Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 17.07.2007, 01:32   #31 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 8
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
ALPGIRAY adlı üyeden Alıntı İletiyi göster

..Benim icin damardaki kan önce gelir. Türkcü´lügü yeni tanimaya calisan bir irkdasimiz yukardaki yazilarin bazilarini okuyunca buradakilerin sunnilerin ve alevilerin düsmani oldugumuzu sanabilir biraz dikkat etmemiz gerekir..
Bende ALPGIRAY ırkdaşıma katılıyorum.Türkçülükle yeni tanışan biri bu mesajlardan sonra bize dinsiz gibi iftiralar atabilir..
Bir ton dinci siteler var,bu konunun yeri oralar..
ATK

Konu Tundatar tarafından (17.07.2007 Saat 01:40 ) değiştirilmiştir..
Tundatar Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.07.2007, 03:32   #32 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 28
Tundatar arkadaşım,
Esas olay buraya gelen Türkçü kandaşlarımızın ırk birliğini görüp laiklik ilkesini nefesi gibi benimsemesidir.
Turancıyım dediğimiz zaman bunu gerçek kılmak ancak bu şekilde mümkündür.
Hekesin inancı Yaradanla kendi arasındadır!
Ayrıca yanlış mı anlıyorum bilemiyorum ama "dinsiz gibi görünmek" ne demek, buna Allahın yarattığı kullar mı karar verecek, Yüce Allah mı karar verecek?

Konu Açina tarafından (17.07.2007 Saat 04:18 ) değiştirilmiştir..
Açina Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.07.2007, 03:34   #33 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 28
Affedersiniz arkadaşlar aynı mesaj iki kez yayınlanmış, silemediğim için değiştiriyorum.
Saygılar..

Konu Açina tarafından (17.07.2007 Saat 04:18 ) değiştirilmiştir..
Açina Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.07.2007, 23:47   #34 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

8altı9 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 10
Aleviler Türk mü ? Tüm Müslümanlar arap mı ? Sorusuyla eş değerdir.Nasıl her Müslüman arap olamıyorsa her Alevi de Türk olamaz.Lakin soruyu soyle değiştir isek düzeltmiş oluruz.
Alevilik Türk'ün İslam yorumu mu dur ?
Evet, Alevilik tam manası ve doğru kullanımıyla Kızılbaşlık, Türk'ün islam yorumudur.Kızılbaşlıkta pek çok Orta Asya Türk geleneğinin hala geçerli oldugunu gorursunuz.
8altı9 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.07.2007, 01:39   #35 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Kemalist Kagan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 39
Yeni tasindigim yerde neredeyse tüm komsularim Türk alevisi. Kendilerini yakindan tanima firsati buldum, geleneklerine ve Türklüklerine cok baglilar. Onlari tanimis olmaktan mutluyum.
Kemalist Kagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.07.2007, 18:52   #36 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 101
Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Serhat kandaşım, otağımızın Hayvan Severler Derneği tarafından kapatılmasını istemiyorsak, lütfen hayvanlara hakaret etmeyelim.

imza

güzel bir tesbir.lütfen dikkat
trakyalı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2007, 01:05   #37 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

AlpTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 53
oncelikle bir Türk alevisi olarak bazı sıtelerden yazıları burada yazma gereği duydum.
Aleviler Türktür inanclari dir onlara bu isimi veren yani soylari alevi degil inançlari alevidir,kisaca söyle degineyim Göç zamani Gök Tengri inancli boylar akin akin gelmisler anadoluya bazilari önceden Islamla tanismislar bazilari anadoluda ,iste alvilik o zaman dogmus yani Islam inancina tam baglanamayan bazi boylar ata inanci ile Islam inancini yogurup ibadete baslamislar adlarinada alevi inanclilar denilmis.
eger dikkatli bakarsaniz hala bugünde ibadet ,geleneklerinde eski inancimizin izlerini görürsünüz mesela alevi deyişlerini bi inceleyin Türkçeden baska hiç bir dilde alevi deyişi bulamazsınız

ALINTIDIR
arkadaslar bence bunlar tamamen doğru ve birsey daha soylemek istiyorum Türkler müslümanlığı secmeden once samanizme inanıyorlardı yani alevilerin semahları bile bence bu samanizmden geliyor semah dönüyorlar bilenlerimiz varsa beni daha iyi anlarlar
Alt 27.08.2007, 01:26   #38 (İleti Bağlantısı)
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır

İletiler: 89
Alıntı:
AlpTürk adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
oncelikle bir Türk alevisi olarak bazı sıtelerden yazıları burada yazma gereği duydum.
Aleviler Türktür inanclari dir onlara bu isimi veren yani soylari alevi degil inançlari alevidir,kisaca söyle degineyim Göç zamani Gök Tengri inancli boylar akin akin gelmisler anadoluya bazilari önceden Islamla tanismislar bazilari anadoluda ,iste alvilik o zaman dogmus yani Islam inancina tam baglanamayan bazi boylar ata inanci ile Islam inancini yogurup ibadete baslamislar adlarinada alevi inanclilar denilmis.
eger dikkatli bakarsaniz hala bugünde ibadet ,geleneklerinde eski inancimizin izlerini görürsünüz mesela alevi deyişlerini bi inceleyin Türkçeden baska hiç bir dilde alevi deyişi bulamazsınız

ALINTIDIR
arkadaslar bence bunlar tamamen doğru ve birsey daha soylemek istiyorum Türkler müslümanlığı secmeden once samanizme inanıyorlardı yani alevilerin semahları bile bence bu samanizmden geliyor semah dönüyorlar bilenlerimiz varsa beni daha iyi anlarlar
Hoşgeldin kandaşım,bilirsin ki inancımız Erenler vasıtasıyla Anadolu ya yayılmıştır.Alp Eren dedikleri bu savaşçı inanç önderleri Türk Irkı için büyük işler yapmış ve Anadolu yu karanlık bir çağ yaşamaktan kurtarmış bilgelerdir.Anadolu ya Türk ün ve Türklüğün ışığını yaymak için bundan 700-800 yıl önce savaşım vermişlerdir...

Bazı laf ebelikleri ki,yok Aleviler Türk müdür ,değil midir vs tarzında bazı kofti tarihçilerin ve çağulcu ülkücülerin dillerine dolandırdığı şekilde değildir...

Özümüzle soyumuzla boyumuzla atamızla Türk üz , Türkmen iz...işte doğrusu budur...

Sana en az benim kadar Türkçü olan İbrahim Dede nin sözünü yazma gereği duyacağım,lütfen ırkdaşlarım beni mazur görsün;

"Biz islamın Özüyüz. ne kürdüz ne zaza Bizler Hacı bektaşı veli, Pir sultan Abdal, Ahmet Yesevi gibi Türk'üz işte o kadar..."

Türk Irkı sağolsun ki Anadolu dayız...
baba erenler Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2007, 01:28   #39 (İleti Bağlantısı)
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır

İletiler: 89

Şöyle de bir video buldum,bakarsanız...
baba erenler Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2007, 02:43   #40 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

BU SORU KARISIK CIKARTMAK İÇİN OLABİLİR SOYDASLAR DİKKATLİ OLUN
BÖYLE KONU AÇIP GİDİYORLAR ÇAŞITLARIN İSTEDİĞİ ŞU BİRİSİ DİYECEK TÜRK DEĞİL BİRİSİ BEN ALEVİYİM AMA TÜRKÜM DİYECEK CATISMA CIKACAK
ATATÜRKİSTAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2007, 02:56   #41 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

BÖYLE SORU MU OLUR ALEVİLİK BİR MEZHEP İNANCDIR TÜRK Ü OLUR KÜRD Ü OLUR AMA COĞU TABİİ Kİ HAS TÜRKMENDİR
ATATÜRKİSTAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2007, 11:02   #42 (İleti Bağlantısı)
Irkdaşının adresini kürtlere veren kahpe bir şerefsizdir

İletiler: 51
bu sorunun sorulmasi bile sacma Türküm Aleviyim !

Evet Komunist ve Kürtlerle isbirligi yapan Türk alevileri olabilir ama ayni sekilde Kürtlere din kardesimiz diyen sunnilerde var..

Mehzep ayriligi sacmalikdir bizene araplarin siyasi sorunlarindan????
HorosanEreni Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.09.2007, 14:07   #43 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 312
BEN TÜRK ALEVİ'SİYİM VE ALEVİLİĞİM VE TÜRKLÜĞÜMLE GURUR DUYUYORUM ALEVİLER ÖZ BE ÖZ GERÇEK TÜRKTÜR ULU BAŞBUĞUMUZ ATATÜRK'TE TÜRKMEN ALEVİ'SİDİR ULU BAŞBUĞ'UMUZUN ERZURUM KONGRESİ'NE GİDERKEN YANINDA DA DERSİM ERENLERİNDEN BİR DEDE VARDI KURTULUŞ SAVAŞ'I BAŞLAMADAN ÖNCE BAŞBUĞ ATATÜRK HACI BEKTAŞ'I ZİYARET EDER VE ORDA UYUYA KALIR ALEVİLER(SADECE TÜRK) ATATÜRKÇÜ'DÜR VE CUMHURİYETÇİ VE LAİK'TİRLER TÜRK TARİH KURUMU BAŞKANI YUSUF HALAÇOĞLU ZATEN ALEVİLERİN %99'UNUN TÜRKMEN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK KURT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.09.2007, 18:06   #44 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 108
Alici olmasamda o dediğiniz alevilerdenim. Sapına kadar Türküz, islamda yeri olmayan inançlarımıza dil uzatan sözde Türkler orta asyaya özellikle Kırgizistana gitsinler de görsünler, öğrensinler. onların semahı, dedeleri, sazı var. Onlar Tanrıya Kuday, biz Hudey deriz. Ne tesadüf???
Zaten Türkmenim diyen herkesin ataları alevi idi, kabul etmeselerde
QasqırJürek Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.09.2007, 18:29   #45 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 53
Alevilik mezhep,Türk'lük ise ırktır.Hangi dinde olursa olsun,Türk'lük bilincini kaybetmedigi surece Türk,Türk'tür.
tugtekinalp Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
aleviler , tÜrk'müdür?

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler