![]() |
|
|
#181 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Cevap: Soyumuz nereden geliyor..
yoooo asla demem. Tanri Korusun (amin) :)
|
|
|
|
|
|
#182 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#183 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
|
|
|
#184 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sonuçları nasıl belirliyorsunuz.
Yaşadığımız yere göre nereden geldiğimizi öğrenebileceğimiz bir sistem var mı? Veya bir paylaşım portalı |
|
|
|
|
|
#185 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Çorum hakkında?
Çorum, Oğuz'un 24 boyunun en az 19unun adlarını taşıdığını biliyorum.
Ama hangi köy hangi boydan olduğunu bugün nasıl öğrenebiliriz? Özellikle Alaca ili ve köyleri? Avşar olanları bulmak kolay ama diğerleri?? Birde birkaç çerkez ve kırmançi köyü olduğunu biliyorum. |
|
|
|
|
|
#186 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Cevap: Çorum hakkında?
benim Corumlu bir tanidigim var, kiz'in babasi demisti ki biz Türkmeniz ama hangi boy olduklarini bilmiyorum eger girerse onu ona sorarim.
|
|
|
|
|
|
#187 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
benim dedemlerde Sinop Boyabat.
lütfen yardımcı olun.Ben de çok merak ediyorum |
|
|
|
|
|
#188 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
baba manastirdan gocmus annem ise selanikten basbug ataturkun koyunden gocmusler.tam olarak hangi irktan oluyorum acaba .babam bana karamanli oldugumuzu soyledi.tam olarak bilmek istiyorum.beyaz tenliyim sacim kumral ela gozluyum.boy 180 kafatasimda yumurta seklinde cikintida var .esenlikler dilerim kandaslarim.gok girsin kizil ciksin
|
|
|
|
|
|
#189 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Cevap: Çorum hakkında?
Çorumda Oğuzun nerdeyse bütün boyları bulunuyor, ondandır ki köyler bile karışık. Hatta Alaca ilçesini eskiden Kırgızların kurduğunu çorum sitesinde okumuştum. Alacanın etrafındaki köylerin çoğu sünnileşmemiş ve eski Kırgız geleneklerini sürdüyorlar, Kırgızlar bile o benzerliklere şaşırıryor.
|
|
|
|
|
|
#190 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Tamam bşzde burda soralım...
Çorum alaca ilçesi ve köyleri hangi noydandır? bu bilgilere nerden ulaşabiliriz? |
|
|
|
|
|
#191 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
1- Balkar-Malkar (Kıpçak) 2- Karaçay Türkleri (Kıpçak) 3- Kumuk Türkleri (Kıpçak) 4- Azerbaycan Türkleri (Oğuz) Bunun dışında birçok Türk boyu Anadolu'ya göç ederken Kafkas yolunu kullanmıştır. Dolayısıyla bu 3'ünden biri olmayabilirsin. Büyüklerinize sormanız gerekli bu durumda. |
|
|
|
|
|
|
#192 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
ırktaşlarım pek bi bilgim yok benim sadece memleketimi veriyorum.
yozgat-aydıncık-deveci köyü...en ufak bir bilgi verebilirseniz bile çok mutlu eder beni (ayrıca üye olurken siteye sesli harfler yazmıyodur diye tanrıturkukorusun diye aldım onu türkü yaparsanız sevinirim.) |
|
|
|
|
|
#193 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
lüleburgaz'ın yerlisiyim yaklasık 200 yıllık tarihimiz biliniyor
bize gacal diyorlar,acaba baska bir yerden göç etmiş olabilirmiyiz |
|
|
|
|
|
#194 (İleti Bağlantısı) |
|
ırkçı
|
Balbal ırkdaşım,
Bu bilgileri bizimde elde edebileceğimiz, önerebileceğin başka bir link varmı elinde ? Faruk sümerin Oğuzlar isimli eserini okumuştum.. fakat bende kendimle ilgili net bir sonuç elde edememiştim.. yada mümkünse çorum/iskilip/ hacıbayram ve yaylacıkseki köyleri.. ---- Bütün Türkler Ordu, Katılmayan Alçaktır..! |
|
|
|
|
|
#195 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ya ben TÜRK müyüm yoksa laz mı
|
|