![]() |
|
|
#61 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Cevap: Aleviler TÜRK'müdür?
ve her zaman böyle kalacagiz abi.ben ilk basta hep böyle düsündüm ve ömür boyu böyle düsünecem. nerelisin sen abi?
|
|
|
|
|
|
#62 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Evet sünni kesimin birçoğunda vardır yobazlık aptal herifler alevililere düşman gözüyle bakarlar her şeyde karşımıza bu din çıkar kardeşim..
|
|
|
|
|
|
#63 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alevi ya da sünni diye bir ayrım yapmam ama geçenlerde yaşadığım bir olayı, Türk alevilerin din veya mezhep yobazlığından ne kadar uzak olduğunu göstermek adına anlatmak istiyorum.
Bir alevi arkadaşımla sohbet ediyorduk. Ramazan'ın ilk günü akşamıydı. Alevi arkadaşım, "...çocuklar oruçlu olduğundan..." diye bir cümle kurunca "ne orucu" diye atıldım. Bildiğim kadarıyla aleviler Ramazan ayında oruç tutmuyorlardı. Arkadaşım gülümsedi ve cevap verdi: "Çocuklar özenmiş heves etmiş illaki de tutacağız dediler. E biz de ne yapalım, tutsunlar bari dedik." Onun bu cevabı karşısında yobazlıktan uzak insanların ne kadar da aydın beyinli olduklarını düşündüm. Keşke dedim yurdumuzun her bir insanı böyle düşünebilse de milli birliğimizle çağdaş, uygar, medeni ve müreffeh yarınlara koşsak... |
|
|
|
|
|
#64 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Aleviler genelikle iç anadoluda yoğundur (mesela bizim Çorumun 3'te 1'i alevi), bunların aralarında Tunceliden göçmüş birkaç kırmançi köyü var, ama sevilmezler. Doğu anadoluda da var, ama oralar biraz karışık gibi, özelikle Malatya ve KahramanMaraş. Tunceliyi hiç saymıyorum, onların arasında Türk yok gibi, maymunsu havaları var hatta. Doğrusunu söylemek gerekirse, alevilerin %99'u Türk olduğuna pek inanmıyorum... tarihçiler bence melezleri de Türk sayıyor. Ama gerçekten %99'u Türk ise, o kadar kırmançi ve emeni dönmelerine rağmen, alevilerin nüfusu 5 milyondan fazla olması gerekir, aleviler 20 milyon olduklarını öne sürüyor...(?) |
|
|
|
|
|
|
#65 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
bence ak deniz, ben kendim erzincanliyim. simdi sorun su.
alevilerde kürtler cok var bu dogru ama alevilik aslinda Türklerindir. Misal Akkoyunlular var. Türk alevileri yüzde 99 Türktür. siz kürtlere bakipta kanmayin neolursunuz. kürtler aramiza girip hedefleri Türkü Türkten ayirmak. onlara sakin kanmayin. benim annem babam alevi. benim mezhepim Türkcülüktür. Yasasin Türk Irki. Türküm Türkcüyüm Atatürkcüyüm. |
|
|
|
|
|
#66 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Burayı tam anlayamadım. Malatya ve Kahramanmaraş'ta hiç Türk olmadığını mı iddia ettiniz?
|
|
|
|
|
|
#67 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
kahramanmaras ve malatya Türk dolu
|
|
|
|
|
|
#68 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kahramanmaraşlıyım aleviyiz ve TÜrküz. Çevremizdeki köylerinde hepsi Türk kökenlilerin köyleri.Kahramanmarasta kürt nufusu çok azdır.
|
|
|
|
|
|
#69 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ben de o konuya değinecektim; Kahramanmaraş, bugün Türklüğünü koruyan illerimizin başında gelenlerindendir. Geneli Türkmen olan Kahramanmaraş'ın sadece üç beş ilçesinde gayri-Türk unsurlar az sayıda bulunmaktadır.
|
|
|
|
|
|
#70 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Buğra Şad haklısın.Biz nurhaklıyız mesela bizim ilçenin etrafında 2 tane kürt köyü var birisi 15 hane biriside enfazla 10 hane onlar da boşaltıldı zaten 95 yılında.
|
|
|
|
|
|
#71 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
benim kahramanmarasli tanidigim kendisi asiri Türkcüdür kimileri marasi kürtlerin yeri saniyor, ama o bana anlatti marasin nasil oldugunu. ondan sonra marasa baya isindim. |
|
|
|
|
|
|
#72 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Şunu söylemeliyim ki Kahramanmaraş'ın en işlek bir caddesinde durup sabahtan akşama kadar kürtlere sövseniz size ters bakan biri bile olmaz...
|
|
|
|
|
|
#73 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#74 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bahsettiğin Alevi olan kürtler o illerdeki Alevi Türklere göre çok çok az. Alevi kürt-zazaların çok olduğu yerler Erzurum-Hınıs, Muş-Varto, Tunceli, Elazığ-Palu, Erzincan-Tercan gibi spesifik yerler. Diğer kalan yerlerde çok dağınık ve azdırlar. Bugün Kayseri'de bile kırmanç Alevi köyleri var 1-2 tane. Dolayısıyla şehirlere göre ırk analizi yapmak kırıcı olabileceği gibi bilimsel de olmaz.
|
|
|
|
|
|
#75 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ben avrupada kalıyorum, burdaki tanışlarımı baz alarak söylüyorum, Kahramanmaraşlı alevi tanışların yarısı kürd ve pkk'lı. Bunları görünce bizim Çorumdaki Tunceli kökenli kırmançilerde onlara katıldı. Biz bunlara Çorum'da ve burda da kürd deriz, onlarda kürdlüğü kabul ediyor...
Birde şu var, Bazıları Tebrizden gelmiş, yani direk olarak şah İsmailin Kızılbaşları, ve bunlar kırmançilerle (nerden bılaştılarsa) Çoruma kadar gelmişler, kırmançı dilini de biliyorlar Türkçe de konuşuyorlar ama türk olduklarını söylüyorlar... doğrusunu söylemek gerekirse, kürtçe bildikleri için onlara da kürd diyoruz. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| aleviler , tÜrk'müdür? |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|