Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 16.05.2008, 22:50   #16 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

atsızcıhan06 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 54
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Eski bir geleneği başkalarına bırakmak çok saçma.
atsızcıhan06 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.05.2008, 23:39   #17 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAORKUN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 204
Gözlemlerime göre bu "gelenek" Türkiye genelinde mhp.sine ,nursuzlara bagli olan kisilerin görüsme bicimi olarak ünlenmistir.

Oysa günümüzde o partili olsun ya da olmasin Karadeniz Türk`ü bu görüsme bicimini özümsemise benziyor, bu isin kökü nereye kime dayaniyor?Yalvac Muhammetin sünnetiyle hic ilgisi olmadigi kesin öyle olsa arablarda görürdük.

Ilginctir bundan bir kac ay önce Okulda Finlandiya asilli olduklarini aramizda almanca gecen konusma sirasinda ögrendigim iki ögrencinin görüsürken sakaklarini tokusturduklarini gördüm,avrupalilarin bu davranislari beni cok sasirtti tanisma hos-bes sohbet derken.

bu görüsme bicimi de neyin nesi diye sordum dediler ki

"Bu bizim anne ve baba tarafindan Atalarimizin geldigi Tampere ve TURKO ! bölgesinde yaygin bir görüsme bicimidir, bizi gören düsmani korkutmak icin güc göstergesiymis."

Finlandiya neresi Karadeniz neresi...

Böyle bir gelenek yoksa bu görüsme bicimi nerden nasil cikti kim cikardKandaslarim Trabzonu; Rizeyi Artvini, Ispiri söyle bir gezin, gözleyin kafa tokusturarak görüsenlerin hic de az olmadigini göreceksiniz.
Hepsi de capulcu ya da nursuz degil ya bu Yurtdaslarimin.

Bu görüsme bicimi bence hos ancak malum partiliymis gibi taninmak istemesem de bunu yapiyorum. Ne var bunda anlayamadim?
Bagislayin, ancak sapur supur diye ne bir kiz ne de bir erkek tarfindan öpülmek istemem.

Karadeniz gibi Türk töresine bagli bir bölgede neden bilemiyorum su günlerde avrupali soysuzlara özenti duyan küpeli erkeklerin yogunlasmasi tartisilmiyor da sakak tokusturma gelenegi bu tartisiliyor
Varsa bu gelenek yasatmak kadar yahsi ne olabilir?

TÜRK; ÖVÜN, CALIS, GÜVEN !
KARAORKUN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2008, 22:23   #18 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 2
Kafa tokuşturmak, zamanında işkence görerek derileri soyulduğu için soyulmuş yanak derileriyle öpüşemedikleri için kafa tokuşturan TÜRKÇÜlerin selamlaşma şeklidir. Peki şuan neden bunu mhpye hediye ediyoruz? Kafa tokuşturmak bence bize aittir.
TimurŞah Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2008, 23:28   #19 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Turk1905 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 30
Finlandiya'daki Turku adındaki Spor Kulübü dikkatimi çekmişti.. KARAORKUN beğ bilgileriniz için teşekkür ederim.
Turk1905 Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.08.2008, 01:34   #20 (İleti Bağlantısı)
Türk Milliyetçisi

Ötüken Delisi adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 103
Alıntı:
Toluntegin adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Kafa tokuşturmak doğada kurtların diğer kurtlarla karşılaştıklarında elektriklerini ve hislerini iletmek için alınlarını birbirine deydirmelerinden ötürü önceleri Türkçülerin kullandığı bir selamlaşmadır.
Bu sebeple diğer bilumum grupların bu selamlaşmayı yapmaları özentiliktir ancak gerçek Türkçüler için özentilik değildir.
Toluntegin doğru söylemiş.iki kurt sürüsü karşı karşıya geldikleri zaman bu kurt sürülerinin liderleri öne çıkarlar ve birbiri ile kafa tokuştururlar TÜRK MİLLETİ olarak kurdun asaleti ve özgürlüğünü nasıl beğenmişsek hatta destanlarımızda kurttan türediğimiz bile geçiyorsa kurdun kafa tokuşturmasını sevmemiz ve uygulamamız son derece normaldir.arkadaşlar ülkücüler veya başka guruplar bize ait olan hareket ve şekilleri sahipleniyorlar diye vazgeçecek değiliz bu bir saçmalıktır.aksine şapur şupur surat surata öpüşmek yanlıştır benim kanaatimce.nevruz bayramına nasıl sahip çıktılarsa ufak teferruatlarda olsa bunlarada sahip çıkarlar ki iyi bir şey olmadığı kesindir.
Ötüken Delisi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler