![]() |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yukarıdaki yazının tamamını büyük harflerle yazdım ancak sayfaya böyle yüklendi.Bundan sebep imlası hatalı gözüküyor.
|
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bu yüzden Müslüman mahallesinde salyangoz satmayıp, kendi bozulmuş özenti müzik anlayışını doğruymuş gibi bize dayatmaya kalkmasan iyi edersin. Bu da Atsız Ata'nın görüşü: "Milliyetçi dergiler ortalığı kapladıktan sonra, o paçavra gibi komünist şiirleri (!) ortalıkta azaldı. Bir de şu caz denilen zenci musikisi, balo denilen Avrupa rezaleti, bar denilen Amerikan kepazeliği kalksa, hele şu tercüme kanunlar yerine millî örf ve ahlâkımızdan alınmış yasalar yapılsa, yâni tam manasıyla millî olsak ne olur biliyor musunuz? Yine dünyanın birinci milleti oluruz." (Türk Ülküsü/Bozkurt, 7. sayı, 2 Temmuz 1942)
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Atsız ata şu sözüyle zaten bir Türk'ün kültürel açıdan da nasıl hareket etmesi gerektiğini belirtmiştir. "Sözün kısası: Kendimize dönelim. Ahlâk, edebiyat, musiki, giyim, zevk, yemek, eğlence, hukuk, aile, görenek, gelenek ve her şeyde millî olalım." (Bozkurt, 7. sayı, 2 Temmuz 1942) |
|
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ESENLİKLER
Irktaşlarım ;
Önce birlik içinde olalım ki gücümüzü gösterelim dedik karındaşça fikir beyan ettik ama görüyorum ki siz de Atsız Ata'mda olan saygıcılığın bin de biri bile maalesef yok Ben dostane kelimelerle bir fikir geliştirdim.Ancak siz buraya bir köşebaşı kurma sevdasındasınız.Türkçülük önce bir güç olmayı çağırır.Ne demiş atan; Yüz de yüz TÜRK olduğun gün cihan senindir.Sizin istediğiniz: 1-İstenenden ötesini bilmeyen bir Türk Irkı mensubu gençlik 2-Düşünmeden konuşan(ezber konuşan)bir Türk profili 3-Başbuğlar,şadlar dururken bir kaç elebaşına itaat edecek grup üyeleri bulmak. Türk Irkı bu sert yüzlü oyunlara gelmez! Gerçek Türk önce soru soran sonra düşünen,çözüm üretendir.Tabii olarak tüm bunları yapmasından öte birincil sorumluluğu Türk Irkı'nı ileri götürecek Başbuğların önderliğinde Irkına hizmettir.Size bu yolda diyeceğim son söz yapacaklarınızı akılcı yapmanızdır.Türk Irkı mensupları uğrunda ölecekleri siyasi hareketler ararken siz burda insanları kendinizden ve dolaylı olarak Turancılık-Türkçülükten soğutuyorsunuz. Gene de Tanrı Dağ'ın ışığı üzerinizde olsun Not:Ben de Fatihkent'te yaşaya bir Türkçü olarak sizin sanal oluşumunuz dışına çıkmayı göze alarak yazdım bu yazıları.Amaç sizlere gerçeği göstermekti.Ne yaparsın ki bir paragrafta 6 imla hatası yapan birisinin Türk adına ahkam kesmesi gerçek bir Türkün gururuna dokunuyor... |
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Sen Batı kültür emperyalizmi etkisinde kalmışsın. Senin gibilerin Türkçülükten ve Turancılıktan soğumaları iyidir. Çünkü senin gibiler bu kutsal ideolojinin yanlış tanınmasına neden olurlar.
|
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Rock Metal ve rap tarzı müzikler müzikten çok kültürdür. Temsil ettikleri kültür amerikan gençlik kültürüdür bu tür müzikleri dinleyen gençler bir süre sonra amerikan gençlik kültürüne özenir. Ve gençler arasında bu tür müzikler yayıldığı taktirde taklitçi bir gençlik türemeye başlar.
|
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Bir konu hakkında analiz yapmak için önce o konuyu iyi bilmek gerekir. Önce konuya şöyle bir bakalım
Rap müzik, Amerikan kültürünün bir ürünüdür. Amerika'da yaşayan insanlar Avrupa'nın dört bir yanından Amerika'ya iş-yemek-para umuduyla göç eden dilenci, hırsız, katil, tecavüzcü, vb. insanların kurduğu bir devlettir. Rap, Okuma yazma bilmeyen zenci gençlerin çöp kutularıyla ritim tutarak söyledikleri kafiyeli sözdür, müzik değildir. Müzik, sanatsal değer taşır. Rap, müzikten çok sözlü kavgadır. Rap Savaşları'na bakarsanız bunu açıkça görürsünüz. Bileğine güvenmeyen, atasıyla övünmeyen insanların ürünüdür. Küfürlü konuşan, uyuşturucu, sigara kullanan, hiçbir amaçları olmadan silahlanmış bir gurup zenci gencin ürünüdür. Türkçe rap her ne kadar (Ceza'nın Vatan veya İstanbul adlı rap şarkısında olduğu gibi) Türk kültürüne uydurulmak istendiyse de bence bir başarıya ulaşamadı. Ancak, bu konuda bir ek yapmak istiyorum, Otağ yöneticileri, her ne kadar aksi düşünceleri yasaklama yetkisine sahip olsa da, bana göre bu tip konulardaki fikirleri karşı fikirlerle çürütmeli ve Otağ'dakilerin doğru yolu bulmasına yardımcı olmalıdır. Bazı kişilerin saatlerce konuşmadan bile hiçbir şey anlamadığı görüldüğünde üyelik iptali veya yasaklama son çare olabilir. Tekrar konuya dönmek gerekirse, bir Otağ yöneticisininde dediği gibi yabancı müzik dinlemek suç değil, tercihtir. Tercihi Marşlardan yana kullanmak en akıllısıdır, ancak aksi, düşmanı tanımak veya farklı düşüncelerle de karşılaşmak ya da farklı bir ezgi duymak açısından kabul edilebilirdir. Örneğin Anadolu Rock olarak anılan müzik türünden "Murat Kekilli"yi dinlerim, tam bir Türk ezgisi olduğu belki de söylenemez, ancak bu kişilik değildir. Ancak Amerikan Rap'i veya Rock'u yaşam tarzı haline getiren bir Türk, bence Türklüğünü yitirir. Atsız Ata'nın bir sözüyle bitireyim: "Milli benliğimize inanalım. Milletimize tapalım." |
|
|
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
bence isteyen istediği müziği dinlemeli. ama tabii burda kürdün, arabın vahşi müziğinden, arabeskten vs. den bahsetmiyoruz. sanat niteliği taşıyan her müzik dinlenebilir. velev ki kaliteli olsun. Ben uzun zaman müzik yaptım, gruplarımız vardı. Yabancı şarkılarda söyledik... Eğer ki insanların müzik zevkine karışıp ''yabancı dinleme, Türkçe dinle'' gibi şeyler söylersek yobazlık yapmış oluruz diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sayın soydaşlarım.
bazılarınız seviyor bazılarınız karşı çıkıyor.rap beni ilgilendirmez ama ben bir gitaristim bir rock grubum var.gruptaki elemanların hepsi milli şuuru edinmiş kişilerdir ve bestelerimiz bu konudadır.ben Türk müziğini de çok severim hatta kendi müzik aletimle de çalarım fakat yapmış olduğum müzik yüzünden böyle aşağılanmama üzülüyorum.ben Türklük için onca emekler harcamama,davamı müziğimle yansımama karşı böyle tepkiler aldığım için çok kırılıyorum.grubum hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum Grubumun adı : Kut şarkılarımız: 1.Deli Dumrul 2.Orta Asya'dan Anadolu'nun Batısına... 3.Demirci 4.Alp Er Tunga Sagusu (rock uyarlaması) 5.Onlar Ölürken 6.Yurt 7.Kan Ağlayan Balkanlar Soydaşlarım,yaptığım müziği kınayabilirsiniz,bu müziği yapıyorum diye beni eleştirebilirsiniz ama asla benliğimi yargılayamazsınız,bilinçsizlikle suçlayamazsınız çünkü asimile etmeye çalıştıkları için birçoğunuzun görmediği zulümleri gördüm,birçoğunuzun yaşamadığı baskıları yaşadım... Hepinize saygılar |
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bırakın özentiyi. Sende o zaman benliğinle uygun müzikle uğraş.
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bu asil Türk kanını taşıdığımız için birçok Atalarım,akrabalarım katledildi.yapılan bütün pisliklere rağmen her koşulda ceddimizce Türk'üz diye haykırdık,asla kimliğimizi onların pis ellerine bırakmadık.Uzun zaman çok büyük zorluklar gördük sonra Türkiye'ye göç ettik.Geldiğimizde herşeyimizi soysuzların eline bırakmıştık.Bir ülke benim Türklüğüme laf edemedi fakat şimdi sadece Türk müziğinin yanında başka bir müzikten hoşlanıyorum diye benliğim yargılanıyor.Sanki bu asil kanı taşımıyormuşum gibi tepki görüyorum.O kadar büyük olaylarda Türklüğüme hiçbir zarar gelmedi,fakat basit bir müzik yüzünden Türklüğüm zarar görmüş gibi muamele görüyorum.
Amacım o müziği savunmak değil sadece dinliyorum diye düşürüldüğüm durumdan olan üzüntümü bildirmek istedim.Bir saygısızlığım olduysa herkesten özür dilerim. |
|
|
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
18 yaşındaymışsın. Nerede baskı ve zulüm gördün? Bulgaristan diyeceksen, sen daha bebekken o işler bitti. Doğu Türkistan'dan da gelmiş olamayacağına göre, geç bu hikayeleri. Aklınsıra ilgi çekmeye mi çalışıyorsun? Yaptığın vıcık vıcık ajitasyon insanı sadece sinirlendiriyor.
|
|
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Demirci,
Kendi kendine çelişkiye düşmüşsün. Türk olarak haykırdık diyorsun müziğinle de niye haykır mıyorsun? Bugün bir rock, rap müzik dinlemek Amerikan'ı sevindirdiği gibi arabesk müzikte dinlemek arabı sevindirir. Biz Türkçüler milli olmalıyız; özümüzü bilmeliyiz. Emperyalistin, arkandan vuranın müziğini dinlemek bize birşey kazandırmaz kaybettirir. Ecdadının çektiği sıkıntıları yazmışsın ama bu düşüncenle onlara layık olabiliyor musun? Bence sen bir daha düşün. Asıl özür dilemen gereken ecdadın.
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sayın babakurt.evet Bulgaristandan geldim ve 18 yaşındayım.Fakat yanılıyorsun görünürde o işler bitti gerçekte değil.Bulgaristan'da ataka diye bir siyasi parti var aklı sıra kendi ırklarını savunuyorlar.merkezde sorun çıkarmıyorlar ama kırsal bölgede,medyaya yansımayan olayları görseydin duysaydın böyle konuşmazdın.Bulgaristan'a gittiğimde ne kadar kavgalarım oldu bilemezsin.Kuzenim yanımda bıçaklandı.Akrabam bi bulgarı gebertti diye 20 yıl hapis cezası aldı.daha çok olaylarım var yalnız burada onları anlatmam konuya uymaz istersen uygun bi şekilde bahsedebilirim.Ayrıca sözlerimde sadece kendimden bahsetmiyorum Atalarımdan akrabalarımdan da söz ediyorum sen olayları uzaktan görüyorsun ama ben her gittiğimde bizzat yaşıyorum.Emin olmadığın konularda karalamanı istemem soydaşım.
|
|
|
|
|
|
#45 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Demirci,
Günümüzde Irak gibi zayıf ülkeler top-tüfekle, daha güçlü ülkeler ise kültür emperyalizmiyle fethediliyor. Amerika buraya dilini ve müziğini sokar, sonra zaman içerisinde "v" harfi yerine "w" harfi kullanmayı marifet sayan, birbirine "hello", "bye", vs. gibi ingilizce kelimelerle hitap eden, rock ve metal dinleyen, kılığı kıyafeti amerikan bebelerine benzeyen özenti bir gençlik yetişir ve bunlar günü geldiğinde hiç farkına bile varmadan amerikan çıkarlarına hizmet etmeye başlarlar. Defol git başka yerde amerikan müziğinin reklâmını yap... Üyeliğin iptal edilmiştir. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ? , bir , dinlemesinde , mıdır , rap , rock , sakınca , tÜrkÇÜnÜn , var , veya |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|