Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 17.09.2007, 01:44   #76 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 842
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Cevap: Aleviler TÜRK'müdür?

Alıntı:
QasqırJürek adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Ben avrupada kalıyorum, burdaki tanışlarımı baz alarak söylüyorum, Kahramanmaraşlı alevi tanışların yarısı kürd ve pkk'lı. Bunları görünce bizim Çorumdaki Tunceli kökenli kırmançilerde onlara katıldı. Biz bunlara Çorum'da ve burda da kürd deriz, onlarda kürdlüğü kabul ediyor...

Birde şu var, Bazıları Tebrizden gelmiş, yani direk olarak şah İsmailin Kızılbaşları, ve bunlar kırmançilerle (nerden bılaştılarsa) Çoruma kadar gelmişler, kırmançı dilini de biliyorlar Türkçe de konuşuyorlar ama türk olduklarını söylüyorlar... doğrusunu söylemek gerekirse, kürtçe bildikleri için onlara da kürd diyoruz.
Şeyh Sait isyanı bastırıldıktan sonra Atatürk ordaki kürtleri ve zazaları batıya sürdü. Bu yüzden Manisa, Kayseri, Konya, Kastamonu, Sakarya, Sivrihisar,... kısacası birçok ilde kürt ve zaza Alevi-Şafi köyleri görebilirsin. Ama bunların sayıları azdır. Bir de kürtçe ve ya zazaca bilen Türkmen Alevileri vardır. Bunların anadili Türkçedir ama zamanında doğuda baskıdan dolayı öğrenmek zorunda kalmışlardır. Bunları çok rahat ayırt edersin ve kürtleri çoğu sevmez, onlara yakınmış gibi gözükseler bile. Senin karşılaştıkların bu iki gruptan insanlar.
Balbal Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 01:47   #77 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 108

Alıntı:
Balbal adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bahsettiğin Alevi olan kürtler o illerdeki Alevi Türklere göre çok çok az. Alevi kürt-zazaların çok olduğu yerler Erzurum-Hınıs, Muş-Varto, Tunceli, Elazığ-Palu, Erzincan-Tercan gibi spesifik yerler. Diğer kalan yerlerde çok dağınık ve azdırlar. Bugün Kayseri'de bile kırmanç Alevi köyleri var 1-2 tane. Dolayısıyla şehirlere göre ırk analizi yapmak kırıcı olabileceği gibi bilimsel de olmaz.
Az olsalarda, benim dikkatimi çeken şu ki, avrupadaki alevi derneklerini yönetenler özellikle Tuncelili aleviler. Orda ne yaptıklarını, ve oraya giden Türklere nasıl davranıldığını siz düşünün.
QasqırJürek Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 05:19   #78 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turak adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 756

Alıntı:
Balbal adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bahsettiğin Alevi olan kürtler o illerdeki Alevi Türklere göre çok çok az. Alevi kürt-zazaların çok olduğu yerler Erzurum-Hınıs, Muş-Varto, Tunceli, Elazığ-Palu, Erzincan-Tercan gibi spesifik yerler. Diğer kalan yerlerde çok dağınık ve azdırlar. Bugün Kayseri'de bile kırmanç Alevi köyleri var 1-2 tane. Dolayısıyla şehirlere göre ırk analizi yapmak kırıcı olabileceği gibi bilimsel de olmaz.
Ben vartoluyum ne zazayim nede kirmanc im ozbe oz Kizilbas Turkmenim.Biz varto lu Kizilbas Turkmenler, kurtleri hic sevmeyiz her zaman aramizda catismalar meydana gelmistir.Zaza likta son 10 -12 yildir ortaya cikmis bir olaydir.Iki uc soytari aramizdan cikmis vede adimizi kotuye cikarmistir.Oz be oz Turkmeniz.
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz
Turak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.09.2007, 21:55   #79 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 58

bende avrupada yasiyorum burada alevilerin cogu kürt oldugu icin gurbetci Türkler bizim hakkimizda hep kötü düsünüyorlar, halbuki HAKIKI alevi ve HAKIKI TÜRK olan biri öyle degiller. kürtlerin tek amaci bizi kötülemek. onlara uymamak lazim.
Tahtaci_Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.09.2007, 00:03   #80 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 108

Alıntı:
Tahtaci_Türkmen adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
bende avrupada yasiyorum burada alevilerin cogu kürt oldugu icin gurbetci Türkler bizim hakkimizda hep kötü düsünüyorlar, halbuki HAKIKI alevi ve HAKIKI TÜRK olan biri öyle degiller. kürtlerin tek amaci bizi kötülemek. onlara uymamak lazim.
Öyle cahiller var, benim de bir kere başıma gelmişti, sünni bir arkadaşla tanışmıştık, alevilerden olduğumu söylediğimde çok şaşırmıştı bana: ama sen Türke benziyorsun demisti. Ondan kötüsü, bir kere bir çerkez köpeğile uğraşmıştım, bana: sen alevisin sen Türk değilsin, ben çerkez Türküyüm gibi aptalca birşey söylemişti soysuz. Bende onu görünce fransız zannetmiştim...
QasqırJürek Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.09.2007, 23:51   #81 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 1
aleviler hakkında

ben aleviyim ve TÜRKÜM.ben dedemden ninemden bilirim kürtleri hiçbir zaman sevmediler,annemde babamda öyle.ve bizde öyle yetiştirildik.bizim sülalemiz milliyetçi görüş izler.alevi dedeleri ehl-i beyt ten gelirler,ve bizlere doğru ve yanlışı göstermeye çalışırlar.1980 öncesinde bazi ülkücü grupların alevilere saldırmasını dayımlar hala gözyaşlarıyla anarlar.''kimi kime kırdırdılar'' der hep.biz TÜRKÜZ mezhebimiz farklı.artık böyle şeyler kalktı.ben TÜRK ırkının birbirine mezhep ayrımı yapacak bir lükse sahip olduğunu düşünmüyorum.bu kadar akbaba varken.HEPİMİZ TÜRKÜZ,önemli olan bu.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!
nesrin_adibelli Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.09.2007, 00:49   #82 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aydın Çeri adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 571
Alıntı:
nesrin_adibelli adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
ben aleviyim ve TÜRKÜM.ben dedemden ninemden bilirim kürtleri hiçbir zaman sevmediler,annemde babamda öyle.ve bizde öyle yetiştirildik.bizim sülalemiz milliyetçi görüş izler.alevi dedeleri ehl-i beyt ten gelirler,ve bizlere doğru ve yanlışı göstermeye çalışırlar.1980 öncesinde bazi ülkücü grupların alevilere saldırmasını dayımlar hala gözyaşlarıyla anarlar.''kimi kime kırdırdılar'' der hep.biz TÜRKÜZ mezhebimiz farklı.artık böyle şeyler kalktı.ben TÜRK ırkının birbirine mezhep ayrımı yapacak bir lükse sahip olduğunu düşünmüyorum.bu kadar akbaba varken.HEPİMİZ TÜRKÜZ,önemli olan bu.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!
Alevi dedeleri Ehl-i beytten gelmez. Yanlışınız var.Alevilik Türk kültürünü yaşatarak islam olmadır. Alevilikte hiç yadsınamaz bir Türk kültürü ve şaman adetleri vardır.Ehl-i beyt peygamber soyundan gelme haliyle arap soyundan gelmedir.Araplarda bugünkü dedelik kurumu olmadığı gibi alevilikte olan şaman kalıntıları ve Türk kültürü de yoktur.Haliyle aleviliği anlatan biri Arap olamaz.Çünkü ne Arap kültürü ne tarih buna uygun değildir.Dedeler İslamiyetten Önceki Türklükte olan "Kam" larla özdeştir.Hangi Arap ibadetinde kadınlarla erkekler beraberdir.Ama Türklüğün bir sembolü olan kadın-erkek eşitliği alevilkte var .Kısacası dedeler ehl-i beyt soyundan değil -Alevi Türkmen olan kısımlarında- Türk soyundan geliyordur.Ehl-i beytten geldiğini iddia edenler din adamlığının meşruluğuna meşruluk katmak için söylemiştir bunları .
Ayrıca biz ülkücü değil Türkçüyüz.Ülkücülükle Türkçülük arasında dağlar kadar fark vardır. Biz insanların mezhebine değil milliyetine yani ırkına bakarız. Aleviliğie,sünnüiliğine ya da müslümanlığına -hristiyanlığına değil Türk olup olmadığına bakarız.
Aydın Çeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.09.2007, 11:57   #83 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 128
Bana gore bir kere konunun basligi cok yanlis.

"Aleviler Turk'mudur"

ya da "Protestanlar Irlandalimidir" "Ortodokslar Yunanmidir" gibi kulaga pek dogru gelmeyen tabirler cikiyor ortaya.

"Alevi Turk olur mu?" veya "Turkler'de Alevilik varmidir?" demek cok daha dogru bir konu basligi olurdu herhalde.

Konuyu acan arkadas herhalde Alevi oldugu icin kendinde bir burukluk hissetmis, kendi egosunu positif yonde besleyebilmek icin bu konuyu acmaya kalkismis. Konuyu acan arkadas o gun bugundur bir daha otaga yazmamis zaten.

Onemli olan hangi dine veya dinlere inandigimiz degil, kanimizin Turk kani olmasidir. Turklerde Alevilik olsa ne yazar, olmasa ne yazar.
Teñri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.10.2007, 21:39   #84 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

erzincanlıkemalist adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 3
Safkan Türk alevisiyim milliyetçiyim Kemalistim sitenizle yeni tanıştım!
Görüşlerinizi beğeniyorum,Aleviler ile ilgili konuda birşeyler söylemek istiyorum.
Anadoluda Alevilerin nüfusu gayri resmi rakamlarla 15-20 milyon arasındadır bunların içinde arap alevileri (hatay,mersin,osmaniye,adana ve çevrelerinde)yaşamaktadırlar.(Zaza alevileri tunceli,adıyaman ve çevre il ilçelerinde)yaşamaktadırlar. Diğer bölgelerde yaşayan Aleviler Türkdür,erzincan sivas tokat gümüşhane bölgelerinde yaşayan bazı aleviler özellikle yaşlıları aralarında kürtçe konuşsalarda asılları Türktür kürtçeyi yavuz katliamları sırasında kendilerini kamufle etmek için öğrenmişler kürt bölgelerinde yaşamışlar ve bu şekilde kürtçe dilleri olarak kalmışlardır ama asılları Türkmendir!
Biz ise yani sülalem Akkoyunlu sülalesine dayanmaktadır.
Fatihsultan mehmet dedelerimizi otlukbeli savaşından sonra dağıtmıştır.
erzincanlıkemalist Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.10.2007, 23:16   #85 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 128
Alıntı:
erzincanlıkemalist adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Safkan Türk alevisiyim milliyetçiyim Kemalistim sitenizle yeni tanıştım!
Görüşlerinizi beğeniyorum,Aleviler ile ilgili konuda birşeyler söylemek istiyorum.
Anadoluda Alevilerin nüfusu gayri resmi rakamlarla 15-20 milyon arasındadır bunların içinde arap alevileri (hatay,mersin,osmaniye,adana ve çevrelerinde)yaşamaktadırlar.(Zaza alevileri tunceli,adıyaman ve çevre il ilçelerinde)yaşamaktadırlar. Diğer bölgelerde yaşayan Aleviler Türkdür,erzincan sivas tokat gümüşhane bölgelerinde yaşayan bazı aleviler özellikle yaşlıları aralarında kürtçe konuşsalarda asılları Türktür kürtçeyi yavuz katliamları sırasında kendilerini kamufle etmek için öğrenmişler kürt bölgelerinde yaşamışlar ve bu şekilde kürtçe dilleri olarak kalmışlardır ama asılları Türkmendir!
Biz ise yani sülalem Akkoyunlu sülalesine dayanmaktadır.
Fatihsultan mehmet dedelerimizi otlukbeli savaşından sonra dağıtmıştır.
Sulalesinin topu kurtce bildigi icin, sulalece uydurduklari masalla kendilerini Turkluge yamamaya calisan bu zavallinin uyeliginin silinmesine sevindim. Yoneticilerimize tesekkurler.
Teñri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2007, 06:22   #86 (İleti Bağlantısı)
ALPAGU

Emin Deha Sönmezışık adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 226
Alıntı:
Teñgri adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bana gore bir kere konunun basligi cok yanlis.

"Aleviler Turk'mudur"

ya da "Protestanlar Irlandalimidir" "Ortodokslar Yunanmidir" gibi kulaga pek dogru gelmeyen tabirler cikiyor ortaya.

"Alevi Turk olur mu?" veya "Turkler'de Alevilik varmidir?" demek cok daha dogru bir konu basligi olurdu herhalde.

Konuyu acan arkadas herhalde Alevi oldugu icin kendinde bir burukluk hissetmis, kendi egosunu positif yonde besleyebilmek icin bu konuyu acmaya kalkismis. Konuyu acan arkadas o gun bugundur bir daha otaga yazmamis zaten.

Onemli olan hangi dine veya dinlere inandigimiz degil, kanimizin Turk kani olmasidir. Turklerde Alevilik olsa ne yazar, olmasa ne yazar.
Irkdaşım sana tamamen katılıyorum yalnız soruyu soran arkadaşın alevi olduğunu zannetmiyorum,alevi olsaydı bu soruyu sormazdı bence,çünki bilirdi...Aleviler Türk'müdür sorusu Türkçü mantık açısından çok saçma birkere,bizim işimiz kanla..Dinle,imanla,mezheple işimiz yok...Kaldıki dünyadaki Türklerin dinleri ve mezhepleri,dünyadaki din ve mezhep çeşitliliği kadar fazla.
Kanı Türk,aklı Türk,yüreği Türk olsun!Zaten bunlara sahipse dinin,mezhebin ne önemi var?

Türk, Oğuz begleri budun eşiding. Üze tengri basmasar,asra yir telinmeser, Türk budun,ilingin törüngin kim artatı udaçı erti? Türk budun ertin,ökün!(KÜL TİGİN,doğu/22-23)
Emin Deha Sönmezışık Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.11.2007, 22:54   #87 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

son_ittihatcı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 5
Yapmayın kandaşlarım alevileride tartışırsak onlara biraz haksızlık yapmış oluruz.Çünki onlarda dışarıya kız verme adeti yok.Ama ne yazık ki yüzyıllardır dışalana dışlana durum bu hale gelmiş.Ama kürt alevilerini Türk Tarih Kurumu başkanı Halaçoğlunun dediği gibi ermeni kırması oldukları kanaatimce kesindir.
son_ittihatcı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.12.2007, 16:33   #88 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kalpaklı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 203
arkadaşlar benim alevilikle bir sorunum yok. esasen kendimi müslüman diye nitelendiren birisi bile sayılamam. Ancak burada arap aşığı ümmetçi yobazları çok haklı olarak hep birlikte eleştirmemize rağmen her cemevine Muhammed'in amcaoğlu Arap Ali'nin resimlerini asan, Hasan ile Hüseyin'i mübarek zatlar olarak tanımlayan Alevileri de eleştirmeliyiz diye düşünüyorum. Sonuçta hiç bir Türk bir arabı kendisine ilah edinmemeli. Alevi kardeşlerimiz bir azınlık olmadığına göre onlara sahip çıkmak (elbette hümanist olanlarındaN bahsediyorum) ve yanlışlarını göz ardı etmek gibi bir davranışa tutulmamalıyız.
Kalpaklı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.12.2007, 13:07   #89 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

karayazı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 180
evet TÜRKTÜR

alevilerin geçmişi araştırıldığında islam coğrafyasında anadolu ve asya kıtası dahil başka hiçbir yerde uzantısı yoktur yapılan araştırmalara göre alevilerdeki cem toplanışı incelendiğinde aslında dünyadaki ilk muhakeme özelliğini göstermektedir yani bir nevi yargı divanıdır cem de kullanılan kelimeler:dede,ocak ve benzeri birçok kelime özünü oluşturan kelimelerdirki TÜRKÇE'dir. zaten gazi üniversitesinin yaptığı araştırmalarda anadoludan doğu çin sınırı türkistana kadar olan büyük bir coğrafyada birbirleri ile benzerlik gösteren alevilerin gelenek ve görenekleri bunu kanıtlamaktadır. Şunuda belirtmek gerekir kürt alevi yoktur sadece benimsemişlerdir çünki anadolunun islamlaşması ve TÜRKLEŞMESİ türkmen alevi boyları sayesinde olmuştur ve onlarda bundan etkilenmişlerdir. Yavuz sultan selim zamanında safevi şii şah ismailin devlete kafa tutuşu ve ne yazıktırki alevi TÜRKMENLERİN'DE hiç alakaları olmadığı halde bir tutulup katledilişi acı bir gerçektir ve bugün bunun sonucu güney ve doğu anadoluda yaşadıklarımız bu olayın neticesidir, unutulmamalıdır sünnilik veya şiilik müslümanlığın mezhepleridir ve her ikisininde arap coğrafyasında uzantıları ve çok eskiye dayanan kökenleri vardır fakat alevilik sadece anadolu ve asyada görülen gelenek görenek bakımından ne bir mezhep nede bir inanış biçimi değildir tamammen kendine has özellikleri bulunan çok eski bir yaşam tarzıdır. Bu gün özelliklede iç anadoluda birçok alevi köyünde cem evi denilen mekanda bakıldığında ocaklarının üstünde TÜRK bayrağını,ATATÜRK resmini görebilirsiniz işte bu alevilerin nerden geldikleri ve kim oldukları bakımından size en önemli cevabı verir şunu belirtmek gerekir alevi kandaşlarımız TÜRKTÜR ve müslümandır onları farklı görüp dışlamak yapılacak en büyük hatadır. Tüm kandaşlarıma saygılarımla. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
karayazı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.12.2007, 14:02   #90 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 21
Evet aleviler Türktür, hemde yüzde yüz.Tarihin sahifelerini karıştırırsak,Ana vatan Asya steplerinden göçüp Anadoluya gelen Türkmen aşiretlerinin büyük bir bölümü alevi inanç sisteminide beraberlerinde getirmişlerdir.Küçük bir örnekte verebilirim. Ben Çepni'yim Sünni görünümlü Karadeniz Çepnilerinin tamamı sünni Çepnilerden Anadoludaki bazı Çepni'lerinde alevi oldukları bir gerçektir sünnileşme daha çok 16.yüzyılda yaygınlaşmış ve bugünkü duruma gelmiştir.Türk kültürünün alevi inanç sistemi içinde yoğunlaşması alevilerin Türk olduğu gerçeğini ispatlamaktadır. TTK çepni
ÇEPNİ FİRUZ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler