![]() |
|
|
#226 (İleti Bağlantısı) | ||||
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() Böyle yazılır. Alıntı:
"artatı"dır. Bu söz de böyle yazılır. ![]() Senin hataların: 1- Kalın ve ince sessiz harflerden sonra, sesli harfler kullamaşsın. Örneğin Tengri yazarken sadece "t" harfi yazılır oysa sen "te" şeklinde yazıyorsun. 2- İkinci, üçüncü ve diğer hecelerde kullanılmamaması gereken yerlerde sesli harfler kullanmışsın. 3- Sözcüğün son hecesi sesli bir harfle bitiyorsa hecenin sonuna sesli harf mutlaka eklenir. Sen, günümüz Türkçesini sağdan sola doğru yazmışsın. Göktürk yazısının kurallarını iyice öğrenmelisin ve bu kurallara göre yazmalısın. TTK
|
|
|
|
#227 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
"Can" sözcüğü, Farsça bir sözcüktür.
|
|
|
#228 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Savaş sözcüğü yazılabilir mi peki? Yahut Bora?
|
|
|
#229 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Günümüz Türkçesindeki "v" harfini, Eski Türkçede "b" harfi karşılamaktadır.
Bu yüzden "Savaş", "Sabaş" olarak yazılır. ![]() Bora sözcüğü ise, İtalyanca bir sözcüktür.
|
|
|
#230 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Çok teşekkür ederim Gök Yeleli Bozkurt.
Üze tengi basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin terürgün kim atardı? Sözünü günümüz Türkçesi ile ezbere biliyordum ancak Göktürkçe olarak latince harflerle nasıl yazılır bilmiyordum. İnternette bulduğum için bunu kullandım. Aydınlattığınız için teşekkürler. Daha çok çalışmalıyım Göktürkçe konusunda.. |
|
|
|
|
|
#231 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Esenlikler kandaşlarım Uğur Göktürkçe yazılışını msne yazıma koyacam hemde resimli koyarsanız avatarımada koyarım.Teşekkürler.
|
|
|
|
#232 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#233 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
İsmimin Göktürkçesi
Andaç isminin Göktürkçesini öğrenebilir miyim?
|
|
|
|
|
|
#234 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Emre isminin Göktürkçesini öğrene bilirmiyim?
Adım Emre'de :) |
|
|
|
|
|
#235 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
#236 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Emre adını daha önce yazmıştık. Yazdırmak istediğiniz bir adın veya sözcüğün daha önce yazılıp yazılmadığını öğrenmek için önceki sayfalara bakın.
|
|
|
#237 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Merhabalar. İsmim Berkin. İsmim ile ilgili araştırma yapıyordum fakat hep farklı sonuçlar çıktı. Bu forumu ilk sayfasından beri okuduğum içinde bazı isimlerin çevrilemediğini öğrendim. İsmimin çevirilip çevirelemeyeciğini ve doğru yazılışını söylerseniz çok memnun olurum. sevgiler.
|
|
|
|
|
|
#238 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#239 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Merhabalar. Benim ablamın ismi Selcen onunda ismini yazabilimisiniz ? Ben kendi ismimi ona gösterince heveslendide..
|
|
|
|
|
|
#240 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Esenlikler arkadaşlar.
Arapça olan adımdan ziyade, Cengiz olan soyadımı araştırdım biraz. İki farklı yazım çıktı karşıma; ![]() ![]() Birisi yazılımdan, diğeri internet sayfasından alınma. Doğru şekli hangisidir, fikri olan paylaşırsa çok sevinirim. Bu arada eğer "Cengiz" şeklinde sorgulamak yanlış sonuca götürecekse, farklı yazılışı varsa da bilgilerinize açığım. Böyle bir dövme yaptırmayı düşünüyorum. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| (alfabesine) , - , / , abaçasına , adımın , Göktürk , göktürkçe , göre , ORKUN , yazılışı |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|