Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 13.09.2007, 15:32   #16 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 5
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Cevap: ATSIZ ATAMIZ HAKKINDA BİR SORU IRKDAŞLARIM

Alıntı:
Gökhan adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
O senin dediğin Allah Arapların islamiyetten önceki en değerli putunun adıydı. Tanrı sıfat değil, özel addır. Önce sıfatın anlamını öğren ondan sonra yaz. Tanrı uludur, allah ise eski bir arap putunun adıdır. Bunu ben söylemiyorum üniversite ders kitaplarında yazıyor.
YANLIŞ BİR BİLGİ VERDİN.... ALLAH: EL-İLAH
YANİ THE GOD GİBİ THE NASIL İNGİLİZCEDE ÖZEL TEKİL BİR ANLAM YÜKLER araplarda da bu durum aynısı onlara göre el-ilah yani (o allah)anlamına gelir zaten allah kelimesi onlara göre bir sıfat değil bir tekil isimdir.
isime sıfat gelebilir ancak rahman-allah kadir-allah.... falan filan biliyorsunuz işte
ULU HAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.09.2007, 15:36   #17 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tolunay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 260

Gökhan abi, yanlış anlama beni, kotu bir amaçla sormuyorum, sadece merak ettim... Allah, arapların putlarının adıydı diyorsunuz ya, ailem beni cok daha küçükken arapça Kuran kursuna yollamıştı,biliyorum arapça okumayı ne yazık ki...(beynimde boşuna yer kaplıyor) Arapça okundugunda hep Tanrı yerine Allah, Rab gibi kelimeler kullanılıyor, bunun sebebi ne peki?
Tolunay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.09.2007, 15:38   #18 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 53

Çünkü Tanrı Türkçe bir kelime,allah arapça.
tugtekinalp Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.09.2007, 15:45   #19 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 5

Alıntı:
Tolunay adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Gökhan abi, yanlış anlama beni, kotu bir amaçla sormuyorum, sadece merak ettim... Allah, arapların putlarının adıydı diyorsunuz ya, ailem beni cok daha küçükken arapça Kuran kursuna yollamıştı,biliyorum arapça okumayı ne yazık ki...(beynimde boşuna yer kaplıyor) Arapça okundugunda hep Tanrı yerine Allah, Rab gibi kelimeler kullanılıyor, bunun sebebi ne peki?
belirtilenin tek olduğunu anlatmak için.....
ULU HAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.09.2007, 15:57   #20 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

Atsızcı_16 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 368

Tolunay kardeşim yukarı da da belirtmişler;

Tanrı Türkçe,Allah ve Rab da Arapça işte....

Bundan kaynaklanıyor...

Bu arada Arapça bildiğin için pişman mısın?
Atsızcı_16 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.09.2007, 16:08   #21 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,346

Alıntı:
ULU HAN adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
YANİ THE GOD GİBİ THE NASIL İNGİLİZCEDE ÖZEL TEKİL BİR ANLAM YÜKLER araplarda da bu durum aynısı onlara göre el-ilah yani (o allah)anlamına gelir zaten allah kelimesi onlara göre bir sıfat değil bir tekil isimdir.
isime sıfat gelebilir ancak rahman-allah kadir-allah.... falan filan biliyorsunuz işte
Yanlış bilgi değil senin zoruna giden cevap verdim. Allah kelimesinin kök analizini yapmadım ama senin İslamiyetin kurucusu dünyada yokken varolan babası Abdullah'ın adının allahın kulu anlamına geldiğinden haberin var mı? Demekki "allah" adı islamiyetten önce de varmış. Arap putları allah, rab, vs. diye ve diğerr 99 put adıyla birlikte esma-ül hüsnayı oluşturmuşlardır.
Alt 13.09.2007, 16:16   #22 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 534

Alıntı:
ULU HAN adlı üyeden Alıntı İletiyi göster

Araplar İslamiyet öncesi dönemde Kabe'deki 360 tane put arasından en yükseği, en güçlüsü olarak ay tanrısını görüyor ve buna Al-ilah (en güçlü ilah) diyor, ellerini iki yana açarak ona dua ediyorlardı.

Arapçada "ilah" olan tanrı kelimesi İslamiyetle beraber "Allah" a dönüştürüldü.Ay tanrısı Al-ilah erkek kabul ediliyordu ve dişi güneş tanrıçası ile evliydi. Üç kızı vardı. Bunların adları Al-lat, Al-Uzzat ve Al-Menat idi:

Yukarıdaki resim de, İslam öncesi arap inanışlarını çok güzel özetliyor. Solda Allahın kızları Lat, Uzza ve Menat, sağdaki erkek figürü ise Allahı simgeliyor. Muhammed, şeytan ayetleri diye bilinen olayda önce bu Lat, Uzza, Menat adlı tanrıçaları gaf yaparak övmüş ancak daha sonra pişman olmuş ve o sözleri kendisine şeytanın söylettiğini ileri sürmüştü.

Çeşitli Arap kabileleri aslında bu ay tanrısına değişik adlar veriyordu bunlardan bazıları Sin, Hubal ve Kureyşte Al-ilah. Dilbilimciler "Allah" kelimesinin "Al-ilah" tan türediğini söylerler.

Muhammedin babasının adı Abdullah, arapçada "Allahın kulu" anlamına geliyordu ( abd= kul, ullah=allah) Muhammed, Kabedeki 360 puttan en güçlüsü kabul edilen ay tanrısının ismini alıp tek olduğunu söylüyordu. "Al-ilah tan başka ilah yoktur" Muhammed böylece Al-İlah' ı tek tanrı olarak ilan etti ve diğer putlara tapınmayı yasakladı.
YALINSAK Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.09.2007, 16:21   #23 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Mengü adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 157

Sayın yobazlar bizlerle sakın aşık atmaya kalkmayınız. Çünkü bugün karşımıza din alimi gelse madara olur. Din konusunu açarsanız işte bu şekilde yanıt alırsınız. Arzu ederseniz daha devam edin.
Mengü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.09.2007, 16:21   #24 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tolunay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 260

Alıntı:
Atsızcı_16 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Tolunay kardeşim yukarı da da belirtmişler;

Tanrı Türkçe,Allah ve Rab da Arapça işte....

Bundan kaynaklanıyor...

Bu arada Arapça bildiğin için pişman mısın?
Aslıcım anlatmaya calıştıgım şey yani şu, madem ki putun adı, neden başka kelime degil de Allah diye geciyor Kuranda Tanrı kelimesi... Tabi ki de pişmanım ayrıca ama o zamanlar cok küçüktüm, ogrendik işte bir kere ne yazık ki...
Tolunay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.09.2007, 16:43   #25 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Buğra Kun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 202

Alıntı:
YALINSAK adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ay tanrısı Al-ilah erkek kabul ediliyordu ve dişi güneş tanrıçası ile evliydi. Üç kızı vardı. Bunların adları Al-lat, Al-Uzzat ve Al-Menat idi: Muhammed, şeytan ayetleri diye bilinen olayda önce bu Lat, Uzza, Menat adlı tanrıçaları gaf yaparak övmüş ancak daha sonra pişman olmuş ve o sözleri kendisine şeytanın öylettiğini ileri sürmüştü.

Muhammedin babasının adı Abdullah, arapçada "Allahın kulu" anlamına geliyordu ( abd= kul, ullah=allah)
Muhammed, Kabedeki 360 puttan en güçlüsü kabul edilen ay tanrısının ismini alıp tek olduğunu söylüyordu. "Al-ilah tan başka ilah yoktur" Muhammed böylece Al-İlah' ı tek tanrı olarak ilan etti ve diğer putlara tapınmayı yasakladı.
Muhammed´in Lat, Uzza ve Menat adli tanricalari ovmesi gayet dogaldir. Babasi Abdullah (Allah´in kulu) adini tasirken, annesinin babasi, yani dedesi ise Abduluzza (Uzza´nin kulu) adini tasimaktadir.

Bunun disinda, Abdulmenat (Menat´in kulu) adi da Muhammed´den once bir hayli kullanilmaktaydi, ancak gunumuzde, bu Abduluzza (Uzza´nin kulu) ve Abdulmenat (Menat´in kulu) gibi adlar cok nadir kullanilmakla beraber yerlerini Abdullah´a (Allah´in kulu) birakmislardir.

Tipki, Tanri´nin yerini Allah´a biraktigi gibi....
Alt 13.09.2007, 19:53   #26 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

TUVA HAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 423

Alıntı:
Tolunay adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Aslıcım anlatmaya calıştıgım şey yani şu, madem ki putun adı, neden başka kelime degil de Allah diye geciyor Kuranda Tanrı kelimesi... Tabi ki de pişmanım ayrıca ama o zamanlar cok küçüktüm, ogrendik işte bir kere ne yazık ki...
Anlaşılmayacak bir şey yok. Allah diye en büyük putlarına verilen isim, islam sonrasıda aynen aynı isimle kalmıştır. Yanlızca put olarak gösterilmemiş herhangi bir şekle büründürülmemiştir. Bu da musevilikten örnek alınan bir şeydir. Çünkü museviliktede inanılan şey, şekile büründürülmemiştir. Aslında var olan arap dini, biraz deformasyona uğramıştır.
Alt 13.09.2007, 20:16   #27 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 312

ÜLKÜCÜ ÇAPULCUSU İLK BAŞTA HEMEN BELLİ ETTİRİYOR KENDİNİ BUNDAN ŞÜPHE DUYARIM
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK KURT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.09.2007, 20:42   #28 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 58

Atsiz Ata'nin öyle allah dedigi mümkün degildir. kendisi Samanist idi. o bakimdan hic bir zaman allah demedi.

araplara gelince su sözüm var.. Türkce arapcadan daha önemli daha kutsal bir dildir, Türkler olmasaydi araplar hic dünyada olmazdi. araplardan önce biz Tanri dedik yani ilk biz Tanri'nin var oldugunu bildik. yanlismiyim?

Yasasin Türk Irki, Yasasin Türkcemiz, Tanri Türkü Korusun. Yüceltmesine gerek yok Türk zaten yücedir..
Tahtaci_Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.12.2007, 01:27   #29 (İleti Bağlantısı)
SAT
Çaşıt Olduğu İçin Atılmıştır

İletiler: 23
Islam hakkinda bir soru

Islam hakkinda soru sorulacak yerin burasi olmadigini gayet iyi biliyorum.

Fakat sorum biraz elestiri iceriyor. Sorumu musluman olan Turkculere yada Islam hakkinda genis bilgiye sahip arkadaslara sormak istiyorum.

Hazreti Muhammet'in babasinin ismi Abdullah idi.

Abdullah Arapca "Allah'in kulu" demek.

Hz Muhammet'ten once Islamiyet'in olmadigini hepimiz biliyoruz.

Sorum ise su,

Hazreti Muhammet'in dedesi ogluna, yani Hz. Muhammet'in babasina daha ortada Islam yok iken nasil olmusta "Allah'in kulu" anlamina gelen Abdullah ismini vermistir?
SAT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.12.2007, 01:29   #30 (İleti Bağlantısı)
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir

İletiler: 788
Camii mi tekkemi burası.Yeri değilse neden yazıyorsun
ALTAR Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
atamiz , atsiz , bİr , hakkinda , irkdaŞlarim , soru

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler