![]() |
|
|
#166 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
#167 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
İyi geceler,
Eşime doğum günü hediyesi olarak bir kolye alacağım. Üzerinde benim ve onun adının Orkun abacası ile yazılı olmasını istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Adım Can ( sanırım yazılışında problem var) eşimin adı da Nilay. Saygılar |
|
|
|
|
|
#168 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ne yazık ki, "Can" adı Farsça bir addır. "Nilay" adı da, Nil+ay = Farsça+Türkçe karışımı olan bir addır. Bu yüzden, Orkun Abaçası ile bu adları yazmak Eski Türkçenin yazım kurallarına aykırı olacağından doğru olmaz.
|
|
|
#169 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#170 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Enver nasıl yazılıyor acaba öğrenebilirmiyim ?
|
|
|
|
|
|
#171 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Enver adı Arapça'dır.
|
|
|
|
#172 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
çağrı ismi nasıl yazılıyor acaba şimdiden sağolun
|
|
|
|
|
|
#173 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Cayan nasil yazilir ? Turkcu Bilgeler ,Esen kaliniz.
|
|
|
|
#174 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Daha önce "Çağrı" adını Orkun Abaçası'na göre yazmıştık. Biraz araştırın öyle istekte bulunun.
|
|
|
#175 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
#176 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
böyle.
Alıntı:
aslına kalsa Gökhan nın anlamı GÖK KAĞAN demek, yani Gökhan nın Göktürk Alfabesiyle yazsak GÖK KAĞAN yazmamız gerekiyor. |
|
|
|
|
|
|
#177 (İleti Bağlantısı) | |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Gökhan değil, Kök Kağan'dır. Bu durumda rahatlıkla orkun tamgalarıyla yazılır. Konu Gökbey tarafından (27.02.2008 Saat 22:38 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Tamgaların yerini yanlış yazmıştım... |
|
|
|
|
|
|
#178 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
merhaba ırktaşlarım forumumuza yeni üye oldum ve ilk olarak uzun zamandır kafamdaki bir soruyu sormak istiyorum Kuzey İpek Yolu Araştırma Gezisi - Runik Yazının İzinde...
adresinden ismimin runik göktürkçesini yazdırdım.ama bunun birebir doğru olup olmadığı konusunda yardım ıstıyorum eğer yanlış ise dogrusu nasıldır.ismim feridun |
|
|
|
|
|
#179 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
İsminiz Farsça kökenli olduğu için Orkun Abacasında yazılamaz.
|
|
|
|
|
|
|
#180 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar Kök-Türk alfa besiyle damla nasıl yazılır acaba?
Türk Kızı Pınar başına geldi Bir elinde güğümü; Çattı yay kaşlarını Görünce güldüğümü, Bağlamıştı gönlümü Saçlarının düğümü. Bilmiyordum bu örgü Acaba bir büğü mü? Sordum: Nerdedir yerin? Nedir senin değerin? Yedi kıral vurulmuş, Ne bu ceylan gözlerin? Hangisine varırsın Bu yedi ünlü erin? Şöyle dedi bakarak Göklere derin derin: Kıralların taçları Beni bağlar büğü mü? Orduları açamaz Gönlümdeki düğümü. Saraylarda süremem Dağlarda sürdüğümü. Bin cihana değişmem Şu öksüz Türklüğümü… HÜSEYİN NİHAL ATSIZ |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| (alfabesine) , - , / , abaçasına , adımın , Göktürk , göktürkçe , göre , ORKUN , yazılışı |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|