![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayin Irkdasim Filolog,
verdigin bilgiler dogrultusunda söyledigin sekilde yazmaya calistim. ![]() Umarim dogrudur. Tesekkürler. |
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Maalesef 2 isim de yanlış yazılmış.
|
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Irkdasim benimde ismim Gökhan,dogru yazilis sekli hangisi onu yazarmisin lütfen.
tesekkürler
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Maalesef bilgisayar işleriyle aram iyi olmadığından buraya yazamıyorum.Buraya yazmaya kalkarsam latin harfleriyle geçer o da bir işinize yaramaz.Serdar adlı üye sağolsun yardım etmek amacıyla bilgi verdi ama beceremedim.Lakin bilgisayarınızda orkun yazı tipi dosyası varsa vereceğim harfleri göktürk alfabesiyle wordpad da yazarsanız isminizin göktürkçe karşılığı çıkar.Tekrar söylüyorum.Bu vereceğim harflerde "Gökhan" değil "Gökan" yazıyor.
NXg olması lazım. |
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Evet word için orkun yazı tipi dosyası varmis, yeni ögrendim, onu indirdim.
çok güzelmis. tesekkürler
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Esenlikler.
Burak Göktürk harfleriyle ĶRuB, yani aşağıdaki resimdeki gibi yazılır. |
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Gökhan adı tarihi bir imlaya başvurarak, yani eski Türkçe'deki telaffuzüne (Kökķan) uyarak da yazılabilir. O zaman aşağıdaki gibi olur.
|
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Hiç bu şekilde düşünmemiştim."Kökkan" olduğunu sayenizde öğrendim.Bu şekilde yazımınız doğrudur.
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ben kullanamadım herhalde bir sorun yaşıyorum. Siz değerli kandaşlarımdan rica etsem acaba benim için ismimin Göktürkçe de yazılışını bana özelden yahut buradan yazabilirler mi ? Şimdiden teşekkür ederim umarım isteğimi geri çevirmez, dikkate alırsınız. İsmim Mehmet Atsız SAFÖZ
|
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
"Mehmet Atsız Saföz" ismi orhun alfabesi imla kurallarına göre yazılamaz.
|
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Atsız da mi yazılamaz ? İlla tam adım olacak diye birşey yok.
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
![]() Buyur ırkdaşım Göktürk alfabesi ile Atsız'ın yazılışı.. |
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
internette gezinirken şu siteyle karşılaştım:
http://www.kuzeyipekyolu.com/ceviri.htm adınızı yazıyorsunuz, göktürk abçasına göre çeviriyor.
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
ırdaşlarım hüseyin göktürkçe de nasıl yazılabilir acaba bilgisi olan varsa rica edebilirmiyim?
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|