Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 24.12.2007, 00:47   #16 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 31
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
GöktürkSelimPUSAT adlı üyeden Alıntı İletiyi göster

Şu an eğer durumu müsait olanlarımız varsa, saçlarını uzatmalıdırlar kanaatimce.

Başka harika fikirleriniz var mıdır acaba? Sırf kelime yazmak için bu kıymetli fikirlerinizi çar çur etmeyin bir kitap yazın sizden daha iyi faydalanırız kanaatindeyim.
Gürkan1979 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.12.2007, 01:04   #17 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ötükenden adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Alıntı:
Gürkan1979 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Başka harika fikirleriniz var mıdır acaba? Sırf kelime yazmak için bu kıymetli fikirlerinizi çar çur etmeyin bir kitap yazın sizden daha iyi faydalanırız kanaatindeyim.
Daha üçüncü iletin fakat hemen posta koymaya başlamışsın!Bu senin haddine düşmez!
Ötükenden Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.12.2007, 01:09   #18 (İleti Bağlantısı)

Ötükenden posta koymak çok argo bir kelime.Sizin değiminizle posta koymadım sadece insanlara tavsiyelerde bulanan bir üyeye nacizane fikirlerimi söyledim.
Alt 24.12.2007, 01:14   #19 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,346
Alıntı:
Ötükenden posta koymak çok argo bir kelime.Sizin değiminizle posta koymadım sadece ufak ufkuyla insanlara tavsiyelerde bulanan bir üyeye nacizane fikirlerimi söyledim.

O arkadaş ufaksa sen piresin demektir. Sen ona hakaret edersen biz de seni hakaret bombardımanına tutarız o zaman zoruna gitmeyecek.
Alt 24.12.2007, 01:21   #20 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alıntı:
Ötükenden posta koymak çok argo bir kelime.Sizin değiminizle posta koymadım sadece ufak ufkuyla insanlara tavsiyelerde bulanan bir üyeye nacizane fikirlerimi söyledim.
Kadaşımız fikrini söyledi hakaret ettiniz karşılığınıda aldınız bunda garipsenecek durum ne!
Alt 24.12.2007, 01:24   #21 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
Gökhan adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
O arkadaş ufaksa sen piresin demektir. Sen ona hakaret edersen biz de seni hakaret bombardımanına tutarız o zaman zoruna gitmeyecek.

Gökhan küfür içermeyen her türlü cümle zoruma gitmez.İyi dostluklar kavgaya başlarmış.
Saygılar.
Alt 24.12.2007, 01:25   #22 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
Ötükenden adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kadaşımız fikrini söyledi hakaret ettiniz karşılığınıda aldınız bunda garipsenecek durum ne!

Garipsedim demedim ki.Onuda nerden çıkarttınız?
Alt 24.12.2007, 01:30   #23 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alıntı:
Garipsedim demedim ki.Onuda nerden çıkarttınız?
Çok şaşırdınız ya ondan dedim.
Alt 24.12.2007, 01:33   #24 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
Ötükenden adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Çok şaşırdınız ya ondan dedim.

Hayır şaşırmadım sadece belli bir temele dayanmayan düşüncesini doğruymuş gibi kesin cümlelerle tavsiye etmesine içerledim.Bir kişi bir konuda bilgi sahibiyse fikir belirtmeli yok eğer bilgisi yoksa yazılanları okumalı ve bilgi sahibi olmalı diye düşünüyorum.Sadece ileti yazmak için bazı konular hakkında fikir telakki etmek yanlış diye düşünüyorum.
Alt 24.12.2007, 01:59   #25 (İleti Bağlantısı)
Urukçu Türk

Karasili Yörük adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 62
Bence uzun saç değil ama Türklerin bıyık ve sakal bırakma şekli kendimize özgüdür diye düşünüyorum. Özellikle genç Türk erkeklerinin bıyıklarını uzatıp sakallarını kazıması ancak yaşlılığa erişince çenede bir tutam sakal bırakması şekil itibariyle bize özgü bir durum olsa gerek. Daha önceden belirtildiği gibi eskiden her milletten erkeğin saçları uzunmuştu. Özellikle soğuk iklimde yaşayanlar.
Karasili Yörük Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.12.2007, 02:03   #26 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Telakki etmek saymak, öyle kabul etmek, öyle anlamak anlamlarına geliyor.Bilgiden dem vururken önce kullandığın arapça kelimenin anlamını bil.
Alt 24.12.2007, 03:33   #27 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,232
İbrahim Kafesoğlu, "Genel Türk Tarihine Giriş " adlı eserinde ; 1070’den önce Anadolu’ya akın yapan Türklerin “rüzgâr gibi atlar üstünde, kadınlarınkine benzeyen uzun saçları, mızrak ve yayları ile” düşmanları üzerinde müthiş bir etki ve korku bıraktığını Ermeni kaynaklarına dayanarak söylemektedir.

Yine Kafesoğlu’na göre; Türk ileri gelenlerinin başlarının ön kısmını tıraş ettirmeleri, saçlarını arkada üç örgü halinde bırakmaları adetti. Hükümdarlar saçlarını hiç kestirmezlerdi.
Bulgar kralı Krum Han’ın Madara’daki kaya kabartmasında ve Güney Rusya’da bulunan Türk heykellerinin büyük çoğunluğunda bu saç örgülerini bariz bir şekilde görmek mümkündür.

Çin kaynakları ise; Kök-Türk hakanlarından Tong-Yabgu’yu uzun saçları ve bu saçlarını alnından bir kuşakla bağlamasını ayrıntılı tasvir eder.

Bütün eski sanat eserleri, heykel, minyatür ve kabartmalarda görülen özellik oldukça açıktır. Tayvan Taiçing Çin Millî Saray Müzesi’nde bulunan ipek rulo resimlerinde Türk kumandanlarının uzun saçlı oldukları görülüyor.

Eski Uygur fresk ve minyatürlerinde de aynı özelliği görmek mümkündür.

Lakin ; diğer milletlerde de eski çağlarda benzer şekilde saç uzatıldığı bilinmektedir.

o nedenle bir erkeğin saçının uzun olması ; onun TÜRK olduğuna işeret etmez.

içinde bulunduğumuz modern dünyada TÜRKÇÜ ; ırkına yakışır kılık kıyafet giymeli , saç ve sakal traşına ve bakımına dikkat etmelidir.

saç ve sakal ; bir insanın dış görünüşünü en fazla etkileyen unsurlardır. o nedenle saç ve sakalın temiz ve bakımlı olması çok önemlidir.

TÜRKÇÜ ; kılık ve kıyafetine o kadar itina göstermelidir ki , uzaktan bakan birisi " İŞTE O BİR TÜRK ! " diyebilmelidir.

esasen bütün TÜRKÇÜLER ; kılık kıyafetiyle , saç sakalıyla , oturup kalkmasıyla , yürüyüşüyle , konuşmasıyla bütün topluma örnek olmak zorundadır.

modern çağa ayak uydurmak zorunda olan bir TÜRKÇÜ ; yüzyıllar öncesini örnek almamalıdır.

örnek alacağımız kişiler , yakın geçmişteki büyük TÜRKÇÜLER olmalıdır.

bunlar BAŞBUĞ ve ATSIZ ATA'dır..

gerek BAŞBUĞ'umuzun ve gerekse ATSIZ ATA'mızın uzun saçlı , sakallı , bakımsız tek bir resmi yoktur.

gerek BAŞBUĞ'umuzun ve gerekse ATSIZ ATA'mızın uzun saçlı , sakallı , bakımsız tek bir resmi yoktur.
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.12.2007, 04:17   #28 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

TÜRK kadınına gelince...

"her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus adetleri, kendine göre millî hususiyetleri vardır. hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır. çünkü böyle bir millet ne taklit ettiği milletin aynı olabilir, ne kendi milliyeti dahilinde kalabilir. bunun neticesi şüphesiz ki hüsrandır."
Atatürk`ün söylev ve demeçleri, ii. cilt, s. 151 - 153.

Atatürk Devrimleri ile birlikte, yüzyıllar boyunca ihmal edilmiş olan Türk kadınına yeni haklar tanınmış; kabul edilmiş olan yeni Medeni Kanun gereğince kadınlar da erkeklerle eşit haklara sahip olmuş, resmi görevlere atanmaları, oy vermeleri ve Millet Meclisine seçilmeleri mümkün kılınmış; tek eşlilik ilkesi ve kadınlara tanınan eşit haklar, Türk toplumuna bir canlılık kazandırmıştır.

ATATÜRK'ün kılık kıyafet devrimi ile birlikte ; kadınların giyim şeklide modernleşmiş ve çağa uygun bir hale gelmiştir.
kadınların taktığı arap çaputu olan peçe ve çarşaf , yerini modern kıyafetlere bırakmıştır.

başka bir deyişle arap paçavrası örten biri ; Atatürk'e dolayısıyla Türklüğe karşıdır ve TÜRK olması mümkün değildir.

TÜRK kadını ; ne avrupa milletlerindeki gibi mini etek giymeli , ne de arap milletleri gibi çarşaf ve peçe takmalıdır.
etek boyu diz altında olmalı , saçı açık , yüzü temiz ve bakımlı olmalıdır...ayrıca pantolonda giyebilir.

bunda da BAŞBUĞ ve ATSIZ ATA'mızın çevresinde bulunan kadınların kılık ve kıyafetleri ile saç şekilleri örnek alınmalıdır.

Alt 24.12.2007, 14:21   #29 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 2
Alıntı:
ruhadam_atsız adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
bildiğim kadarıyla bizim töremizde sakal bırakmak yok !
bıyık bırakılır saçlarda uzundur
Türkçüler sakal bırakmamalı diyenlere Ulu Türkçü Ebulfeyz'in fotoğraflarına tekrar bakmasını tavsiye ediyorum.

Bu rahmetlinin son zamanlarından...

Bu fotoğrafta Ebulfeyz'in gençlik yıllarından...
Mehrali Bey Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.12.2007, 21:57   #30 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Alıntı:
Mehrali Bey adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Türkçüler sakal bırakmamalı diyenlere Ulu Türkçü Ebulfeyz'in fotoğraflarına tekrar bakmasını tavsiye ediyorum.

Bu rahmetlinin son zamanlarından...

Bu fotoğrafta Ebulfeyz'in gençlik yıllarından...
sayın ırktaşım ;

"TÜRKÇÜ'ler kati surette sakal bırakmamalıdır " diye bir husus yoktur.

elbette sakal yakışıyorsa , arzu eden her TÜRKÇÜ sakalda bırakabilir.

lakin burada önemli olan husus ; bırakılan sakalın uzunluğu , şekli , biçimi ve temizliğidir.
sizin vermiş olduğunuz örnekteki Ebulfeyz'in sakalları ; TÜRKÇÜ için uygundur. sakalın uzunluğu , şekli , biçimi ve temiziliği uygun olduğu gibi , kılık ve kıyafette TÜRKÇÜ'ye yakışan bir kıyafettir.

TÜRKÇÜ'nün sakalı hiç bir şekilde , kati surette aşağıdaki örnekte vereceğim resimdeki gibi olamaz. olmamalıdır..

bu şekilde bir sakal bırakmak ; TÜRKÇÜ'ye kesinlikle yakışmaz.

Yanıtla

Etiketler
anlamı? , saçın , uzun

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler