Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 09.05.2007, 20:20   #16 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

ALPGIRAY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 308
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Bu tür tartismalar bizlere kazanc deyil sadece zarar verir. Alevi olsun sunni olsun damarindaki asil Türk kanin farkindaysa ve bunun gereklerini yerine getirmeye calisiyorsa bu bizim icin yeterlidir. Birakin kisi nasil inanirsa inansin.

Benim icin damardaki kan önce gelir. Türkcü´lügü yeni tanimaya calisan bir irkdasimiz yukardaki yazilarin bazilarini okuyunca buradakilerin sunnilerin ve alevilerin düsmani oldugumuzu sanabilir biraz dikkat etmemiz gerekir.

Elbetteki Türk Milleti hakkinda herseyi yazmali ve tartismaliyiz. Ancak ne kadar din ve mezhep konularina az girersek hatta hic girmezsek bizim icin ve Milletimiz icin okadar iyidir.

Illede bu konular icin tartisma ortami arayanlar olursa burasi yeri deyil yeterinci dini siteler var gitsinler orada bunu yapsinlar.
ALPGIRAY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.05.2007, 18:58   #17 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 13
Alıntı:
Balbal adlı üyeden Alıntı
Aleviler , her ne kadar 72 milleti bir görüyoruz deseler de , Alevilerin %90'dan fazlası yalnız Aleviyle evleniyor.Siz bir Alevi Dede'sine gidip ben Alevi olacağım derseniz size vereceği cevap : '' Alevi olamazsınız ama Bektaşi olabilirsiniz. Alevi olmak için Alevi anne ve babadan doğmanız gereklidir '' türünde bir şey olacaktır.
Kandasim,
Ben kendi Atalarimdan bildigim ve gördügüm,bizler aleviye kiz vermeyiz,aramiza girmelerinden hoslanmayiz,unutmayiniz biz Atsizlar in bir maddesi var.
Türk kaniyla baska kan karismiyacaktir.....
Saygilarimla.
Aytug
TTK
Aytug Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.05.2007, 19:01   #18 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 898
Alıntı:
Aytug adlı üyeden Alıntı
Alıntı:
Aleviler , her ne kadar 72 milleti bir görüyoruz deseler de , Alevilerin %90'dan fazlası yalnız Aleviyle evleniyor.Siz bir Alevi Dede'sine gidip ben Alevi olacağım derseniz size vereceği cevap : '' Alevi olamazsınız ama Bektaşi olabilirsiniz. Alevi olmak için Alevi anne ve babadan doğmanız gereklidir '' türünde bir şey olacaktır.
Kandasim,
Ben kendi Atalarimdan bildigim ve gördügüm,bizler aleviye kiz vermeyiz,aramiza girmelerinden hoslanmayiz,unutmayiniz biz Atsizlar in bir maddesi var.
Saygilarimla.
Aytug
TTK
Aleviler Türk değil mi demek istiyorsun ?
Alt 10.05.2007, 19:04   #19 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,346
Alıntı:
Aytug adlı üyeden Alıntı
Alıntı:
Kandasim,
Saygilarimla.
Aytug
TTK
Aytuğ yanlışın var. Alevile öz be öz Türk'tür. Alevi'ye kız vermeyenler nedense sünni gördükleri bir kürde, çerkeze arnavuta boşnağa kız veriyorlar ki biz en aşırı ucuz. Biz Aleviler Türk'ür diyorsak olay bitmiştir.
Gökhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.05.2007, 19:21   #20 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 13
Alıntı:
Gökhan adlı üyeden Alıntı
Alıntı:
Aytug adlı üyeden Alıntı
Alıntı:
Kandasim,
Saygilarimla.
Aytug
TTK
Aytuğ yanlışın var. Alevile öz be öz Türk'tür. Alevi'ye kız vermeyenler nedense sünni gördükleri bir kürde, çerkeze arnavuta boşnağa kız veriyorlar ki biz en aşırı ucuz. Biz Aleviler Türk'ür diyorsak olay bitmiştir.
Kandaslarim,
O halde ayrimcilik yapmasinlar.
Saygilarimla.
TTK
Aytug Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.05.2007, 23:43   #21 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 352
Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt adlı üyeden Alıntı
Serhat kandaşım, otağımızın Hayvan Severler Derneği tarafından kapatılmasını istemiyorsak, lütfen hayvanlara hakaret etmeyelim.
Haklısın abi..Bunların adını duyduğum zaman midem alt üst olduğu için kendimi kaybediyorum..Bundan sonra sözlerime azami dikkat edeceğim..
"...Yüzlerce büyük millî kahraman dururken maymun suratlı, kan içici, riyakâr Asya ve Avrupa serserilerinin resimlerini duvarlarına asacak kadar beyinsiz ve haysiyetsiz olanlara gerçeği öğretmek için boşuna vakit harcama. Onlarsa belâlarını bulacaktır. Sen vakit kaybetmeden bir baltaya sap olmaya çalış. Bir baltaya sap olmak demek, millete hizmet edecek bir yer, bir subaşına geçmek demektir..."

H.Nihal ATSIZ
Bozkurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.06.2007, 08:50   #22 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

BAGHATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 790
“Sevmiyorlar bilginler sizin Türk dilini
Erenlerden işitsen açar gönül ilini
Ayet, hadis anlamı Türkçe olsa duyarlar
Anlamına erenler başlarını eğip uyarlar”

Diye haykıran Alevi/Bektaşi yolunun büyük piri, Yeseviliğin kurucusu, Türkistan piri Hoca Ahmet Yesevi Turkculugun gururudur.

Türk tarihi, Yesevilerin, Dede Korkutların, Baba İshakların, Baba İlyasların, Sarı saltukların, Hacıbektaşların, Yunusların, Düzgün Babaların, Karamanoğlu Mehmet Beylerin, Şeyh Bedrettinlerin, Pir Sultanların, Bozoklu Celallerin, Genç Osmanların, Baba Zünunların, Dadaloğlu’nun, Şah Kulu’nun, Seyyid Nesimilerin, Hubyar Sultanların, Fuzulilerin, Kul Himmetlerin ve Türk’ün son celalisi, büyük isyancı, büyük hain (!), büyük kafir (!) ve halifemiz ve padişahımız efendimize (!) başkaldıran büyük bozguncu, yani aslında bu nedenlerden dolayı en büyük Türk olan KEMAL’in ve Kemalistlerin tarihidir !

Aleviler bu ülkenin inkarı mümkün olmayan bir gerçeğidir. Bu öyle bir gerçektir ki, bu gerçek olmasaydı belki de bu ülke ve bu halk diye bir gerçek de olmayacaktı. Türk ulusal varlığı Alevi varlığıyla öylesine bir ilişki içerisindedir ki Alevilik, Tukcu kimliğin hayat sahası durumundadır.

Aleviler gercek TURKCUDUR VEDE OGUZ BOYUNUN SOYUDURLAR.
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz
BAGHATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.06.2007, 16:45   #23 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 1
BU GÜN DİNİ MEZHEPLERİ ÇATIŞTIRMAYI MAARİFET SAYAN O KADAR ÇOK ÇAKAL VAR Kİ.TÜRK'ÜN KARDEŞLİĞİ KAN KERDEŞLİĞİDİR ANDALARIM.DİN KARDEŞLİĞİ OLMAZ,AYNI DİNİ PAYLAŞIYOR OLMANIN YAKINLIĞI OLABİLİR.BU GÜN SÜNNİLER ALEVİLERE SATAŞMAKLA KENDİ DİNLERİNİN GEREKLERİNE DE UYMAMAKTADIRLAR ASLINDA.İNSANLARI MEZHEP YÜZÜNDEN KÜSTÜRMEK,DAVADAN SOĞUTMAK NE DERECE DOĞRU OLABİLİR Kİ?HELE Kİ BİZ TÜRKÇÜLER İÇİN??..

ALEVİLER BU GÜNÜMÜZDE TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATAN ÖNEMLİ BİR UNSURDUR,ONLAR OLMASA TÜRK HALK MÜZİĞİ YAPAN İNSAN OLMAYACAK NEREDEYSE(KENDİSİNE TÜRKÜCÜ DİYEN ETNİKLER HARİÇ).

ONLAR OLMASA TÜRK OLMANIN VE TÜRK KALMANIN ÖNEMİNİ UNUTACAK İNSANLAR(TÜRK OLMANIN BİLİNCİNDE OLAN BİZLER HARİÇ).

BU GİBİ KONULAR ANDALARIMIN DA SÖYLEDİĞİ GİBİ BİZLERİ OYALAR,BİZLERİ YARALAR,BİZLERİ PARÇALAR..BIRAKALIM DA İNANCIMIZ VİCDANIMIZIN İÇİNDE HUZUR İÇİNDE KALSIN,BİZ BÜYÜK TURAN'A TÜRK OLARAK YÜRÜYELİM...
BOZKURTKAGAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2007, 19:40   #24 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,346
Alıntı:
chashut adlı üyeden Alıntı
Alevilik islamın TÜRK yorumudur.
Nasıl NURCULUK KÜRT yorumuysa.
Aleviliğe sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak; kürtler, biz ezilen halkız palavralarına malzeme edecekler. AHMED YESEVİ, islamı Türk'e kendi dilinden anlatabilmek için uğraştı. Alevilik bunun bir sonucudur. Fakat mezhep gibi düşünülmesi çok sakat bir düşünce olur. Sünnilik(mezhep) ayrı birşey; Alevilik(tarikat) ayrı birşey.

Bir de; kandaşlarımın dediği gibi bu konunun burada değil dini sitelerde tartışılması gerekir. Bu forum laik durumunu korumalı. TURAN için.

Ayrıca yeri gelmişken. Atatürk'e ön yargıyla bakanlar laikliğin TURAN'a giden yolun anahtarı olduğunu anlayamazlar. Kimisi, din düşmanlığı olarak düşünür, kimisi sosyalist zihniyetin bir göstergesi kabul eder. Ama ATATÜRK'ün yüce amacı bellidir. Yüce TURAN!
dalga mı geçiyorsun? Adam gibi Türkçe bir rumuz al bu adını siliyorum..
Gökhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2007, 21:55   #25 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 47
Ben bir alevi Türkmenim.

Şunu belirtmek isterim kürt alevisi denilen grubun sayısı o kadarda abartılacak boyutta değildir. Alevilerin büyük bir çogunluğu Türkmendir. Iran Horasan'dan gelmişlerdir.

Kürt alevileri denilen kişiler kılıçtan dönmelerdir. Şöyle ki Safevi Devleti korkusu yüzünden alevi olarak canlarını kurtarmaya çalışmışlardır. Aynı şekilde bir grup ermenide alevi olmuşlardır. Ama bu kürt ve ermenileri Türkmen alevilerden ayırmak gerekir.

Komünist aleviler dediğiniz kesim yine bu kürt alevilerinden oluşur. Benim karşıma ne kadar komünist alevi çoktıysa kendisini kürt olarak tanımlıyordu. Alevi Türkmenlerin büyük bir çoğunluğu CHPlidir. Atatürkçüdür. Hiç bir zaman vatan hainliği yapmamışlardır. Mesela Kahramanmaraş olayında yüzlerce alevi katledildiği halde toplanıp ayaklanma çıkartmamışlardır.

Aleviler kendi içlerinde kız alıp vermişlerdir. Küçük bir örnek vermem gerekirse benim anne ve babam teyze çocuklarıdır. Amca cocukları hariç uzak akraba evliliği yada tanıdık köyden alevileri birbirleri ile evlenmiştir. Soyumda kürt dahil olmak üzere hiç bir ırktan birisi bulunmuyor. Şimdiki nesil şimdi sunni mezhepinden kişilerle evlenebiliyor ama yinede büyük bir kesim kürtlere kız vermiyor.

Bu arada şunu söylemek isterim ki ayrımı yapan aleviler değil arapçı sunniler olmuştur.
Tomris24 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.07.2007, 12:56   #26 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 35
Alıntı:
Gökhan adlı üyeden Alıntı
Alıntı:
chashut adlı üyeden Alıntı
Alevilik islamın TÜRK yorumudur.
Nasıl NURCULUK KÜRT yorumuysa.
Aleviliğe sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak; kürtler, biz ezilen halkız palavralarına malzeme edecekler. AHMED YESEVİ, islamı Türk'e kendi dilinden anlatabilmek için uğraştı. Alevilik bunun bir sonucudur. Fakat mezhep gibi düşünülmesi çok sakat bir düşünce olur. Sünnilik(mezhep) ayrı birşey; Alevilik(tarikat) ayrı birşey.

Bir de; kandaşlarımın dediği gibi bu konunun burada değil dini sitelerde tartışılması gerekir. Bu forum laik durumunu korumalı. TURAN için.

Ayrıca yeri gelmişken. Atatürk'e ön yargıyla bakanlar laikliğin TURAN'a giden yolun anahtarı olduğunu anlayamazlar. Kimisi, din düşmanlığı olarak düşünür, kimisi sosyalist zihniyetin bir göstergesi kabul eder. Ama ATATÜRK'ün yüce amacı bellidir. Yüce TURAN!
dalga mı geçiyorsun? Adam gibi Türkçe bir rumuz al bu adını siliyorum..
Bence dalga geçiyor. chashut ın okunuşu Çaşıt a benziyor. Aklınca alay ediyor yüzsüz çaşıt..
Irkçı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.07.2007, 14:06   #27 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 28
Arkadaşlar,
Bu tarz sorulara Türkçü sitelerde rastlamak oldukça sinirimi bozuyor! Hemde ardalı olarak, temcit pilavı gibi! Bu nedenle verilen cevapları okumadan yazıyorum, belki aynı şeyleri yazıyor olabilirim şimdiden Türk kandaşlarım kusura bakmasın!
Kusura bakmasın soran arkadaş ama bu bigi edinme amaçlı değil provakatif amaçlı duruyor?
Türkçüyüm diye kendini bu ulvi sıfata erdirip sonra dönüp "aleviler Türk müdür?" diye sormak ya Türke yakışmayacak cahilliğin ya da bilinçli bir nifak sokma çabasının ürünüdür.
Laiklik vazgeçilmez ilkelerimizdendir doğru mudur?
O halde bir mezhebin Türklüğünü sorgulamak bu ilkeyi çiğneyip geçmektir.
arap sentezcisi bir sünni bir şafi direk Türk olarak adlediliyorda bir aleviye Türk payesi vermek için - ki bu sizin verebileceğiniz bir şey değil bu etle bu kanla geçer Yaradan vergisidir- ne kadar ince eleyip sık dokuyorsunuz?! Aleviler Türk müdür, aleviler hangi partiye oy verecek, aleviler..., aleviler... Alevilik bir ırk değil dini bir unsurdur ama görüyorum ki hala ayrı bir tür olarak değerlendiriliyor. ee bi iki tane çürük çıkıyor çuvaldan tüm alevilere mal edilip Türklükleri sorgulanacak noktaya getiriliyor. Bu gün Ulu önderimize "deccal" diyen, imana ulaşmak isteyen herkesin evine rahatlıkla giren saidi nursi alevi değildi, ATAMIZA veledi zina diye aleviler demedi. Türk Irkını, Atamızın mirasını yok etmek üzere pekaka ile ittifak kuran iktidarda da alevi(!) Şehit Kubilayın başını kesenler(!), şeyh sait te alevi(!) mi? Bunların mezheplerini de sorgulayın o zaman! yaratıklarla aynı mezhebi taşıyanlarda Türk olamaz o zaman!? Haklı olarak bu sorgulama sinirlerimi bozuyor.
Siz yahudiler, ermeniler, araplar hangi partiye oy verecek diye ayırdıma gitmiyor bu ülkenin %100 doğal parçasını oluşturan aleviler nereye oy veriyor diyorsunuz.
Dini inanışa göre insanları hele ki Türkçülük çatısı altında sınıflandırmak ayırmak kimsenin haddine değil! Yöneticilerimden ricam haftada bir bu başlığın açılmasını engellemek ve körün gözüne sokar gibi bilgileri görmeleri açısından alevilik diye bir başlık açılıp en üstte konulsun o zaman!
Orta Asyadan bugüne soyunu araştırmış ve tescilli bir TÜRK olarak, bulunabilen 5 kuşak bu ülke bu ülkü olarak gazi ve şehit mertebelerine ulaşmış o ulvi insanların torunu olarak TÜRKÜM! Sorunun cevabı Türk ve Aleviyim! Eğer ki tek başıma kalsam kanım son damlasına kadar en kutsal değerim misak-ı milli ile sınırı çizilen vatanım, Bayrağım, Yüce ATATÜRK'tür.
Şimdi bu soruyu soran arkadaşın sicilini haklı olarak olarak öğrenmek istiyorum. Hangi mezhebe mensupsa o mezhep TÜRK mü?
Açina Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.07.2007, 13:14   #28 (İleti Bağlantısı)
Kemal'in Askeri

KemalisTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 15
Aleviler öz be öz Türk'tür.Ben Alevi değilim ama cemevlerini ziyaret ettim daha önce.Atatürk resmi önünde Atatürk'e yazdıkları ilahileri okuyorlar,semaha duruyorlar.Çoğunun evinin duvarında Atatürk'ün resimleri asılıdır.Onları Türk saymayan zihniyet MHP'nin ümmetçi zihniyetine hizmet eder ki bunların Türkçülükle alakası yoktur
KemalisTürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.07.2007, 01:25   #29 (İleti Bağlantısı)
Türk Milliyetçisi

Ötüken Delisi adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 104
ALEVİLİK VE SÜNNİLİK KAVRAMLARININ İKİSİNİDE KENDİME KABUL ETMİYORUM NEDEN;ARAP YARIMADASINDA OLMUŞ OLAYLARIN BİZ TÜRK MİLLETİNİ NE DERECEDE İLGİLENDİRDİĞİ BENDE AYRICA BİR MERAKTIR.ALİ VELİYİ KESMİS,HASANIN KAFASINI KESMİŞLER FALAN FİLAN ARKADAŞ BİZENE BUNLARDAN.BİZİMLE BAĞI NEDİR?BEN SÖYLEYİM HİÇ BİR BAĞI YOKTUR.BANA SÜNNİ DİYORLAR AMA BEN KABUL ETMİYORUM.BANA ALEVİ DESELER ONUDA KABUL ETMEM.BİRBİRİNİ ÖLDÜRENLER ZATEN arap VE AKRABA.İYİ ETMİŞLER BİRBİRLERİNİ KESMEKLE.ALEVİ VE SÜNNİ AYRILIĞI ÇIKARMAK İÇİN ATILAN NİFAK TOHUMLARIN KANMAMALIYIZ.BUNUN AYNISINI DIŞ KUVVETLER GERİZEKALI araplarada YAPIYOR IRAK IN DURUMU ORTADA.ŞİİLER BİR ÇEŞİT SÜNNİLER BİR ÇEŞİT.UNUTMADAN ŞUNUDA EKLEYİM;ALEVİ ANA BABADAN OLAN ÇOCUK ALEVİMİ OLUR.SÜNNİLİK İÇİNDE GEÇERLİ BU DURUM.OLMAZ TABİKİ AMA GERİZEKALI BAZI KESİMLER BUNU ÖYLE GÖRÜYORLAR.UYANILMASI LAZIM.BUNLAR GİBİ UFAK MEVZULAR YÜZÜNDEN ALEVİ VE SÜNNİ DİYE ADLANDIRILAN TÜRKLERİN ARALARINDA HUSUMET OLMAMALIDIR.

ESENLİKLER DİLERİM.
Ötüken Delisi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.07.2007, 01:31   #30 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 11
Alevilik bir mezhep işidir. Irk ile alakası yoktur. Şu Türktür Bu kürttür Şu bilmem ne karın ağrısıdır diye aramıza fitne sokanlar da zaten bu tip şeytan işlerini aramıza koyanlar, bunları bize tartıştıranlardır.

Dini hiç farketmez. Yeterki damarlarındaki asil kanın bilincinde olsun, Türklük imtiyzı ile dünyaya geldiği için tapındığı şeye şükretsin, kısacası ırkını,tarihini,atalarını tanısın ve ecdadına olan hayranlığı bir kat daha artsın yeter.
Mehmet Atsiz Safoz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
aleviler , tÜrk'müdür?

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler