilarin bu davranislari beni cok sasirtti tanisma hos-bes sohbet derken. bu görüsme bicimi de neyin nesi diye sordum dediler ki "Bu bizim anne ve baba tarafindan Atalarimizin geldigi Tampere ve TURKO ! bölgesinde yaygin bir görüsme bicimidir, bizi gören düsmani korkutmak icin güc göstergesiymis." Finlandiya neresi Karadeniz neresi... Böyle bir gelenek yoksa bu görüsme bicimi nerden nasil cikti kim cikardKandaslarim Trabzonu; Rizeyi Artvini, Ispiri söyle bir gezin, gözleyin kafa tokusturarak görüsenlerin hic de az olmadigini göreceksiniz. Hepsi de capulcu ya da nursuz degil ya bu Yurtdaslarimin. Bu görüsme bicimi bence hos ancak malum partiliymis gibi taninmak istemesem de bunu yapiyorum. Ne var bunda anlayamadim? Bagislayin, ancak sapur supur diye ne bir kiz ne de bir erkek tarfindan öpülmek istemem. Karadeniz gibi Türk töresine bagli bir bölgede neden bilemiyorum su günlerde avrupali soysuzlara özenti duyan küpeli erkeklerin yogunlasmasi tartisilmiyor da sakak tokusturma gelenegi bu tartisiliyor Varsa bu gelenek yasatmak kadar yahsi ne olabilir?
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kafa tokuşturmak, zamanında işkence görerek derileri soyulduğu için soyulmuş yanak derileriyle öpüşemedikleri için kafa tokuşturan TÜRKÇÜlerin selamlaşma şeklidir. Peki şuan neden bunu mhpye hediye ediyoruz? Kafa tokuşturmak bence bize aittir.
|
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Finlandiya'daki Turku adındaki Spor Kulübü dikkatimi çekmişti.. KARAORKUN beğ bilgileriniz için teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türk Milliyetçisi
|
Alıntı:
|