![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
BİR TENGRİ,BİR TANGRI?
KANDAŞLAR,
GÖKTÜRK DEVLETİ DÖNEMİNDEYKEN BİR ARAP ELÇİ GÖKTÜRKLERE ELÇİ OLARAK GİDİYOR VE OĞUZLARI GÖZLEYİP ŞUNA TANIK OLUYOR:"OĞUZ TÜRKLERİ CANLARI SIKILDIĞI ZAMAN VEYA DUA EDECEKLERİ ZAMAN ELLERİNİ HAVAYA KALDIRIR (VEYA İŞARET PARMAĞINI HAVAYA KALDIRIR) BİR TENGRİ,BİR TANGRI DERLERMİŞ" VAR MI BÖYLE BİŞEY???? |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Evet var buda allaha inandıklarının ispatı. Bunumu söyletmeye çalışıyosun şark kurnazı. Sence o ilkel araplar Oğuz soyluları gözleyecek kadar medeni miydi.
Peki sence senin bu başlığı açma amacını anlamaycak çapta bir Türkçü bu otağda olabilirmi. Ya da o havaya kalkan işaret parmağı ile ima ettiğin şeyi acaba biz anlamadık mı. Seni hiç gözüm tutmadı ama bakalım bel ki de çok cahilsindir. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
BAK TÜRKÇÜ DEVRİM,
BEN BUNU YA BAHAEDDİN ÖGEL'İN TÜRK MİTOLOJİSİ KİTABINDA YA DA PROF. OSMAN TURAN'IN "TÜRK CİHAN HAKİMİYETİ MEFKÛRESİ TARİHİ" DİYE BİR KİTABINDAN OKUDUM. BAHSOLUNAN ŞAHIS ZAMANINDA MHP TROBZON MİLLETVEKİLİ İDİ AMA PROFESÖRDÜ. "SORUN&ÖĞRENİN" ALT OTAĞ'ININ AMACI BU GİBİ TÜRKLÜKLE ALAKALI SORU VE SORUNLARI ÇÖZMEKTİR.BEN SANA KAYNAKLARI GÖSTERDİM. UZMAN KİŞİ BU SORUYA CEVAP VERMELİ... SORUMUN HİÇBİR ŞARKÎ AMACI YOKTUR! |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sen ne düşünüyorsun peki bu konu hakkında, trabzon milletvekilide olsa profesorde olsa iletinde yazdığın zırvaları dile getiren ya gerizekalıdır ya da TÜRK düşmanı. Arap uşakları la ilahe illallah derken başparmaklarını kaldırırlar ve hatta kendi aralarında yok bi hece kaçırırsan şirke girer bimem ne diyede gruplaşırlar. Süleymancılar kaldırmazken nakşibendiler kaldırır vs vs. Burdaki ince propaganda ise Türkleri gözlemleyen arabın tek tanrıya dua edip işaret parmaklarını havaya kaldırdıklarını söylemesi. Bu hikayenin sorulması bile bana çok saçma geldi.
Türkçü aynı zamanda zeki olmalıdır. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Seni daha fazla aydınlatmak isterim ama bana mhpli bir profun zırvalarını kaynak gösteren bir kişiye karşı daha fazla ileti yazmak vakit kaybıdır.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
BAK TÜRKÇÜ DEVRİM,
KÜTÜPHANEDE BU İSİMLİ,BUNA BENZER KİTAPLARI GÖRÜNCE İLGİMİ ÇEKER.BEN SANA TAM KAYNAK GÖSTERİCEM.EMİN DEĞİLİM ŞİMDİ. FİKRİMİ SORUCAK OLURSAN,TÜRKLER ELLERİNİ SEMAYA KALDIRIP AVUÇLARINI AÇARAK DUA EDEBİLİRLER.. AMA ARAP BU ELİNİ AÇMAYI KENDİNCE YORUMLAMIŞ,KENDİ ŞEHADETİNE BENZETMİŞ,ÖYLE OLMASA DAHİ ÖYLE YAZMIŞ OLABİLİR.BENİM KASTIM: BÖYLE BİR ELÇİ VAR MI? KAMLAR NASIL DUA EDERDİ? KAMLAR DUA EDERKEN ELİNİ AÇIP GENELDE NE DERLERDİ? BOYNA NİYE BEYAZ BEZ ASILIR? KEMER TAKILIR?NE GİBİ YOLLARLA SADAKATİ SİMGELER BU? BU BİLGİ BİR ÜNİVERSİTE PROFESÖRÜNÜN KİTABINDA YAZIYORSA İLLAKİ BİR DOĞRULUK PAYI OLMALI.İSTEDİĞİ KADAR ÜLKÜCÜ OLSUN.BU BİLGİYİ ONAYLAYAN GERÇEKCİ BİR KOMİSYON VARDIR. YOKSA TABİKİİ "BİR TENGRİ","BİR ALLAH" BİRBİRİNE BENZER SÖYLEMLER."TÜRKLER İSLAMİYETE ZORLUKLA DEĞİL,KENDİLERİ İSTEYEREK GEÇTİLER" TEZİNİ KUVVETLENDİRMEK AMAÇLIDA YAPILMIŞ OLABİLİR BU... SAYGILARIMLA... |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Adımı mı ezberliyorsun bak Türkçü devrim deyip durma. Bir önceki açtığın konuda abdülhamit denen ümmetçiyi bence Atatürke yardım etmiştir vs diyerek Türkçü yapmaya çalışmışın ve konuyu bitirirkende allaha emanet olun dememişte lutfedip tanrıya emanet olun demişin. Bakıyorumda sen sadce şamanizmi islamın bir versiyonu olarak göstermekle kalmayıp birde islami veda sözcüklerini Türkçülüğe uyarlıyorsun. Ben seni aydınlatmayacağım çünkü artık eminim ki sen bir truva atısın.
Ayrıca gri propaganda dersi verir gibisin. Arapların Türklere gönderdiği gözlemci elçi oldu biraz sonrada Türklere gönderilmiş peygamber olacak demi... Ben sana şamanist ritüellerin islamla uzaktan yakından alakası olmadığını açıklarım ama bunu benden daha iyi açıklayacak kandaşlarım var otağda. Bu konuda yeterince bilgim yok. Ama propaganda konusunda hiçbirşeyi kaçırmam. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
KANDAŞ,BEN KENDİMİ TANIMLAYACAK OLURSAM,ŞAMAN GELENEKLERİNİ YAŞATMAYA ÇALIŞAN BİR MÜSLÜMANIM,MÜSLÜMANIM EVET AMA BU BENİM TÜRKÇÜ OLMAMA ENGEL OLAMAZ.BENİM İÇİN TÜRKLÜK DAHA ÖNCE GELİR."TRUVA ATISIN SEN!" DİYOSAN ORDA DUR!
BEN ASLA BİR ÇAPULCUNUN,ÜMMETÇİNİN TRUVA ATI OLMAM Kİ BİLAKİS O TİP İNSANLARDAN DA ÇOK DARBE YEMİŞ BİR ADAMIM.BEN NÜFUS KAĞIDIMDA YAZAN DİNİ ATA İNANÇLARIMA BENZETMEĞE ÇALIŞIYORUM EVET,O DİNE BENZEMEYE DEĞİL! İSLAMDA BİR ALLAH VARSA TÜRKLERDE DE BİR TANRI VARDIR TÜRKLER İSLAMI YAYMIŞ 7 KITAYA ŞAN VERMİŞSE.AYNI TÜRKLER TANRI'NIN SOYLU BİR KIRBACIDIR.TÜRK OLMAKTAN GURUR DUYARIM.ŞAMANİZMİ İSLAMA DEĞİL,İSLAMI ŞAMANİZME BENZETMEĞE ÇALIŞIYORUM İNAN Kİ... Yönetici Notu: Büyük harflerle yazı yazmak yasaktır. Kaç tane ileti eklemişsin böyle . Bir daha uyarılmayacaksın! |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Akşam akşam sıyırdın mı? piyangodanmı çıktın...
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Peçenek kurdu Türk islam sentezi yetmiyordu bir de başımıza islam şamanizm sentezi çıkarma. Ben bu aşamadan sonra sana birşey diyemem.. Umarım tertemiz Türkçü fikirlerle donanırsın. Aksi taktirde sana acırım.
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Buna benzer bir olay vardır ancak verilen bilgilerin çoğu yanlış . Bu bilgiler İbn-i Fadlan Seyahatnamesi diye bilinen kaynakta mevcutur. İbn-i Fadlan , İtil Bulgarları'na Abbasi Halifesi Muktedir Billah tarafından gönderilen elçilik heyetine başkanlık yapmıştır ve bu seyahatnamesinde heyetin geçtiği yerlerde yaşayan insanların yaşayışları, örf ve adetleri , dilleri, dinleri vb. hakkında bilgi vermiştir. Yanlış verilen bilgilere gelirsek bu olay bir defa Göktürkler döneminde geçmiyor. 922 yılında, Hazar Denizi'nin doğu taraflarındaki Oğuzlar içinde gerçekleşiyor. Ayrıca ellerini havaya kaldırması gibi birşey yok *. Orjinal metinden de göstereceğim gibi oradaki Türk sadece başını yukarıya kaldırarak gökyüzüne bakmış ve "Bir Tanrı" demiştir. Bu olaydaki Türklerin yaşayışlarında İslam'la özleşen birşey de yok . Göğe bakma Göktanrı inancındandır .Ayrıca İslamla özleşmediğine başka bir kanıt yazarın aşağıda orjinal metinden vereceğim cümlesidir.** "..15 gün kadar yürüdükten ve bir dağı geçtikten sonra "Oğuzlar" diye bilinen bir Türk kabilesinin bulunduğu yere vardık. Onlar kıl çadırlarda oturan konup-göçen yörüklerdir. Çok güç şartlar altında yaşıyorlardı . **Onlar yolunu kaybetmiş eşekler gibidirler. Bir dine inanmazlar. Aralarındaki işleri konuşarak hallederler. İçlerinden biri zulme uğrar veya sevmediği birşey görürse *başını gökyüzüne kaldırıp "bir Tanrı" der..." |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bİr , tangri? , tengrİ |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|