![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Önereceginiz Kitaplar
Esenlikler dilerim,
ben sizlerin tavsiye edebileciginiz Kitaplari siralamanizi rica edecegim.Türklük ve Türkcülük hakkinda.Almanyada dogup büyüdügüm icin,simdiden yazi ve gramer hatalarimdan ötürü özür dilerim.Kendimde bir Erzincanli Alevi Ailesinden oldugum icin,Türklük ve Alevilik baglantisini bilimsel olrak arastirmak isterim.Türkcülük hakkinda ne bilinmesi gerekiyorsa ögrenmek isterim.Ayrica gercek ve öz Türkce ögrenebilecek Kitaplar ariyorum,Sözlük veya degisik Kitaplar. Simdiden herkese tesekür ederim,saygilar sunarim.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Erdal ağabey eğer okumadıysan Atsız atanın Türk Ülküsü ve Makaleler kitabını öneririm.Birde Reha Oğuz Türkkan'ın Yükselen Milliyetçilik Türkçülüğün Yeni Esasları adlı kitabı öneririm.Karşıt ideolojiler hakkında oldukça fazla bilgi var ve Türkçülüğün yeni esaslarından bahsedilmiş.Biraz tavizkar bir kitap yalnız.kürtleri bizden biri saymış ve Anadolu medeniyetlerinin (hitit,urartu vs..) kültürünü bizim kültürümüz olarak göstermiş.Bence bunların dışında güzel ve faydalı kitap.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Otağda biraz araştırma yaptım Reha Oğuz Türkkanla ilgili.Okumaya değer biri olmadığını ve satılık olduğunu gördüm.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Şu köprüden bir göz at istersen: http://www.ideefixe.com/vitrin/arama...SelectedValue=
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Kutlu yolda bir TÜRK
|
Esenlikler;
-Nutuk (M.Kemal Atatürk) -Tüm kitapları (H.Nihal Atsız) -Türkçülüğün Manifestosu;Üç Tarz-ı Siyaset (Fuat Uçar) -Özgürlük Yolu;Nurgocay Batur'un Anılarıyla Osman Batur (Gülçin Çandaroğlu) -Dış Türkler (Fuat Uçar) T.T.K
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Esenlikler kandaşım. Atsız Ata'nın kitaplarını okumadan Türkçülüğe giriş yapılmamalıdır. Reha Oğuz'un ne mal olduğu Atsız Ata'nın Hesap Böyle Verilir adlı kitabında(kitabın sadece bir bölümü) açıkça yazmaktadır. Onu tartışmak bile yanlıştır.
Atsız Ata'dan önce kutsal kitap Nutuk okunmalıdır. Ayrıca Yusuf Akçura'nın Türkçülük adlı kitabı Türkçülüğün tarihsel gelişimini oldukça güzel anlatmış. Ziya Gökalp'ten Türkçülüğün Esasları, Zeki Velidi Togan'dan Genel Türk Tarihi okunabilir. Bunlar benim kendi çapımda tavsiye edebileceğim kitaplardır. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Okunmasında fayda olan birkaç eser...
- Atatürk ve Türk Milliyetçiliği - Prof. Dr. Hikmet Tanyu - Gagauzlar - Mustafa Argunşah / Prof. Dr. Harun Güngör - Göktürk İmparatorluğu - Rene Giraud - Hâtıralarım - Yusuf Akçura - Muasır Avrupa'da Siyasî ve İçtimaî Fikirler ve Fikrî Cereyanlar - Yusuf Akçura - Siyaset ve İktisat - Yusuf Akçura - Medenî Bilgiler ve M. Kemâl Atatürk'ün El Yazıları - Prof. Dr. A. Afet İnan - Muhteşem Savaşçı Timurlenk - Roy Stier - Anadolu İstilasına Kadar Türkler - Ord. Prof. Dr. Mehmed Fuat Köprülü |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
sana önerim:
Atatürk-Lord Kinross yabancı bir insanın gözünden bakmak gerekir Atatürk'e;)
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Dünya Düşünürlerinin Gözüyle Atatürk ve Cumhuryeti-Özer Özenkaya
Yabancıların gözünden Atatürk'e bakmak gerekse bu kitabı tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Geçenlerde elime Milliyet Dergisinin 1991 yılında verdiği Genel Dünya Tarihi adlı kitap elime geçti. Onu okumanı tavsiye ediyorum. Tüm insanlık tarihini Türkçü bir kalemden okuman dünya görüşünüzü sağlamlaştırabilir
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ TURANCI
|
Kandaşlarım ben yeni bir konu açıp otağda yer kaplamak istemedim.Benim son günlerde Şamanizme ilgim artmaya başladı ve Şamanizm ile ilgili bilmediğim şeyler olduğuna inanıyorum.Şamanizm ile ilgili bir kitap önerebilir misiniz bana.
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben de bugün N.Atsız'ın kitaplarını okumaya başladım. Bozkurtlaın Ölümü adlı kitabı okuyorum şu an. Kitap gerçekten başyapıt denilebilecek bir seviyede. Daha ilk bölümü okulda okumaya başladığım zaman bir on sayfa falan okurum öylesine dedim maç yapacaktım maçı falan unuttum kitaba devam ettim. Hem konusu tamamen insanalrı hayallere kaptıran bu bildiğimiz hayattan kopmuş sanatçıların eseleri gibi boş değil, hem de Türk bir yazara yakışır bir şekilde, Arapça kelimelerle sıf göz boyamak amacıyla kirlenmemiş, su gibi bir Türkçe ile yazılmış.Bu yüzden de kitabın bir paragrafını anlayıp ondan sonrakini tam anlayamama gibi bir durum da yok, herkes okuduklarını kelimesi kelimesine anlar. Esen kalın.
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Kitap konusu bambaşka bir şeydir. Okumak, insanın ufkunu açtığı gibi kişiliğini de geliştirir. Çok kitap okuyan biri ile kitap okumayan birisinin arasındaki farkı, on dakika sohbet ederseniz kolaylıkla anlayabilirsiniz. Zaten bugünkü gençliğin bu hâlde oluşunun ana sebebi kitap okumamaktır. Kitap okumayan ve bilgiden yoksun bir nesil, elbette faydasız ve boş işlerle uğraşacaktır.
Bu yüzden size önerim, kitap konusunda kesin sınır ve çizgiler koymayın. İlgi duyup meraklı olduğunuz her konuda okuyun. Bol bol okuyun. Emin olun okuduğunuz her kitaptan çok şey öğreneceksiniz. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sevgili Arkadaşım Türkçülük kitapla öğrenilecek birşey değildir, lakin Türkçü kendini kitapla geliştirir ve aşar. Günümüzde "popcorn" tabir edilen eğlence kitapları hariç her türlü kitabı okumalısın. Düşmanın kitabını, dostun kitabını, felsefe kitabını, tarih kitabını, romanı, gazeteyi. Okumak hayatın bir parçası gibi nefes alıp vermek gibi olmalı. Kitap tavsiyesi bence çok özel bir konuya eğildiğin zaman gerekir.
|
![]() |
| Etiketler |
| kitaplar , Önereceginiz |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|