![]() |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bir Türk büyüğü sakal bıraktı veya bir Türk büyüğü sakal bırakmadı diye tüm ırkımıza bir genel yargı konulamaz.
Tarihsel süreçte ve bütünsel olarak elealındığında saçda sakalda kişilerin zevk ve isteğine göre bırakılmış ancak düzenli ve temiz tutulmuştur. |
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlarım konu yeterince dağılmış sanırım...Başlığa da dikkat edilirse atalarımızın uzun saçlarının anlamını sormak için açtım bu başlığı , ama konu "günümüzde sakal,saç uzatmalı mıyız ; uzatırsak nasıl uzatmalıyız, ne kadar uzatmalıyız" a dönmüş, olay bu değil ,cevap yazacaklar bu doğrultuda yazarlarsa ne mutlu ...Saçın anlamı var mı yok mu?..Varsa budur yoksa da yoktur zaten...Ama diğer toplumlarda da eski zamanlarda çok görülen bir şeymiş bu uzun saç, e doğal olarak bizim atalarımızda da var görüşüne pek katılmıyorum... Bir nevze doğru olabilir tabi ama bence atalarımız ruha ve maneviyata önem veren insanlardı yani; bir anlamı , sembolize ettiği bir şey olmalıdır sanki. Ve o zamanki diğer tüm toplumların eserlerine bakılırsa Türk'lerin uzun saçlarından bahsediliyor... Bizdeki uzun saç basit ve sıradan bir uzatma berber tekniklerinden yoksunluktan kaynaklanan bi boşvermişlik değil gibime geliyor... Öyle olsa islamiyetin kabulüne kadar "uzun saçlı millet" olarak nam salmazdık...
Daha çok anlamı üzerinde tartışırsak sevinirim... |
|
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
eskiden yanlızca TÜRKLERİN değil ; her milletin saçı uzundu . çünkü saç kesmek bugünkü gibi kolay değildi..berber yoktu , makas yoktu. bu durumda o çağda uzun saçın anlamı ; berber olmayışı , makas olmayışıdır.. bunun başka ne anlamı olabilir ? saç saçtır...saçın anlamı olur mu? ya kelse ne olacak ? şahsen o çağlarda erkeklerde uzun saçın anlamını ben bilmiyorum. demek ki sen biliyorsun ki ; ısrarla uzun saçın bir anlam ve ehemmiyeti olduğunu vurguluyorsun. o zaman bir zahmet söylede , bizde bilelim.. uzun saçın şu esrarengiz anlam ve ehemmiyeti neymiş ? öğrenelim , bilelim. |
|
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) | |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Sizinle kelimelerin anlamlarını tartışmak için bu Otağa üye olmadım.Eğer çok Arapça kelimelerin anlamları üzerinde tartışmak istiyorsanız gelin birgün buluşalım.Ben arşivde Osmanlıca Matbu yazıları tercüme ediyorum.Sizden de yararlanmak isteriz. |
|
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Peki otağa gerçek üye oluş sebebinizi açıklar mısınız?
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Sanal ortam dışında ki toplantılara katılmak için üye oldum. Bu arada imza kısmınızda ki MİRYAKEFALON yazısı yanlıştır.Gerçek ismi MİRYOKEFALON(Yurt Tutan Savaşı-Gelendost Zaferi) dur.İsmini Isparta yakınlarında ki Eğirdir Gölü civarında ki bölgeden almıştır. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Gelelim şimdi konumuza demişsiniz ki sanal ortam dışında ki konulara katılmak için burdayım Ankara toplantımız yapıldı acaba haberiniz olmadı mı?Bence de olmamıştır yoksa kesin gelirdiniz.Hadi toplantıyı geçelim şu anda inspeakte sesli sohbet odamız var oraya bile geldiniz mi şimdiye kadar?Mümkünse şu anda oda açık gelinde kendinizi tanıtın biraz....
|
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Sizin gibi bilgili kandaşlarımızı sesli sohbet otağımıza bekleriz.
|
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) | |
|
|
Alıntı:
Sesli sohbet odası hakkında yeterinde teknolojik bilgim maalesef yok.Bu konuda sıfır seviyesinde sayılırım.Eğer gerekli açıklamayı yaparsanız boş olduğunuz bir vakitte seve seve sesli sohbete katılırım. Saygılar... |
|
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) |
|
|
|
|
|
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
O zaman buyurun sesli sohbet otağına Tarih hakkında bilgilerimizi paylaşalım.
|
|
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
http://www.atsizcilar.com/dosyalar/Inspeak.exe
Sayın kandaşım buyrun burdan inspeak programını indirin. Daha sonra programı yüklemek çok basit, herkesin yapabileceği bir şey umarım yüklersiniz. Yükledikten sonra aşağıda verdiğim linki tıklarsanız resimli anlatımımı görürsünüz. http://www.atsizcilar.com/forum/inspeak-programinda-turkcu-odamiza-girebilme-resimli-anlatim-t9508.html Umarım artık becerirsiniz bu işi.Krolar bile yapabiliyorsa siz niye yapamayasınız?
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayın Gürkan ırkdaşım;
Konu yeterince dağıldı o yüzden program hakkında yapamadığınız şeyleri özel iletiyle iletirseniz memnuniyetle cevaplarım. Esen kalın...
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) | |
|
|
Alıntı:
Esenlikler... |
|
|
|