Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 07.09.2007, 18:51   #46 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 348
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Mezhebinin farklılığı hakkında bilgi edinmek isteyen de olabilirdi,suyu bulandırmaya çalışanda.Bağışlayınız urukdaşlarım fakat;Bazı şahıslar hala idrak edemiyor,mezhep,din,dünya fikriyatı gibi konular otağımızın içeriği ile tamamen zıt.
TÜRK bahsedilen,TÜRK geçmişi bahsedilen,TÜRK geleceği,umudu bahsedilen...
EZEN BOLSIN.
ALPAGU AKBÖRÜ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.09.2007, 19:29   #47 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 300
Alıntı:
sünni olan ümmetçi soysuzlar ve ülkücüler de kürtlere kardeş diyor. Sorun mezheplerde değil milli şuur eksikliğindedir.
...İmza...
Bozkurt33 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.09.2007, 21:51   #48 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 214
benim mezhepim yok, benim mezhepim Türkcülüktür
Yaşasin Türk Irkı, Yaşasin Turan Ülküsü
K_O_P_R_U_L_U Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.09.2007, 22:38   #49 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 9
(kurtcebenoyankardeşime)kardeşim alevı değilim ama alevıler hakkında bılmen gereken bı şey var.anadoluya ılk gelen etnık grupların başında alevıler vardı.turkluğun ılk yıllarındakı yaşam felsefesı alevılerdede vardı.ve bu ulkeyi en cok seven etnık grupta hep alevıler olmuştur.alevıler komunızmı savunmuyorlar(oyle dıyenler kerbelada hasan ve huseyın olayından sonra ıslamıyetten uzaklaşanlar ve bız sunnılerın alevıler komunızt dıyerek halktan koparmamızla alevıler komunızt gorunuyor.ve bı kesımıde oyle.gercekten komunıst olmuşlar.ama eğer bu ulkeye bı şey plsa turkluğun dunya ustundekı hakkına en az onlarda bızım kadar sahıp cıkar
toprak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.09.2007, 23:32   #50 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aydın Çeri adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 603
Alıntı:
toprak adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
(kurtcebenoyankardeşime)kardeşim alevı değilim ama alevıler hakkında bılmen gereken bı şey var.anadoluya ılk gelen etnık grupların başında alevıler vardı.turkluğun ılk yıllarındakı yaşam felsefesı alevılerdede vardı.ve bu ulkeyi en cok seven etnık grupta hep alevıler olmuştur.alevıler komunızmı savunmuyorlar(oyle dıyenler kerbelada hasan ve huseyın olayından sonra ıslamıyetten uzaklaşanlar ve bız sunnılerın alevıler komunızt dıyerek halktan koparmamızla alevıler komunızt gorunuyor.ve bı kesımıde oyle.gercekten komunıst olmuşlar.ama eğer bu ulkeye bı şey plsa turkluğun dunya ustundekı hakkına en az onlarda bızım kadar sahıp cıkar
Alevilik mezheptir,dini inanıştır.Etnik sözcüğü ise budunla,kavimle ilgilidir.Biraz seçici ol.
etnik -ği
sıfat, toplum bilimi Fransızca ethnique
Kavimle ilgili, budunsal, kavmî.

Ayrıca yazın imla kurallarına uymuyor.Çoğu sözcüğü sohbet odasındaymış gibi yazmışsın .Hatta "Türk-lüğün" gibi önemli sözcükleri de küçük yazmışsın. Bunlara dikkat et biraz .

Birine cevap yazacaksan onun iletisinin altındaki "Alıntı" kısmından yararlanıp daha düzgün cevap verebilirsin.
Aydın Çeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.09.2007, 23:43   #51 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 9
beni uyardığınız ıcın sıze teşekur ederım. amacım alevılığı aşağlamak değıldı.haklısınız.zannedıyorum anlatmak ıstedığım konuyu anlayamamışsınız.yazımın ımla kuralları konusuna da gelınce daha yenı yenı oğrenıyorum bılgısayar kullanmayı...
toprak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.09.2007, 00:46   #52 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

İletiler: 114
Aleviler, ister Nalcı(Ordu), Sıraç(Tokat), Elçi, Tahtacı, Çepni, Abdal; Kızıldeli; Talibi, Arapkirli, Amuca(Bulgaristan) adlarıyla çağrılsın tümü ile Türkmen topluluklarıdır.
Soyca Orta Asya Türklerinden olan Alevi kardeşlerimiz inançlarında ve törelerinde ise şaman kültürünü barındırırlar.
Alevi kardeşlerimizi farklı bir etnik grup diye niteleyenlerin bunu ne maksatla yazdıkarı gün gibi aşikardır.
AYZIT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.09.2007, 02:10   #53 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turan efe adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 216
Bugün, genci yaslisi kulaktan dolma sözler ile Alevileri Türk Irkindan ayirmaktadir.
Bunun baslica sebeplerinden biri inançlaridir
Diger sebep ise, milliyetçi geçinen bazi ümmetçi ozanlarimizdan kaynaklandigini düsünüyorum.
Birlestirici gibi görünen, fakat altinda yatan sinsi hesapla, TÜRK'Ü TÜRKTEN ayiran cümlelerden bir tanesi:
"Türk,Alevi , laz,k.rt,çerkez kardestir".
Alt 09.09.2007, 02:19   #54 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 108
Sağ sol anlamam, komünistte değiliz, ama Atatürkümüze dil uzattırmayız, uzatanlarda milliyetçi geçinen ülkücüler ve akepeliler gibi arap sevdalıları.
QasqırJürek Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.09.2007, 06:20   #55 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

BAGHATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 790
Basbug Ataturkcuyuz,Turkcuyuz,Kizilbasiz yani Turk evladiyiz.
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz
BAGHATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.09.2007, 15:54   #56 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 12
Türk alevileri, aleviligi önde tuttuklari icin kürt alevileri ile kiz veya dagmat alisverisi yapabiliyorlar cok yaygin olmasada böyle vakaalara tanidik cevremde sahit oldum. üzülerek yaziyorum ama realite.
ulguz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.09.2007, 19:16   #57 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 108
Alıntı:
ulguz adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Türk alevileri, aleviligi önde tuttuklari icin kürt alevileri ile kiz veya dagmat alisverisi yapabiliyorlar cok yaygin olmasada böyle vakaalara tanidik cevremde sahit oldum. üzülerek yaziyorum ama realite.
Öyleleri var, bu moda da yeni çıktı. Benim ailemde gençler sünnilerle evleniyor, ama Türk tabii ki hiçbir sorun yok. kürdün ne alevisi nede sünisini severiz.
QasqırJürek Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.09.2007, 19:29   #58 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

BAGHATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 790
Alıntı:
ulguz adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kandasim bu durum yanliz Turk Alevilerine ozgu bir durum degil,biz bunu Turk Sunni lerindede goruyoruz ,sunniliklerini onde tutup kurtlerlen,araplarlan,cerkezlerlen evlenenler var oldukcada yaygin bir sekilde devam etmekte bu durum. Bunuda senin yazdigin notun altina yazmak lazim .

Turkcu bilinclenmenin gerceklesmesi lagzim, mezhep konularini unutup,soyumuzun,kanimizin Turklugumuzun farkina varip diger gruplarlan kiz alip vermeyi kesmeli .Serefli Turk kanini temiz tutmaliyiz.
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz
BAGHATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.09.2007, 22:54   #59 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 58
Cevap: Aleviler TÜRK'müdür?

Irkdaslarim benim annem babam alevi ama ben kendim aleviyim demiyorum cünkü mezhep'i bizim icimize ingilizl casuslari getirdi, benim mezhepim Türkcülüktür ve bizim aile Tahtaci Türkmenlerdendir.
biz bu mezhepleri bir kenara birakalim lütfen, bizim konumuz Türkiye, Türklük ,Türkcülük ,Turan ,Ilerlemek, Vatan icin faydamiz konulari konusmamiz lazim. mezhepleri bos verelim ben artik ne aleviyim nede sünniyim, Türküm Türkcüyüm Atatürkcüyüm
Tahtaci_Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.09.2007, 23:07   #60 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

Temuçin Reis adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 100
Cevap: Aleviler TÜRK'müdür?

Alıntı:
Tahtaci_Türkmen adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Irkdaslarim benim annem babam alevi ama ben kendim aleviyim demiyorum cünkü mezhep'i bizim icimize ingilizl casuslari getirdi, benim mezhepim Türkcülüktür ve bizim aile Tahtaci Türkmenlerdendir.
biz bu mezhepleri bir kenara birakalim lütfen, bizim konumuz Türkiye, Türklük ,Türkcülük ,Turan ,Ilerlemek, Vatan icin faydamiz konulari konusmamiz lazim. mezhepleri bos verelim ben artik ne aleviyim nede sünniyim, Türküm Türkcüyüm Atatürkcüyüm

Çok güzel bir yaklaşım tahtacı Türkmen ırkdaşım.Bende şii mezhepliyim,fakat hayatımın hiçbir köşesinde ne islamcı ne de şii mezhepçisi oldum;her zaman Türk milliyetçisiydim.
Temuçin Reis Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
aleviler , tÜrk'müdür?

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler