![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Nihâl Atsız'ın Oğulları ve Akrabaları Hakkında
Uzun zamandır merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum...
Nihâl Atsız Ata'nın oğullarından biri olan Yağmur Atsız hakkında kamuoyunda hemen herkes bilgi sahibi. Ne yazık ki zaman içerisinde basında Atsız Ata'nın fikirlerine aykırı yazılarını da şahit olduk. Fakat Atsız Ata'nın diğer oğlu Buğra Atsız hakkında ben de dahil Türkçülerin büyük bir kısmı bilgi sahibi değil. Bildiğim kadarıyla Buğra Atsız kardeşi Yağmur Atsız gibi babasının fikirlerinden vazgeçmiş değil. En basitinden bu gerçeği Atsız Ata'nın kitaplarında önsöz olarak yazılmış iki kardeşin satırlarından anlayabiliyoruz. Birkaç yerde de Buğra Atsız'ın makale ve kitaplarının olduğunu duymuştum. Bu doğru mudur? Buğra Beğ, hâlihazırda kültür alanında mı faaliyet göstermektedir? Doğrusu Buğra Beğ'in şahsında Atsız Ata'mızın yakın akrabalarının şu anda nerede ve neler yaptıklarını da çok merak ediyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. TTK |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Balıkesir'de yaşayan Türkçü baba oğul tanıyorum. Bu baba oğul'un minibüslerinin arkasında ATSIZ yazıyor.
Geçenlerde park alanında yaşlı bir çift, bu baba oğul'un yanına gelerek neden arabada ATSIZ yazdığını sormuş. 'Nihal Atsız'ın izindeyiz' cevabını alınca, yaşlı kadın 'Nihal Atsız benim eniştem oluyor, eşimin de edebiyat öğretmeni' demiş. 'Atsız'ı örnek alan gençleri görmek çok güzel' demiş. Hatırladığım kadarıyla yaşlı adam aslen Trabzonluymuş. Demek ki Atsız'ın yaşayan akrabaları ve öğrencileri halen mevcut. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
IRK'taşlar bende şunu sormak istiyorum. Atsız ATA'nın oğlu Yağmur Atsız gerçekten kominist mi ? bana öyle demişlerdi de. Bu doğru mu size sormak istedim.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bugün Yağmur Atsız, tanınmasını bile taşıdığı soyadına borçludur. Baba vardır, ahlaklı, namuslu ve dürüsttür. Ahlaklı, namuslu ve dürüst olan babanın bir de oğlu vardır ama babasına hiç çekmemiştir. Babası onu büyütürken, ona ne kadar nasihatte bulunmuş ve ne kadar terbiye vermiş olursa olsun; oğul çıkmış hırsız, uğursuz, ahlaksız vb. kötü özelliklere sahip olan biri olmuş. Bunda, babanın bir suçu yoktur. Bu gibi durumlarda bazen de, insanların yaradılışları ve kişilik yapıları belirleyici rol oynayabilmektedir. Bu benzetme sanırım demek istediğimizi anlatmaya yeter.
|
|
![]() |
| Etiketler |
| akrabaları , atsız'ın , hakkında , nihal , oğulları , ve |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|