![]() |
|
|
#301 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
harfi sözcük başında "Ük- veya Ök" sesini verir. Eğer sözcüğün ilk hecesinin "Kü veya Kö" sesini vermesi isteniyorsa, bu harften sonra "Ü veya Ö" harfi koymak gerekir.Buna göre "Kürklü" şöyle yazılır:
|
|
|
|
#302 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
|
|
|
|
|
|
#303 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sanki foruma sırf bu iş için gelmiş gibi gözüksemde, az önce edindiğim bilgilerden dolayı gerçekten bu sanal ortami bize sağlayan kişilere teşekkürümü bir borç bilirim.
Geçelim konumuza, dokuma alanında faaliyet göstermekte olan bir şirketim var ve "Öd tengri yaşar, kişi oğlı kop ölgeli törümiş" (Kültigin yazıtı) tümcesini, birkaç ürüne yansıtmak istiyorum ve tümcenin özünü yitirmeden direk Runik Göktürk Abecesiyle yazılmasını istiyorum ama elimde bunun Runik Göktürkçesi yok, imkanı olan, becerebilen, doğru bir yazım şekliyle olmak şartıyla paylaşabilcek olanlar varsa lütfen yardımcı olsunlar. Esenlikler dilerim. |
|
|
|
|
|
#304 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sonsuzluğu Tanrı yaşar, kişi (insan) oğlu hep ölümlü türemiş.
|
|
|
#305 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Gerçekten çok anlamlı bir söz, katkılarınız için çok teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#306 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Merhaba,
Bilge ve güçlü sözcüklerinin orkun anlamlarıyla ve abaçasıyla yazılışını gösterebilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#307 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
![]() Güçlü:
|
|
|
|
#308 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#309 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Esenlikler,soyadım olan Aksoy'un Göktürkçe yazılışını gösterebilir misiniz?Birde Sn Gök Yeleli Bozkurt,bu yazıyı nasıl öğrendiniz?Benim bildiğim üniversitelerde Edebiyat öğrencilerine öğretiyorlar,birde kitabından öğrenilebiliniyor.Muharrem Ergin'in kitabını aldım ama karışık göründü gözüme.Teşekkürler.
|
|
|
#310 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Bende Orkun alfabesinde ki harflerin yazılışları var ancak Türkçe ile aynı şekilde mi yazılıyor bilmiyorum yani soldan başlayarak mı yoksa sağdan başlayarak mı yazılıyor pek bir bilgim yok açıkcası...
TARIK yazarsanız sevinirim... Esenlikler... |
|
|
|
|
|
#311 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Tarık arapçadır. Göktürkçe yazılmaz.
|
|
|
#312 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Teşekkür Ederim.
Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#313 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Esenlikler andalar. Herkese kolay gelsin. İlk mesajımda bir şey öğrenmek için sizi rahatsız edeceğim. Melik sözcüğünün yazılışı nasıl? Bilgisi olan benimle paylaşırsa sevinirim.
Esenlikler. TTK
|
|
|
#314 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Melik arapça bir kelimedir, Orkun abaçasıyla doğru şekilde yazılamaz.
|
|
|
|
|
|
#315 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
![]() Kür Şad yazmaya çalıştım, doğru mu yazdım acaba ? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| (alfabesine) , - , / , abaçasına , adımın , Göktürk , göktürkçe , göre , ORKUN , yazılışı |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|