![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bunu senin gibi özenti kozmopolitler anlamaz. Sen, kendilerine ulusalcı diyen kimliksiz, özenti ve kozmopolitlerin yanına git.
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Rap çocuğu senin ve ailenin sosyo-kültürel seviyesi ve milli bilinci ne kadarmış anlaşılıyor.
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Irktaşım, biz Türkçüler kaliteli müzik dinleriz. rap denen gürültü kirliliğinin açılımı "ritmic american poet" yani ritmik amerikan şiiri. Buna müzik bile denemez, sanatsal hiçbir tarafı yok, sadece sisteme ve düzene 100 kelimelik dağarcıklarıyla uyaklı küfürler yağdırmak üzerine kurulu bir müzik(?) Kliplerine falan dikkat et, boyunlarında sallanan 20 tane altın zincir ve altlarında son model arabalarla karıkız peşine düşmüş ezik zenciler vs. gerçekten çok itici. rock ise çoktan suyu çıkmış bir müzik türü, illa dinleyeceksen, eskileri dinle. Türkçe rock dinleyebilirsin.
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) | ||
![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Amacım zıtlaşmak ya da terbiyesizlik yapmak değil. Atsız Ata'nın bu sözlerinden haberim yoktu bu tip yabancı müzikler hakkında düşüncelerinin böyle olduğunu bilmiyordum. Artık yabancı müzik dinlemeden önce bir kere daha düşüneceğim. Saygılar
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Atsız ata şu sözüyle zaten bir Türk'ün kültürel açıdan da nasıl hareket etmesi gerektiğini belirtmiştir. "Sözün kısası: Kendimize dönelim. Ahlâk, edebiyat, musiki, giyim, zevk, yemek, eğlence, hukuk, aile, görenek, gelenek ve her şeyde millî olalım." (Bozkurt, 7. sayı, 2 Temmuz 1942)
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Son olarak, yabancı müzik dinlemeyin diyen de yok. Otağda bu konuyla ilgili olarak daha önceden yazılmış iletileri okumadan soru yöneltirseniz veya yorum yaparsanız böyle sorun çıkar.
Bakın burada ne yazıyor: Alıntı:
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
TÜRKÇÜ'nün dinlemesi gereken müzik türleri :
1) Askeri Marşlar 2) Türk Halk Müziği 3) Türk Sanat Müziğidir. Ancak ; Türk sanat Müziğinin arap ve fars etkisinde OLMAYAN , sözleri TÜRKÇE olan şekilleri dinlenmelidir. Ben şahsen ; evde , arabada , iş yerimde sadece marş dinlerim. |
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Rap dediğiniz ne idüğü belirisiz, hiçbir sanatsal değeri olmayan, küfür ve hakaretten başka bir içeriği olmayan safsata.En güzel rap şarkısı diye nitelenen şarkı bile en fazla 2 ay sonra unutulup gidiyor.Rap dinlenecek bir müzik türü değil heleki Türkçü bir insana yakışmaz.Boşuna savunmayınız.
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir
|
Türkçe düşün Türkçe yaşa Türkçe sev umudun Türkçe oldun.
Türkçecilik Türkçülüğün önemli kaidelerinden biridir.Bu kaide müzikte yazı da hayatın her alanında geçerlidir. Menşei Türk olmayan her kültürel kaynağa karşıyız. Türkçü demek Türk olan herşeye karşı birebir Türk demektir. |
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Anda, gerekli olanı yazmışsın aynen katılıyorum... çepni |
|
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Türk Halk Müziğinden başka tür de olan müzik kesinlikle dinlemiyorum !
Rap,pop, benzeri türde yabanci müzik bizi ancak kültürümüzden Türk Töre'lerimizden uzaklaştırır batılaştırır. pop rap rock dinleyen insanlara tiksinerek bakiyorum Türk'lükten cikmislar. Kültürlerini unutmaya yüz tutmuşlardır... Türk Adam Türk Müzigi Dinler ! Kültürüne Sahip Çık !
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
önemli olan biçim değil içeriktir.bırakın insanlar ne dinlemek isterlerse dinlesinler.yeter ki her seferinde TÜRK'Ü hatırlasınlar.
|
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
TSM ve Türk arabeskçiler dışında kimseyi dinlemem zaten bişeye benzemiyor bu rep midir nedir:)
|
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
pop , rap , caz...
bunlar nedir yahu ? bir TÜRKÇÜ ; bunları dinler mi ? TÜRKÇÜ'nün dinlemesi gereken müzik türleri : 1) Askeri Marşlar 2) Türk Halk Müziği 3) Türk Sanat Müziğidir. yabancı kaynaklı ve yabancı özentili hiç bir müzik ; TÜRKÇÜ'nün müziği olamaz , olmamalıdır.... ..esasen , buna ihtiyaçta yoktur. |
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
OTAĞA SELAM VE BİR ÇİFT SÖZ
Irktaşlarim!hepinize Selam Ederim Ben Erdal Siteye Yeni üye Oldum Bu Cevabi Bu Saate Kadar Yazmak Için De Epey Düşündüm Doğrusu.
öncelikle Rak Dediğimiz Sanat Türü Turanci Olduğu Bilinen Bariş Mançonun Müziğidir Bizim Görevimiz Sanatta Da Cihan Hakimiyetine Koşmaktir Mesela Bir Altay Türk'üsünü Tabii Ki En Güzel Cazbanta Tercih Etmem.ancak Buradan Bu Forumun Gediklilerine Ve Bilcümle üyelerine Sorarim Taylan Ayik Türkçe Gerçek Metal Müzik Yapiyor Ve Hayat Görüşü Atsiz Türkçülüğüdür.yeni çikacak Albümünde Komando Adli Bir şarki Var Sözlerinin Bir Kismini Vereceğim: "her Türk'ün Gönlünde Bir Işik Yanar/mustafa Kemal'in Izinde Koşar Komando/50.000 Yillik Mazisiyle Yaşar/hakimiyet Için Canindan Geçer Komando" Yeni Hedeflerinden Biri De Malumunuz üzre çok Sevilen Bir Atsiz şiiri Olan Topal Asker'i Kendi Yorumuyla Ezgilendirmektir. şimdi En Başta Bir Bilgi Vermiştim Türkler Her Yönde Olduğu Gibi Sanatta Da Cihangir Olmalidir.demişler Ki;ulu Atatürk'te Bati Sanatlarini Desteklemiştir.yine Demişler Ki;ulu Ata Bunu Sanattaki Arap Baskisini Parçalamak Için Yapmiştir. Işte Bu Yanit Her şeyi Açiklar.şöyle Ki Ata'mizin O Gün Yaptiğini Biz Bu Günde Yapmaliyiz Dinlenmeyen Kimse Dinlemez Ata'miz Bati Sanatini Dinletip Türk'ü Bilgilendirmiştir;bak Dünya'da Bu Sanat Var Diye... Sonra Da Türk Beşleri'ni Yurt Dişina Göndererek Türk'e Orayi Tanima,oraya Türk'ü Tanitma şansini Yakalamiştir.yüce Deha Bunu Neden Yapmiştir? Yüzlerce Yildir Yok Olmaya Yüz Tutan Türk Sanatini Yaşatmak Için.nihayetinde O Türk Beşleri Türk Tarihinin Sanatsal Yönünü Ortaya Dökmüş Bati'ya Ve Tüm Acuna Sergilemiştir.bu Verilenden Hareketle Bizim De Bati Müziğini -benimsemek Aşağiliğina Kapilmadan-bilmemiz,onlara Bir Yandan Onlarin Sahasinda Kendi Kurallarimizla Cevap Verip Beri Yandan Kendi Müziğimizi De Bu Başarilardan Oluşan Sicilimizi Kullanarak Yansitmamiz Tanitmamiz Lazimdir Ki Acun'un Sanat Yönelimlerini Elimize Alalim. Amerika Bunu Yapmiştir Yüz Yil Uyguladiği Sanatini Acun'a Yayma Politikasi Meyvelerini Elvis'le Vermeye Başlamiş Ve Nihayetinde Bu Gün Ritimli Küfür Müziği? "rap" Gibi Saçmaliklarini Bile Rahatça Pazarlayabilmektedir. Sözün özü Zevk Almak Için Değil Yok Edip Sahayi Ele Geçirebilmek Için Yabanci Sanati Bilmek Ve Bunu Kendi ülkümüzü Gerçekleştirmenin Bir Adimi Olan Sanat Turani Yolunda Kullanmak Gerekir Not:ilk Günümden Sözlerimi Sizlerle Ayni Irktan Olduğumdan Sebep Sakinmadan Söyledim Sizin De Bana Yanitlarinizi Yorumlarinizi Yergilerinizi Bekliyorum Tanri Dağ'in Işiği üzerinizde Olsun |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ? , bir , dinlemesinde , mıdır , rap , rock , sakınca , tÜrkÇÜnÜn , var , veya |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|