Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 27.12.2007, 01:34   #31 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Temir Tav adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 353
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Allah adı İslam öncesindeki PUTlardan birinin adıydı. O da "Al-ilah"tan gelir.
Yorum yapmadan yalnızca bu bilgiyi veriyorum.
Temir Tav Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.12.2007, 01:34   #32 (İleti Bağlantısı)
SAT
Çaşıt olduğu için atılmıştır

İletiler: 23
Bir Turkcu cok okumali, her konuda o konunun uzmanindan daha bilgi sahibi olmali diyen bizler degilmiyiz?

Bu soruyu camide sorsam linc ederler adami. Bende sorumu dunyaya at gozlukleriyle bakmayan Turkcu kardeslerime sormak istedim..

Yanlis ettiysem ozur dilerim.
SAT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.12.2007, 02:16   #33 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 580
Evet, Temir Tav kandaşımın söylediği doğrudur.Allah -> Al İlah (ya da El İlah) tan türemiştir.Kabe'deki putlardan erkek olanın adıdır.

Arapçada "ilah" olan tanrı kelimesi İslamiyetle beraber "Allah" a dönüştürüldü.Ay tanrısı Al-ilah erkek kabul ediliyordu ve dişi güneş tanrıçası ile evliydi. Üç kızı vardı. Bunların adları Al-lat, Al-Uzzat ve Al-Menat idi:

Ayrıca , Allah ya da El İlah ,İbranice Elohim'den gelir köken olarak.

Buradan ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir.
Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.12.2007, 02:17   #34 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 29
Bence de mantıklı bir soru, camide sorulsa dediği gibi linç ederler adamı.
Akıllıca bir soru, bir ırkdaşım da cevabını vermiş doğrumu bilmiyorum ama soru olarak ilginç bir tespit gerçekten de.

Düzeltme: Konuyu okurken Tarkan'ın iletisi yoktu iletimi okumadan yollamıştım.
Kızıltuğ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.12.2007, 02:17   #35 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 209
Bence bir islami siteye sorsaydın.
Kubilay Kagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.12.2007, 02:23   #36 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 580
Alıntı:
Kubilay Kagan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bence bir islami siteye sorsaydın.
Bilgiyi bizden alması daha doğru.Onlar saptıracaklardır.
Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.12.2007, 02:26   #37 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Allah kelimesi Ibranice ve Aramaik (Ĕlāhā )dilinde de kullanılıyordu. Islam, Hristiyanlık ve Musevilikten önce Hz Ibrahim gelmişti ve Allah kelimesi Ibrahim burda ortaya çıkmıştır
Alt 27.12.2007, 02:27   #38 (İleti Bağlantısı)
SAT

Islami bir siteye sormakla elime gercekci bir cevap gecmeyecegini bilmedigim icin buraya sormak istedim.

Oraya sorsam hayalperest " Elbette ki hazreti Muhammet'in dedesi torunun peygamber olacagindan haberi vardi, vahi gelmisti, o yuzden ogluna abdullah ismini vermistir" gibi sacma sapan cevaplar alacagimi bildigim icin size sordum.

Allah isminin kabe'de ki putlardan birisinin ismi oldugunu duymustum.
Alt 27.12.2007, 02:28   #39 (İleti Bağlantısı)
SAT

Alıntı:
Tarkan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bilgiyi bizden alması daha doğru.Onlar saptıracaklardır.

Tam uzerine bastin kardes..
Alt 27.12.2007, 02:29   #40 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
SAT adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Islami bir siteye sormakla elime gercekci bir cevap gecmeyecegini bilmedigim icin buraya sormak istedim.

Oraya sorsam hayalperest " Elbette ki hazreti Muhammet'in dedesi torunun peygamber olacagindan haberi vardi, vahi gelmisti, o yuzden ogluna abdullah ismini vermistir" gibi sacma sapan cevaplar alacagimi bildigim icin size sordum.

Allah isminin kabe'de ki putlardan birisinin ismi oldugunu duymustum.
Allah kelimesini etimolojik olarak ben de araştırdım. Islami olmayan, Ingilizce wikipedia'dan yararlandım. Herşeyin bilimsel olarak cevabını öğrenmek daha iyi tabiki.
Alt 27.12.2007, 02:35   #41 (İleti Bağlantısı)
SAT

Bu baslik Islam diye adlandirilan dunyayi araplastirma planlarinin curutuldugu bir baslik olarak kalabilir mi?

Tabi sirf islam degil, hristiyanlik, musevilik ve butun bu israiloglu uydurmalarinin gercek yuzlerini ortaya cikardigimiz konularin konusuldugu bir baslik olursa guzel bilgi kaynagi olur kanaatindeyim.
Alt 27.12.2007, 23:29   #42 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 522
Alıntı:
SAT adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu baslik Islam diye adlandirilan dunyayi araplastirma planlarinin curutuldugu bir baslik olarak kalabilir mi?

Tabi sirf islam degil, hristiyanlik, musevilik ve butun bu israiloglu uydurmalarinin gercek yuzlerini ortaya cikardigimiz konularin konusuldugu bir baslik olursa guzel bilgi kaynagi olur kanaatindeyim.

İçini ferah tut. Bu başlığa zaten kimse dokunamaz. Ama cevap yazılmayıp, yeni konular açıldığından otomatikman arka sayfalara kayacaktır.
YALINSAK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 28.12.2007, 01:32   #43 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

8altı9 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 10
Alıntı:
YALINSAK adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
İçini ferah tut. Bu başlığa zaten kimse dokunamaz. Ama cevap yazılmayıp, yeni konular açıldığından otomatikman arka sayfalara kayacaktır.
İbret-i Âlem için hepinizin yandım diyene kadar sıcak suda dondum diyene kadar soğuk bekletilip raks ettirilmeli ki şu soruları sormaktan vazgeçesiniz.

1.İslam’ın simgesi neden üç hilaldir? Neden motif olarak ay baz alınmıştır.
(Al-lat, Al-Uzzat ve Al-Menat)
2.Miras paylaşımına gider isek Kuran’a göre miras dağıtım hesabında matematiksel bir hata olduğu için neye göre mirasımızı bölüştüreceğiz.Bölüşemez isek hepsi Allah’ın malıdır deyip cami mi yaptıralım ?
(Nisa 11 12 13)
3.Eğer Kuranda böyle bir hata varsa yüce Allah hata mı yapmıştır. Yoksa hata yapan Muhammet’in ta kendisi midir?

4.Muhammet’e halasının dayısının amcasının teyzesinin kızları ve kendilerini sunan cariyeler düşerken bizim garibim arap vatandaşına ne düşer?
(ahzap 50)
5.Allah hata yapar ise kulları ne yapsın bizde yaptık Allah baba onları da unutmamış
Gönüllerinin istediği kadınlardan iki üç dört tane almalarını gene de hanımlarına haksızlık yapacaklarını düşünürlerse bir tanesiyle yetinmelerini yâda elinin altındaki cariyelerle birlikle olmalarını emretmiş. Eşitlik nerde?
(nisa 3)
6.Evin geçimini sağlayan erkek kadından üstündür. Peki! Kadın evin geçimini sağlıyor ise kadın mı erkekten üstündür? Eğer öyle ise ticaretle uğraşan peygamberin ilk karısı Hatice koskoca İslam peygamberinden üstündür. Doğru mu ?
(nisa 34)
7.Orijinal ayetlerde olmayan gizli ‘de ki’ olmadığına ve sonradan eklendiğine göre Kuran değişmemiş midir? Orijinal ayetleri baz alır isek birkaç surede gaf yaptığı ve bu sonuçtandır ki ‘Kuran direk Muhammet’in ağzından yazılmış bir kitaptır’ gerçeği ortaya çıkmaz mı?
(hud 2 , fatiha , zariyat 50 51 )

Ufkumu açan Gökyeleli ve Irkçı büyüklerime sevgiler ve saygılar
8altı9 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.01.2008, 02:43   #44 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAORKUN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 206
TKP, SP, iP gibi komunist düsünceye iye partilerin
Türk Irkcilarinin,Uluscularinin asil kanlarini akitan
Aydinlik, 2000e Dogru,Saçak, Teori, Yüzyıl gibi yayin organlari, dergilerinde yazilari yayinlanan, fenotipinden de Türk olmadigi acikca görülen Turan Dursun denilen “firca biyikli” kürt kirmasinin yazilari.
Türkcü adaylarina Islami arastirmalari icin salik verilmesi, daha dogrusu Ulu Bilge Atsiz Atanin otaginda kaynak olarak gösterilmesi kaygi verici.
Ulus kavramindan yoksun, Komunist bir kisinin Islam ya da baska bir inanc hakkinda olumlu bir söz söylemesi beklenilemez .
Türkcü adaylarinin kaynagida, kilavuzuda yine Türkcü Bilgelerin, Yazarlarin eserleri olmalidir diye düsünüyorum.Belirlememde yanlisim varsa büyüklerimin düzelteceklerini umuyorum.

TÜRK; ÖVÜN, CALIS, GÜVEN !
KARAORKUN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.01.2008, 02:55   #45 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 36
Alıntı:
KARAORKUN adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
TKP, SP, iP gibi komunist düsünceye iye partilerin
Türk Irkcilarinin,Uluscularinin asil kanlarini akitan
Aydinlik, 2000e Dogru,Saçak, Teori, Yüzyıl gibi yayin organlari, dergilerinde yazilari yayinlanan, fenotipinden de Türk olmadigi acikca görülen Turan Dursun denilen “firca biyikli” kürt kirmasinin yazilari.
Türkcü adaylarina Islami arastirmalari icin salik verilmesi, daha dogrusu Ulu Bilge Atsiz Atanin otaginda kaynak olarak gösterilmesi kaygi verici.
Ulus kavramindan yoksun, Komunist bir kisinin Islam ya da baska bir inanc hakkinda olumlu bir söz söylemesi beklenilemez .
Türkcü adaylarinin kaynagida, kilavuzuda yine Türkcü Bilgelerin, Yazarlarin eserleri olmalidir diye düsünüyorum.Belirlememde yanlisim varsa büyüklerimin düzelteceklerini umuyorum.

Turan Dursun kürt değildir. Komünist de değildir; cehaletinden ötürü bilmiyor olabilirsin ama yıllarca camii imamlığı yapmıştır. Onun fikirlerinin kimlere battığı, kimler tarafından öldürüldüğü de bellidir.

Türkçü gibi görünmeye çalışan islamcı bir yobaz olduğunu düşünüyorum.
Hülagü Müminkesen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler