![]() |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yetkilisi
|
İmam Şamil Öz be öz Türktür.Ve amacı pek ümmetçilik değildi bence,ruslara karşı taktik amacı ile bunu kullanmış olabilir.
Onu asla galiyev ve Yesevi ile aynı kefeye koyamam çünkü Türklük için yaptığı şeyler hiç yok değil. Onun Şeyh diye anılması yanlış bence,çünkü o soysuz şeyhler gibi sapıkça davranışlarda bulunmadı.
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) | |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İmam Şamil Avar Türk'ümüdür? Değil'se hangi oymağa mensuptur?
Eğer öyle ise, Bugün Kafkasya'da(Dağıstan) yaşayan Avarlar'ın Türk olmadığını okudum. İmam Şamil'in bu Avarlarla alakası varmıdır(zira Avarlar İmam Şamil'i sahipleniyor.)? Merak ettiğim için soruyorum, bilgisi olan soydaşlarım cevaplarsa memnun olurum. Konuyu tam olarak okumadım ancak göz gezdirdim. Sorduğum soruların cevapları yazılıysa kusuruma bakmayın. Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yörük Boylu Börü Soylu
|
Alıntı:
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Şamil Türk'tür ve kafkasyada ruslara karşı şamilden öncede bir direniş vardı ve şamilden öncekilerde ruslara kök söktürüyordu ama şamilin yapmış olduğu çeçeniyle,dağlısıyla,çerkeziyle birlikte rusyaya karşı savaşmasıydı kafkas halklarını bir bütün olarak toplamasıydı ve teslim olmasıda rusların kadınları ve çocukları öldürmekle tehtit etmesinden değildir can derdindendir kafkas halklarının milli bir kahramanı olabilir ama Türklük'le hiç bir alakası yoktur.
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Vasiyeti Medine' ye gömülmek olan biri, islamdaki cihat anlayışını, Türkçülüğün önünde tutmuştur kesinlikle. Olayların ortasından bakılacak olursa da, Türklük menfaatine en önemli katkısı ruslara karşı direnişidir, bunun dışında Türkçülük ideolojisini yüceltebilecek, daha ileri taşıyabilecek bir icraatı olduğunu sanmıyorum. Zaten mollaları etrafında toplayarak, kendi imamlığına, şeyhliğine biat edilmesini isteyen bizzat kendisidir.
Yineleyeyim ben her ne kadar bu sorunun yeniden sorulacağını da bilsem: Şeyh Şamil aslen Türk' tür. |
|
|
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Teşekkür ederim. Okudum, ancak tam olarak cevap bulamadım. Belki konu dışına çıkacak ama bugün Dağıstan Özerk Cumhuriyetinde yaşayan 750 bin kadar Avar'ın Türk Soylu olup olmadığını merak ediyorum. Yeni konu açacağıma burada sormayı uygun buldum.
|
|
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türk soylu değildirler.
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Türklük için hiç bişey yapmamıştır Ümmetçidir diye hemen bırakmayalım konuyu..
Evet dinci hatta şöyle anlatılır -Katerina nın gönderdiiği askerlerle çarpışmasında yaralanmış ve 40 gün uyanmadan yatmış. 40 gün sonunda uyanınca annesine "ikindi vakti geçti mi" diye sormuş..- ama ömrü boyunca Ruslara karşı koyarak o bölgedeki Türklerin yozlaşmasını engellemiş diyebiliriz .. |
|
|
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Ulan öküz, ümmetçilik yapması zaten başlı başına Türkleri yozlaştırmasına yeter de artar bile başka da birşey yapmasına gerek yok zaten. Utanmadan islam halifeliğini alıp gelerek anadolu da Türkmen katliamı yapan yavuz sultan selimin adını imza yapmışsın, senin gibi çapulcu osmanlı eniklerine yer yok bu otağda şimdi yaylan.
|
|
![]() |
| Etiketler |
| şamil , şeyh |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|