![]() |
|
|
#151 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Ne mutlu ki ailenizde soy bilinci var. |
|
|
|
|
|
|
#152 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Balbal ırktaşım, bana da yardımcı olursan sevinirim...
Dedemler 1938 Bulgaristan Göçmeni, göçtüklerinde Kırklareli-Merkez-Arizbaba köyüne yerleşmişler (Yarım asırdan daha önce göçtükleri için Bulgaristanda nerede kaldıklarını bilmiyorum) Annemler de Kırklareli-Lüleburgaz-Celaliye köyünden... |
|
|
|
|
|
#153 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Annem de babamda TURGUTOĞULLARINDAN ama turgutoğulları hangi boya mensup onu bilmiyorum.
|
|
|
|
|
|
#154 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Baba tarafım salur boyundan ana tarafım samsun ladikli ana tarafımın boyunu bilmiyorum ancak köye gitmiştim köyde hala öztürkçe kelimeler kulanıyor mesala kimin çağasısın(kimin çocuğusun ) gibi.
|
|
|
|
|
|
#155 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
BENİM BABAMIN DEDESİ PLEVNE DE 18YIL ESİR KALMIŞ. EDİRNELİYİM BEN HANGİ BOYDANIM BENİ BİLGİLENDİRECEK SOYDAŞLARIMA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER GÖK TANRI TÜRKÜNÜ KORUYACAKTIR
|
|
|
|
|
|
#156 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#157 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Balbal ırktaşım ben sorumu tekrar yenileyeyim en iyisi, sanırım gözden kaçırdın
"Balbal ırktaşım, bana da yardımcı olursan sevinirim... Dedemler 1938 Bulgaristan Göçmeni, göçtüklerinde Kırklareli-Merkez-Arizbaba köyüne yerleşmişler (Yarım asırdan daha önce göçtükleri için Bulgaristanda nerede kaldıklarını bilmiyorum) Annemler de Kırklareli-Lüleburgaz-Celaliye köyünden..." |
|
|
|
|
|
#158 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ben Divriliğiyim ve buralara Oğuz'un birçok boyu yerleşmiştir. Sayın Balbal Beğ'in verdiği kaynakla birlikte kendi boyumun Akevli olduğunu öğrendim. Kendisine bu konuda müteşekkirim.
|
|
|
|
|
|
#159 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
|
|
|
#160 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Benim ata topraklarım DENİZLİNİN-GÜNEY ilçesi(ananem ıspartalı-annemin babası olan dedem bolulu) soyum hakkında bilgi verirseniz sevinirim, bildiğim kadarıyla yörüğüz ve köyde bir çok kişi Orta Asya Türklerine çok benzemektedirler geneli kısa boylu ve çekik gözlü...
|
|
|
|
|
|
#161 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Degerli Irktasim Balbal,
Soylarimiz konusunda beni de bilgilendirebilrisen cok sevinirim. Annem de babam da Makedonya Türkü. Babam Resne´li. Resne´ye Konya dan göc etmisler. Ama Konya ya nereden göc ettigimizi bilmiyorum. Annem Radovic´li. Kumral ve cekik gözlü. Annemin amcalari hepsi cekik gözlü. Yaslilar dan hayatta olan olmadigi icin soy konusunda bilgi edinemedim. Bildigim kadariyla Hunlar, Avarlar, Kumanlar, Peçenekler bu bölgeye cok önceleri gelmis. Yardimci olabilirsen gercekten cok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#162 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ben Kırıkkale nin Sulakyurt ilçesinin Ayvatlı köyündenim.
Soyum hakkında bilgisi olan var mı? |
|
|
|
|
|
#163 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Merhabalar rahmetli babam yörüğüz derdi Manisa ili Merkeze bağlı Sancaklı Uzunçınar Köyündendi. Annem ise Aydın-koçarlı ilçesinden araştırmaya çalıştım ama tam olarak bir fikir edinemedim doğrusu.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#164 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
aksaray eskil kazasının şabanlı köyündeyim soyum nerden geliyor.
esenlikler |
|
|
|
|
|
#165 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|